Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Eski isyerimde yaptiklarimi kendi sitemde yayinlama hakkim

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 16.01.2007   #1 (permalink)

paranoid's Avatar

Yer: İstanbul
Eski isyerimde yaptiklarimi kendi sitemde yayinlama hakkim

Merhaba eski firmamdan ayrıldım ve orada yaptığım işlerden bazılarını web siteme çalışmalarım adı altında koydum, amacım sitemi CV gibi kullanmaktı.

Fakat eski çalıştığım yerden çalışmaları sitemdem kaldırmam için bir uyarı geldi.

Böyle bir hakları varmı yada benim bu çalışmalarımı siteme koymak gibi bir hakkım varmı?
paranoid şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 16.01.2007   #2 (permalink)

Yer: izmir
Re: Eski isyerimde yaptiklarimi kendi sitemde yayinlama hakkim

Merhaba;

Sen kendi yaptığın çalışmaları o yaptığın firmadaki gibi bire'bir kullanabılırsın. Sonucta o yaptıkların senin bir protfolyön.

Ama benim tavsiyem daha cok link vererek gösterirsen daha mantıklı olur. Onada karışıyorlarsa ( ki daha fazla karışmalarının anlamı yok , haklarıda yok) sen yinede koymaktan vazcme. çalışacagın insanlar seni öle tanıyacak çünkü.
armakare şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.01.2007   #3 (permalink)

doubt's Avatar

Yer: Moskova
Görsel: 101

Şirketin yaklaşımı çok doğru değil bana göre. Ancak sitende bunları sergilerken hangi şirkette yaptığını belirtmen gerekir benim düşünceme göre. Sonuçta bir site yapılıyorken o sitenin alınması, projelendirilmesi, tasarım ve programının yapılıp yayınlanması bir bütündür. Bunun göz önünde tutularak sadece ben yapmışım gibi portfolyoma eklemek hem şirkete hem de beraber çalıştığımız insanlara sanırım biraz haksızlık olacaktır.
Old 16.01.2007   #4 (permalink)

UlgenKhan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 7

Eğer eski işyerinizde yazılı bir sözleşmeye dayanarak çalıştıysanız, İş Hukuku mevzuatında yer alan hükümler gereğince, sözleşmeniz çerçevesinde üstlendiğiniz işiniz sonucunda ortaya koyduğunuz tasarımlar işverenin malıdır; isim, marka ve kullanım hakları işverenindir. Her ne kadar kendi emeğiniz ile ortaya koymuş olsanız da, tasarımlarınız "hizmet sözleşmesi" çerçevesinde tarafınıza doğan iş görme borcunun gereğidir. Ürettiğiniz hizmetin alıcısı olan işveren, tasarımlarınızın da sahibi olmaktadır.

Bu tasarımları kendi adınıza lanse etmeniz, eski işvereninizin izni olmaksızın kamuoyuna ifşa etmeniz hukuka aykırıdır. Eski işvereninizin tarafınıza yapmış olduğu uyarı yerindedir. Eski işvereninizden alacağınız yazılı bir muvaffakatnâme (onay belgesi) ile kendi emeğiniz ile şeklini bulmuş tasarımları "referans" olarak gösterebilirsiniz. Ancak; söz konusu tasarımların isim, marka ve kullanım hakları açısından talep hakkınız mevcut değildir.
UlgenKhan şu an çevrimdışı  
Old 16.01.2007   #5 (permalink)

paranoid's Avatar

Merhaba Arkadaşlar yazan herkeze teşekkür ederim eski iş yeri ile bir söyleşme izmalamadım yalnızca sigortalı çalışmaktaydım hukuken bu yaptığımım tutarlı bi tarafı varmıdır sonuçta kendimi tanıtan bir web sitesi bu hiç bir ticari amacı olmayan ve kimsedende bir hak iddaa etmek gibi bir amacım yok ayrıca biyografi bölümüne işlerimi hangi firmalarda yaptığımı belirten bir yazı koysam benim adıma bir katkısı olurmu?
paranoid şu an çevrimdışı  
Old 17.01.2007   #6 (permalink)

