|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: -
|
Re: Sahis Firmasımı ? Limited mi ?
Bu soru kişiye, hedeflere, bütçeye, çevreye göre değişebilir. Ancak herşeye sıfırdan başlayıp ufak bir çevre ile işe gireceksen ve zamanla daha fazla çevre edinirim çalışır çabalarım diyorsan tabi ki şahıs firması kurmak en mantıklısı. Herşeyden önce piyasaya dayanamayıp işlerin yolunda gitmediğini anladığında kapatması kolay olacaktır. LTD ise her yönden yeni başlayan kişiler için oldukça masraflı ve zahmetli olacaktır. Bağkur'a, muhasebeye, kuruluşa vs. harcadığın para çok daha fazla olur. Kapatma aşamasına geldiğinde ise oldukça sıkıntı çekersin. Alıntı:
Şahıs firmasının adını koruyabilmeniz ve com.tr alan adı alabilmeniz için marka tescili yaptırmanız gerekir. Marka tescil işlemi ise yaklaşık 11-12 ay sürer. Bu süre zarfında markanın içeriğine , mevcut yakın markaların varlığına , üçüncü kişilerin itirazlarına ve karşı itiraz durumlarına göre sürede esneklik olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | ||
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Marka hakkında birşey daha ekleyeyim. Artık marka / patent işlemleri çok kolaylaştı. Aralık ayında Karar Patent adlı firma vasıtası ile bir marka için başvurdum, 12 - 13 günde markayı aldılar, hemen gidip ODTÜ'den com.tr'sini de aldım.
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
O "ön başvuru" kabülü olabilir. Kesin tescil arkadaşın da dediği gibi bir yıl gibi sürebiliyor. Hatta sürüyor, çünkü diğer marka sahiplerinin itiraz edebilmesi için (gerekli ise) yasal olarak belirli bir süre askıda "itiraz edilebilir" olarak kalıyor vs vs..
|
|
|
|
#15 (permalink) | |||
|
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Mesaj divemaster tarafından 19.02.2007 (23:02) yeniden düzenlendi. Açıklama: kendi yazımı ekledim |
|||
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |||||
|
|
Alıntı:
Buyrun benim anti-tez'imin doğruluğunu söyleyen alıntı: Alıntı:
Nereden alıntı derseniz NIC.tr şu sayfasından. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bunun bir bilgi ve tecrübe kapışması şeklinde olmasına üzüldüm ancak ailesinde bir mali müşavir, bir gümrük denetleme uzmanı ve bir menkul kıymetler amiri olan, kendi adına marka tescilleri yapmış bir şahıs işletmesiyle konuşuyorsunuz.
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
com.tr harici aynı şeyleri söylüyoruz, üzülmenize gerek yok ayrıca
![]() Ben LTD olduğunda marka tescile gerek yok demiyorum. Demek istediğim şahıs ise istediği ismi kullanabileceği bunun herhangi bir hükmünün bulunmadığı, LTD ise şirket isim ve unvanının kontrolünün yapılması gerektiğidir. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
ticari ünvanın korunması kavramı biraz karmaşık. şahıs şirketlerinde bildiğim kadarıyla ticaret odalarında ünvan kayıt ettirme gibi bir durum yok, şahsın ismi ünvan olmaktadır.
...com.tr'ye çevirmek için 2 şart beklenmekte: 1- domain isminin "marka" olarak şirket üstünde tescil edilmiş olması, 2- şirketin tescilli ünvanında domain isminin geçmesi. umarım bu kısa bilgiler faydalı olur. e-ticaret yapılacaksa da bankaların sanal POS verme sürecinde asgari LTD. şirket sınıfını (yazılı prosedürlerinde olmasa bile) önemsediklerini biliyorum. |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Selamlar,
Ben bu konuya daha farkli bir soruyla katilmak istiyorum... Daha profesyonel gorunmek icin mi Firma? Yoksa zorunluluktan mi? Ikincisi ise pek bir onerim yok .. Ama birincisi size daha uygunsa bunun icin bir yol var... "LLC" Internette bir cok yerde gormussunuzdur bizdeki LTD'nin yabanci versiyonu. Bu tip bir sirketi $200-1000 USD arasinda fiyatlarla kurabiliyorsunuz. Ve kurmak icin illa ki kuruldugu ulkede ikamet etmeniz yada islemler icin oraya gitmeniz gerekmiyor. En iyi alternatif USA'deki Delaware eyaleti. Fortune 100'deki cogu sirketin besigi "Tax Free" cennetidir. Turkiye'deki bir cok buyuk firma buyuk meblagli islerini burada yurutur. Eger sirketinizi Delaware'de kurup yurt disinda is yapiyorsaniz senelik $40-50 USD gibi komik sabit vergiler odersiniz. Off Shore'un cennetidir. Tum bunlara bakip sakin dolandiricilik cenneti sanmayin. Sadece sirket kurulumu, yonetimi burokratik islemleri bakimindan Dunya'nin baskenti gibidir. Sirket acmak 1-2 gun surer. Yukaridaki 200-1000 fiyat araligi sizin adiniza orada sirket acacak araci kuruma gore ve verdigi hizmete gore degisir. Eger senelik $1000 USD gibi bir meblagi gozden cikarirsaniz oradaki firma sizin ofisiniz gibi calisir. Call center hizmeti verir sizin USA'deki ofisinize gelen evraklari paketleri size forwardlar. Buna benzer bircok opsiyon sunarlar. Genelde bu sirket kurulumunu paketler halinde satarlar. Yani sadece sirket kurulumu, sirket kurulumu+ofis hizmeti+posta ve callcenter hizmeti gibi. Ihtiyacinizi belirleyip ona gore bir sirket acabilirsiniz. Tamamen yasal bir sirketiniz olur.Ve haliyle Turkiye'de de bu sirket ile faaliyet yurutebilirsiniz. Eger yurtdisina da tasarim isleri yapiyorsaniz imzaniz icin guzel bir eklenti olur Ajans Ismi Delaware LLC yada INC CORP. Turkiye'de de sizin yuzunuze freelancesiniz diye bakmayan adamlar "Vay be Amerikan Sirketi Ha?" moduna girebilirler. Ne anlami varsa ticaret boyle birsey iste. Eger aklina yatan varsa Google'da delaware LLC diye arama yapip neler var neler yok bir inceleyin derim. Ben tasarimci degilim baska bir is icin USA'de sirket kurmayi planlarken bunlari bulmustum. Umarim sizede yardimci olur. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa |