Zoque.Forum
»
En İyi Hangisini Öğrenmeliyim.
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: KOCAELI
|
Php,Photoshop,Flash, Öncelik Hangisinde
Merhaba arkadaşlar, ben tanıdık çevreye felan web sitesi yapıyorum aslında bu işe hobi olarak kendi takımımın taraftarlarına site yapmak için başladım, araştırarark birşeyler öğrenmeye çalıştım ve bu esnada hiç bir kursa flean gitmeden evde bir sürü zaman harcadım bunlar bana kilo olarak geri döndü her neyse bu işi ciddi anlamda yapmak istiyorum artık o kadar emek boşa gitmesin diye geçmişte gece gündüz uğraştım ve karşılığını almak istiyorum
Photoshop felan biliyorum desem yalan olur biliyorum ama başkalarına göre ne kadar bildiğim tartışılır yinede yaptığm sitelerden müşterilerin güzel olmamış dediği hiç olmadı yaklaşık 10-11 tane felan yaptım PHP ile ilgiliyim ama bir türlü kod yazma işine tam olarak başlayamadım. hep hazır şeyleri kullanmaya çalıştık üşendik başlamadım evde kitap duruyor ama hala okuduğum yok bile artık karar verdim bu işe iyice başlamaya yardımlarınızı bekliyorumönce nereden başlamam ve en iyi hangisini öğrenmem gerekiyor Photoshop'u web sitesi yapacak kadar orta seviyede biliyorum sayılır, PHP de de hazır kurulumlarda hepsini yaparım ama kendimin yazması lazım artık, flash kitabı aldım ama actionscript kafamı karıştırdı.Yaş 20.5 bu yaştan sonra acaba hangi aşamalardan başlamam gerekiyor ilk etaplarda tanıdıklara site yapmakla devam edeceğim tabi sonra kendime güvendiğim zamanlarda diğer tanımadığım kişilerede web sitesi yapmayı düşünebilirim veya bu tarz web ile bilgisayar grafik tarzı şeylerle ilgili işlerle uğraşmak istiyorum kafam karışık fikirlerinizi bekliyorum ne yapmam lazım. web için , PHP, Photoshop,flash hangisini öncelikli olarak iyi öğrenmem gerek veya sonrasında bilgisayarın hangi alanına yönelmem gerek bir yandanda düşünüyorum acaba, bu işi daha ne kadar yapabilirim boşuna o kadar uğraş verip sonunda beceremeyim bırakmayalım kaç yaşına kadar yapabiliriz ki diye düşünmeden alamıyorum kendimi ve uzun yıllar yapabileceğim bilgisayar ile ilgili bir iş düşünüyorum |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: En İyi Hangisini Öğrenmeliyim.
Bu işleri ne kadar yapabileceğiniz biraz da sizinle ilgili bir konu. Ama web alanında her zaman ekmek olacaktır.
Öğrenme konusunda yine en doğru yolu iyi bir araştırma ile kendiniz verirsiniz fakat bu işte eğer komple çözümü tek başınıza vermek niyetinde iseniz; Photoshop PHP veya ASP Dreamweaver flash yazılım-teknolojilerinden anlamak gerekli. Ama hangisinden ne seviye anlamanız gerektiği, bambaşka bir tartışma konusu olabilir. Örneğin tek başına flash kocaman bir dünya zaten. Yani flashı, kompleks uygulamalar geliştimekte mi kullanacaksınız yoksa sadece siteyi destekleyecek animasyonlar yapmakta mı sorusuna cevabınız ne seviye flash bilmeniz gerektiğini de ortaya çıkaracaktır. Zaman içinde zaten her birindeki bilginiz, yapacağınız işlere göre detaylanacaktır. Bu sebeple bence ilk hedefiniz bütün bunları belirli bir seviyede (bir siteyi çıkarabilecek kadar) bilmek olmalı. Tabi bunlar benim şahsi düşüncelerimdir bunu da belirtmeliyim. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Bochum
|
Öncelikle şu ana kadar yapmış olduğunuz işlerde bir kanıya varmış olmanız gerekiyor;
Tasarımda mı daha yeteneklisiniz, yoksa işin program bölümünde mi? Photoshop'u öğrenirsiniz, fakat 'tasarımı' öğrenemezsiniz, mavinin yanına en güzel hangi kırmızıyı oturtacağınızı öğrenemezsiniz, 'Comic Sans'ı sevmeyi, ya da ondan nefret etmeyi de yine aynı şekilde... Tasarımcılık veya programcılık farketmez, bir yere yoğunlaşmanız şart. İkisini bir arada götürmek gerçekten çok zor, fakat tasarımcılık üzerine yoğunlaşsanız bile PHP'yi sizi kurtaracak kadar öğrenmeniz size çok yardımcı olacaktır. 'PHP' diyorum, çünkü ASP'ye hiç başlamamanızı tavsiye ederim, Microsoft ASP desteğini zaten çekmiş bulunuyor, geliştirilmeyen bir dili öğrenmek gelecek için pek iyi bir güvence olmaz, kaldı ki ASP sadece windows'ta çalışıyor. 