Se7en's Avatar

Yer: Istanbul
Görsel: 31

Hiçbir şey yapamazlar sözleşme yoksa. Git tasarımların altında xxx firma'da xx adlı müşteri için hazırladığım tasarım şu tarihte diye belirt. Çalışmaların altına da bu çalışmaların tüm telif ve ticari kullanım hakları xx firmasına aittir. Bu sitedeki çalışmalar sadece örnek teşkil etmesi amacıyla yayınlanmaktadır, xxx firmasından izinsiz olarak kullanılamaz, kopyalanamaz ticari amaçla yayınlanamaz. şeklinde bir ibare yaz. Avuçlarını yalarlar.

Benim başıma böyle bir olay gelmişti. Avuçlarını yalayıp aynen sustular. Yerse marka yem atıyorlar sana, hani yerse. Sözleşme yoksa ses edemezler.
Se7en şu an çevrimdışı  
Old 17.01.2007   #7 (permalink)

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

Merhaba Paranoid
UlgenKhan'ın dedikleri doğru fakat hukuken mantığında bir yanlış anlama olmuş. Eğer sigortalı olarak bir iş yapıyorsan o şirket için ürettiklerin yine ona ait olacaktır. Yani herhangi bir sözleşme ile aksi idda edilmemişse zaten o şirkette sigortalı olarak çalışarak bu kuralları kabul etmiş sayılıyorsun.

Ama şöyle bir durum var; bu çalışmaları sen yaptın, dolayısıyla bunları yapabilecek kapasitedesin ve bunları şu şekilde: "X firmasındaki ekipte çalıştığım zamanda Y firması için şu şekilde bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışmanın Sunucu taraflı programlama kısmını ve tasarım kısmında görev aldım" gibi bir açıklama yapman ile sana karşı açılabilecek davalarda iddalarını yersiz çıkaracaktır.
Miolnir şu an çevrimdışı  
Old 17.01.2007   #8 (permalink)

UlgenKhan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 7

@Miolnir arkadaşımızın önerisi gayet yerinde bir öneri bence de...

Bununla birlikte; konuyla direkt bağlantılı olmasa da belirtmek zorunda hissediyorum, yazılı sözleşme olmaksızın bir yerde çalışmayınız. Sigortanızın ödeniyor olması, İş Hukuku mevzuatından doğan haklarınızın korunmasını sağlamaz. Kıdem ve ihbar tazminatı alamaz, iş güvencesine tâbi olamaz, en basit işveren yükümlülüklerine dahi muhatap olamazsınız.

Lütfen yazılı hizmet sözleşmesi olmadan çalışmayınız...
UlgenKhan şu an çevrimdışı  
Old 17.01.2007   #9 (permalink)

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

Alıntı:
UlgenKhan tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Lütfen yazılı hizmet sözleşmesi olmadan çalışmayınız...
Çok doğru diyorsun. Fakat, ne yazık ki Türkiye 'de bu olaylar çok zor. Vatandaşın sigortasını söve söve ödeyen bir işletmeyle neyi nereye kadar yapabilirsiniz?
Old 17.01.2007   #10 (permalink)

delizeka's Avatar

Bir de aslında şöyle bir durum da var, bazı firmalar işe aldıkları insanların karşılarına öyle sözleşmeler koyuyorlar ki yani kabul etsen bir türlü kabul etmesen bir türlü... Çevremdeki insanlar karşılaştıkları sözleşmelerde varolan öyle maddelerden bahsediyorlar ki inanmak mümkün değil. Hatta bazı firmalar için sözleşme sadece, firmayı -güya- korumak adına konulmuş maddeler demek sadece. Çalışana verilen haklardan filan bahsedildiği bile yok.

Açıkcası böyle ağır sözleşmeler altında mı yoksa sözleşmesiz mi çalışmak daha mantıklı (hukuksal yönlerini tam da tartamadığım için) bilemiyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

hakkim , yayinlama , sitemde , kendi , yaptiklarimi , isyerimde , eski

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0