Zoque.Forum
»
site satışı hakkında 2 soru
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Rousse - İzmir
|
Re: site satışı hakkında 2 soru
Benim bildiğim yurtdışında Escrow Şirketleri var bu işe özel (Sedo, Moniker, vb.) . Bu siteler aracılığı ile değişim güvenli bir şekilde sağlanıyor. Mantık yine Gittigidiyor mantığı. Arkadaşın biri forumda Gittigidiyor kullanın demiş yabancı alıcının bunu kabul edeceğini zannetmiyorum.
1-Yabancı alıcı bu şirketlerden birine ödemeyi yapar. 2-Şirket sizden siteyi ve domaini ister siz teslim edersiniz. Teslimat tamamlandıktan sonra sizde paranıza kavuşursunuz. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bazı bankalar yurtdışından gelen para transferlerinde kesinti yapmıyor bildigim kadarıyla akbank,işbank gibi ancak garanti bank kullanıyosan biraz uçuk kesintiler yapabiliyorlar kesin cevaap için bankana sormanı öneririm.
ayrıca para transferi için moneybookers.com a göz atmanı öneririm. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Alıntı:
Türkiye'de Yapı Kredi Bankası MoneyGram'in yetkili acentesi. Western Union'ın komisyon oranları. Fortis, DenizBank, Oyak Bank, MNG Bank ve PTT şubeleri Western Union'ın Türkiye'de acenteleri.
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Halk bunu merak ediyor oky.. Yardım ettiğimiz ticaret nedir acep?
![]()
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar Oky,
domain işinde olduğum için bu konuda sana biraz fikir vereyim. domain satışı ve web sitesi satışı benzeşen konular. Madde 1: Asla Paypal kullanma. Paypal tuzaklarla doludur. Karşıdaki adam Paypal ödemesini kredi kartı ile karşılayabilir. Bu durumda 30 gün içinde kredi kartını aldığı bankaya bir telefon açarak ödemeyi iptal eder. Buna chargeback diyoruz. Chargeback durumunda Paypal her zaman kendi müşterisini satan bir kurumdur. Senden ürünü kargo ile gönderdiğin kargo şirkeytine ait online takip numarasını takip işleminin yapıldığı URL adresini isterler. DHL, UPS vb. takip numarası vermen lazım. Senden bu bilgiyi isterken "email yazıp bize bilgi ver" demiyorlar. Paypal.com hesabına giriş yapıp orada disputes (uyuşmazlıklar) başlığı altında ilgili konuyu bulmanı ve orada URL ve kargo takip numarası girmeni istiyorlar. Ya 10 gün içinde o kutuya kargo takip numarasını ve URL'yi yazarsın ya da derdini hiç kimseye anlatamazsın. Karşında bir muhattap bulamazsın. Paypal ile iletişim kurmaya deneyebilirsin ancak başaramazsın. Paypal satıcı bir kurumdur. Benim ürünüm dijital ürün kargo ile gitmiyor dediğin an zaten otomatik olarak senden parayı geri alırlar. dijital rünler Paypal koruması dışında tutuluyor. Diyelim ki kendini sağlama almak için satıcıya bir mektup gönderdin dhl ile. Bu durumda kargo takip numarası almış oldun. Yani chargeback olunca numarayı verirsin. Bu sefer de Paypal diyecek ki "alıcı verified olması lazım", yani adres onayı yapmış olması lazım. Paypal'da alıcıların %70'i verified değildir. Paypal sana üyelik sözleşmesinde bir madde verecek. İşte bu madde nedeniyle alıcı verified olmadığı için kargo takipo numarası vermiş olduğun halde senden parayı geri alıyoruz diyecekler. Hadi diyelim alıcı adres onaylı (verified) olsun. Bu sefer de değerlendirme süreci boyunca bütün Paypal hesabını kilitleyecekler ve sonuçta paranın ne kadarını geri verecekleri belli değil. Bazen alıcılar yaşadıkları yerin dışında hesap açtırıyorlar. Paypal sana o ülke bizim garatimiz dışında deyiverir. Ortada kalırsın. Ayrıca Paypal hesabın Türkiye'den ise zaten ödeme kabul edemiyorsun benim bildiğim kadarıyla. Ebay'den dolayı Paypal konusunu çok iyi biliyorum. Kesinlikle uzak dur. Paypal kadar dolandırıcıların sevdiği bir kurum yoktur. Madde 2: Önce ödeme mi olacak ürün mü teslim edilecek konusunda sorun yaşamamak için aracı bir kurum kullanmak zorundasın. Şu an piyadasa iki güvenilir kurum var: escrow.com ve sedo.com Sedo.com sitesinde websiteni satabilirsin. Sedo komisyonunu satıcı öder. İstersen escrow.com sitesinde de satabilirsin. Orada komisyonu %50 paylaşma imkanı var. Benim tavsiyem escrow.com yönünde. Ekleme: Moniker kullanma. Son satışım orada 31 gün sürdü. 5 tane e-posta gönderdim. Çok uğraştırdılar. domain kaydı iyidir gerçi. escrow veya sedo kullanman gerekir çünkü chargeback durumunda bu ikisi zararı sineye çeker. Sen kendin ödeme kabul edersen chargeback durumunda parayı senden geri alırlar. Mesaj erdinç tarafından 21.06.2007 (01:57) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: Vancouver / Kanada
|
Marcel'e 2 maddede de kesinlikle katiliyorum.
1. Paypal'den sakin 2. Escrow iki taraf icin de iyi bir secim. Escrow ile domain name alimi/satimi konusunda detayli bilgi : http://www.escrow.com/solutions/domain_name/index.asp Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
konuyu yeniden hortlatmanın vakti geldi
![]() yüksek meblağlı bir site satışı gerçekleştirmek üzereyim ve 2 taraf olarak da escrow.com da karar kıldık. yukarda da sorulmuş, gözümden kaçmıştı, evet yukarda yazılı olan blogumu satıyorum ve kendine ait bir domaini olmadığı için işler biraz daha karışık gelişiyor. escrow'a henüz üye oldum, daha önce herhangi bir deneyimim olmadı, bakalım üstesinden gelebilecek miyim.. bu bir domain ya da site satışından çok account satışı gibi olacak. 1. karşı taraf escrow'a ücreti yatıracak. 2. ücret yattıktan sonra ben escrow'a account'un şifre vs gibi bilgilerini vericem. 3. escrow bu bilgileri karşı tarafa gönderirken bana yatan parayı da aktif hale getirecek. yukarda yazılanlardan anladığım bu, herhangi bir yanlışım var mı? peki ben escrow'dan parayı nasıl alacağım? teşekkürler, bayağı bir yardımınıza ihtiyacım var.. |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Alıntı:
bu aşama, alıcının siteye dair tüm bilgileri aldıktan sonra siteyi deneyim edip son kararı verme aşaması. gerçi ben kendimce bir cinlik yapıp alıcıya admin olmayan bi hesaptan siteyi deneyim etmesini sağlıyorum. çünkü escrow'a rağmen güvenemiyorum. bir sonraki gün bu süreç otomatik olarak dolup son aşama olan escrow'un parayı benim hesabıma ödemesine geçeceğiz. |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script |