'Ben sadece Windows kullanırım' deseniz bile işiniz birgün mutlaka başka işletim sistemlerine düşecektir. PHP'yi öğrendikten sonra ActionScript de, JavaScript de size çok tanıdık gelecektir. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Öncelikle arkadaşların söylediklerine bir bir katılıyorum ve eklemek istiyorum; teknoloji geliştikçe dallanıp budaklanıyor ve her dal kendi adına bir meslek oluşturmaya başlıyor. Örneğin (kabaca benzetmelerimi mazur görün) bir 20 sene önce "Yazılımcı" diye bir meslek vardı. Sonra bu kendi içerisinde
Kıssadan hisse; herkes kendi yeteneği ve ilgi alanı doğrultusunda ilgili konuya yöneldi. Gayet tabi bir uygulama programcısı, web programcılığından anlayabilir(melidir) ya da basit bir yapıda veri tabanı tasarlayabilir. Ancak konu derinlere indikçe ("ERP veri tabanı tasarlamak", "Portal tasarımı" gibi) kendi alanına geri dönme ve bunları profosyenellere bırakma vakti gelmiştir. "Ben tek başıma bir web sayfasının hem düğmelerini yaparım hem HTML-CSS arabirimini, hatta portal kodlamasını yapıp üzerine veri tabanını ekler paket halinde veririm." diyen insanlara hiç kimsenin itimadı olmayacağına eminim. Nacizane tavsiyem ilgi duyduğun tek bir konuda yönlenmen ve profosyonelleşmen olacaktır ki buradaki insanların hemen hepsi HTML'yi yalayıp yutmuş olmasına rağmen kendilerine arabirim tasarımcısı denilemeyeceğini bilir. (Gerçekten arabirim tasarımcılığı yapanlar hariç )Çok uzattım, bitirdim.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: KOCAELI
|
En iyisi PHP yi iyice öğrenerek bu alanda ilerleyim ve daha gelişmiş siteler yapayım
teşekkürler. Bu işin dersini üniversitede almak isterdim ama endüstri meslek lisesi mezunuyuz haliyle zor kazanmamız o nedenle, kendimiz birşeyler yapmaya çalışıyoruz. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
bende nasıl başladığımı hatırlamasamda bir şekilde HTML ile başlamıştım sonra millet bana JavaScript öğren dediysede gidip Dreamweaver öğrendim ki hala kullanır ve severim.. ondan sonra netim gelince PHP geldi ve belkide bu kod yazarlığı alanında başladığımdan mıdır bilinmez elim koda daha yatkın yani gerekmedikçe tasarım yapmıyorum
ancak şöyle önemli bir nokta var ki bence; web programcısı olucam diyor olsan bile CSS kullanabilmen için birazcıkta tasarım bilginin, ufkunun geniş olması gerekiyor muhammetsevim'in de dediği gibi mavi'nin yanına ne ton kırmızı koyacağını öğrenemezsin yada diğer bir açıdan Türkiye şartları altında en azından çok yaratıcı şeyler çıkartamıyacak olsanda orta derece Photoshop bilmen yararlı çünkü freelance işlerde genelde müşteri herişi sadece 1 kişiden bekler.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
3 yildir PHP calisiyorum ama elimdeki calismalari bitirince PHP'yi aninda birakmayi dusunuyorum. gecen birkac gun c# ve ASP.net uzerinde ugrastim, istedigim verimi alamazsam java/jsp ile devam etmeyi dusunuyorum.PHP'den sogumamin birinci nedeni dogru duzgun obje modeline sahip olmamasi ikinci nedeni de python gibi super dilleri tanidiktan sonra 'PHP 5-6 yila kalmaz enkazini toplar' dusuncelerine kapilmam.
bu kucuk deneyimlerimden yola cikarak python, java, ASP.net dil/teknolojilerinden birini ogrenmeni oneriyorum.ayrica programlamadan once HTML&CSS bilgin olursa cok daha hizli gelisirsin. |
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bence seçimini kendi birikimine ve yeteneğine göre yapmalısın. Tasarım konusundaki sorularına Muhammet Sevim'in açıklaması cevap olur sanırım.
Programlama konusunda ise seçenek o kadar fazla ki.. ASP mi öğreneyim PHP mi, yoksa Ruby on Rails mi yazayım.. Anladığım kadarıyla PHP -az da olsa- biliyorsun. Onun üzerine yoğunlaşman diğer dillerde de yardımcı olacaktır. ajax gibi yeni uygulamaları verimli kullanman da cabası.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu |