|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Eski isyerimde yaptiklarimi kendi sitemde yayinlama hakkim
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim, aşağıya bana gelen yazıyı kopyalıyorum. ------------------------------------------------------------------------------------------- Sayın XXXXXXXXX , XXXX reklam bünyesinde çalışmış olduğunuz süre içerisinde yapmış olduğunuz, firmamız müşterilerine ait işlerin www.xxxxxxxxx.com isimli şahsi web sayfanızda yayınlanmakta olduğu tespit edilmiştir. Firmamızda hizmet verdiğiniz süre içerisinde yapmış olduğunuz bu işlerin bir yayın aracı olan internette, kendi web sayfanızda yayınlanması iş ahlakına ve hukuka aykırıdır. Şahsi web siteinizde yayınlanan bu çalışmalar XXXXXX reklam faturalı işleri olup, tüm haklarıda XXXXX Reklama aittir. Bu nedenle bu çalışmaların web sayfanızdan kaldırılması gerektiğini bilgilerinize sunarım. ---------------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Kusura bakmayın arkadaşlar, ben bu konuda arkadaşın eski iş yerine hak veriyorum. Sonuçta sen bu işleri firma adına yaptın. Orada yaptığın işler senin kişisel çalışmaların değil.
Ayrıca mektupta çok güzel açıklamışlar. Bu ürünlerin yasal hakları sana değil, firmaya aittir. İş yaptıran kişi diyelim ki bu tasarımın kopyalarını başka insanlara satmaya kalksa veya kendine ait başka web sitelerinde kullanmaya kalksa telif hakkı sahibi yani firma onlara dava açabilirir. Elbette firma ile alıcı arasında yapılan bir sözleşme varsa ve orada kopya üretme hakkı verilmişse o zaman başka. Tabii bu konuyu bir avukat açıklasa daha aydınlatıcı olur ama bence hukuki açıdan haklılar ve sana dava açsalar kazanırlar diye düşünüyorum. Bu konuda firmanın da ismini verip o şekilde sitene koymayı düşünebilirsin ama bunun için mutlaka yazılı izin alman gerekir. Mesaj erdinç tarafından 17.01.2007 (19:30) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
birkaç kez hakkı yenen birisi olarak sözleşmesiz çalışmanın her zaman çalışana zarar getirdiğini söyleyebilirim. ama denildiği gibi, zaten kötü niyetli firmalar, sözleşmeyi o kadar ince tutar ki, zararda olan yine çalışan olur. mesela günde 2 defa 5'er dakika mola verme hakkı vardır der, 11. dakkada siz hissetmeden ihtar alırsınız (sözde) sonra bir bakmışsınız, ay sonunda sözleşmedeki bu kurala uymadığınızdan işinize son verilmiş. olmaz olmaz demeyin, olan birçok örnek biliyorum. bu, tamamen işverenin inisiyatifine kalmış birşey. kaldı ki, sözleşmede, iş hukukuna aykırı şeyleri de dahil ederek sizin hukuksal olarak baştan haksız olmanızı da kolaylıkla sağlayabilirler.
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Eğer paranoid gerçtekten kendi yaptıysa bu işleri, portföy olarak koymasında da hukuki bir sakınca olacağını düşünmüyorum eğer böyle bir sakınca varsa da basitçe logoları karalayarak portföyüne ekleyebilir. Çünkü öğrendiğim kadarı ile "şu firmada çalışırken bu firmaya bu işi yaptım demek şirket sırlarını ifşa etmek" demek olabilirmiş sadece bu nedenle bir hukuki problem olabilir onuda hiçbir şirket ismi vermeden logoları karalayarak aşabilirsiniz.
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
|
Hayır herhangi bir firma ismi belirtmemiştim.
Alıntı:
Bende sitemin tamamen CV amaçlı olduğunu ve herhangi bir ticari amacımın olmadığını söyledim ve çalışmaların altında altında xxx firma'da xx adlı müşteri için hazırladığım tasarım gibi bir yazı ekleyeceğimi söyeledim ama kabul etmediler sitemden kesinlikle kaldırmamı istediler. Sanırım hukuki yollara başvuracaklar. Bur durumda neler olabilir yada ne yapmam daha mantıklı olur. Cevplarınız için hepinize teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
Hmm. O zaman ben onların tarzını yanlış anlamışım. Bence kaynak belirtip, firma adı ve detaylar verdikten sonra hem etik hem de hukuki açıdan bir problem olmamalı. Yine de bir hukukçuya sormak lazım.
Çok ufak şirketlerde de çok büyük şirketlerde de çalıştım ama hiçbirinin böyle kompleksleri olmamıştı. İlginç... Sana karşı bir kinleri olmasın? Mesaj manhem tarafından 18.01.2007 (15:27) yeniden düzenlendi. Açıklama: İmla, İmla... Bu takıntı başa bela :) |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
Arkadaşlar merhaba konuyu bir avukata danıştım çalışmalrı siteye koymanda hiç bir mani olmadığını söyledi açıklama olarakta siteyi benim cv amaçlı kullandığımı ve o çalışmaların yaratıcısı ben olduğumu sadece olmalara para kazanması amacıyla verdiğimi ve bu iştende seninde para kazandığını ama senin bu çalışmalarda para alman bu çalışmaların tüm hakları ile onların olduğu anlamına gelmediği sadece bu çalışmaların ticari hakları onlara ait olduğunu vede ortada bir sözleşme olmadığını yalnız web sitende çalışmaların ticari hakların xx firmasına ait olduğunu belirten bi ibare koy dedi
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|
hakkim , yayinlama , sitemde , kendi , yaptiklarimi , isyerimde , eski |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi |