Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » e-ticaret ( adım adım )

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 06.02.2007   #11 (permalink)

Yer: izmir
Re: e-ticaret ( adım adım )

Alıntı:
s5prin tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle

Verdiğin linklerdeki bilgiler gerçekten çok faydalı ve bence kullanıcı-dostu bir site için çok önemli şeyler. Bunlar mutlaka dikkate alıcam, renklerde veya tasarımda, bu yönde eksiklikler varsa hemen düzelticem, tşkler..
armakare şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 06.02.2007   #12 (permalink)

Yer: Kocaeli

benim ise anlamadığım bu sektörde tam bu projeden bende yapayım derken tekrar düşünüyorum acaba en mükemmelini yapsam aylarımı versem ne olacak acaba satabilecekmiyim? diyor ve yapacağım işten soğuyorum.
alico şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 06.02.2007   #13 (permalink)

FikretAkın's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
alico tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
benim ise anlamadığım bu sektörde tam bu projeden bende yapayım derken tekrar düşünüyorum acaba en mükemmelini yapsam aylarımı versem ne olacak acaba satabilecekmiyim? diyor ve yapacağım işten soğuyorum.
Bence siteyi ve sistemi güzel bir şekilde yapıp, iyi bir tanıtım ile müşteri bulmamana imkan yok. Ama ben bu riske girmem diyorsan müşterin istediğinde yaparsın..
Old 07.02.2007   #14 (permalink)

arsende's Avatar

Yer: Istanbul

Alıntı:
alico tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
@FikretAkın' a katılıyorum riske girmeden başarmak çok daha zor.

Başınıza şöyle birşey de gelebilir.

Uzun zaman önce bir ay çalışıp çıktığım bir firma bilgisiz insanları sömüren, vergi kaçıran, vatana ve millete zarar olan bir firma idi, düşümdüm ve bilgisiz insanların rahatça kullanabileceği içerik yönetimi oluşturmaya karar verdim.

Hafta sonu ve akşamlar bir iki aylık çalışma ile bir şey ortaya çıktı tam bitti derken olurya warez sitelere dağılır, çalınır vs.. mümkün olan herşeyi fonksiyonlara çevirip dll dosyası yaptım. Üstelik lisans.key dosyası oluşturup her hafta kontrol eden bir sistem kurdum.

Sonra bunun email ve hosting paneli var hepsi nasıl olabilir kullanacak insanlar bilgisiz başım çok ağrır eğitimler vs.. derken, PC yi sunucuya çevirip içerik yönetimi paneli email hesapları ve bazı hosting ayarları kontrol edilebilmesini sağladım.. Bütün siteleri tek bir merkezden ayrıca kontrol eden sistem yöneticisi paneli oluşturdum.

Şimdi satış yapmak istesem sunucu, bolca ürün lisansına sahip olmam ve her şeyden önce şirket kurmam gerekiyor, ama bana hiç zararı dokumadı ki çok fazla programlama tecrübesi kazandım zaman içinde tüm iş görüşmeleri için altın değerinden bir anahtar oldu.. isteyende var ancak satmayacağım elbet bir gün için planlarımız var..

Yani üretimden sonrası için uygun kanalları ve zemini oluşturmak gerekiyor.
arsende şu an çevrimdışı  
Old 07.02.2007   #15 (permalink)

eqZo's Avatar

Yer: Istanbul - Eskişehir

merhabalar bu konu gerçekten bir kaynak haline geldi.
bende bir soru sormak istiyorum...

bankadan pos alabilmek için, öncelikle ssl almak ondan sonra siteyi servera yüklemek ve bankanın siteyi denemesi için beklememiz gerekmekte.

peki bizim sistemimiz test aşamasında iken, nereye kadar kodlamalıyız, (ortak pos olmayacak) yani, kredi kartı bilgilerini girme sayfasını bile yapıp , sipariş tamam tuşuna kadar mı kodlamılıyız?

teşekkürler şimdiden
Old 07.02.2007   #16 (permalink)

Yer: izmir

Alıntı:
eqZo tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
merhabalar bu konu gerçekten bir kaynak haline geldi.
bende bir soru sormak istiyorum...

bankadan pos alabilmek için, öncelikle ssl almak ondan sonra siteyi servera yüklemek ve bankanın siteyi denemesi için beklememiz gerekmekte.

peki bizim sistemimiz test aşamasında iken, nereye kadar kodlamalıyız, (ortak pos olmayacak) yani, kredi kartı bilgilerini girme sayfasını bile yapıp , sipariş tamam tuşuna kadar mı kodlamılıyız?

teşekkürler şimdiden
Yapmış olduğun sitede , sipariş olayı tamamen bitmiş olmalı, ve bittiğini de bir mail yoluyla veya uyarı penceresi vererek göstermelisin. Yani bankanın, kredi kartından hesap kesme olayı haricinde, sistemin çalıştığını görmesi lazım..
armakare şu an çevrimdışı  
Old 07.02.2007   #17 (permalink)

Yer: Nackenheim

arkadaslar merhaba, burda cok guzel bir konu baslatmissiniz tebrikler. ben de nacizane su bilgiyi vereyim:
e-ticarette sanal POS icin mutlaka bir tuzel kisilik olmasi faydali. Bircok banka LTD. , A.Ş., Şahıs sirketi...v.b. ayrimi yapildigini direk olarak prosedurlerinde belirtmese de en az LTD. uzantili bir sirkete bakislari farkli olabiliyor. kurumsal imaj meselesi. Onedenle e-ticarete baslamadan once kurumsal yapi + bu konuya yapilacak yatirim iyi dusunulmeli. Iskelet burdan basliyor yani. LTD sirket yapisinin kendi icinde masraflari ve sorumluluklari buyuk. gozononde bulundurulmasi gereken bir konu.
Derya Dietz şu an çevrimdışı  
Old 07.02.2007   #18 (permalink)

arsende's Avatar

Yer: Istanbul

Aldığım bir haber üzerine;

Sanal pos sayfalarını eğer bir script dili (ASP ve PHP gibi ) kullanıyorsanız şifreleyin arkadaşlar, bir firmaya soruşturma açıldı; kişi veya kişiler hosting hesaplarına sızıp müşterilerin kart bilgilerini kendilere email göndermek suretiyle çaldı.. (Sanal pos bağlantı kurarken kart bilgileri alınıyor ve email ile gönderiliyor..)

SSL bu aşamada bir işe yaramıyor, sizin sunucunuz ile banka sunucusu arasında şifreliyor.
arsende şu an çevrimdışı  
Old 08.02.2007   #19 (permalink)

Yer: İstanbul

Merhaba,
Ünlü web Tasarımcı Mehmet Doğan kendi sitesinde e-ticaret ile ilgili bir kitap tavsiyesinde bulunmuş.
Birebir Tavsiyesi ;
- Information Systems
Steven Alter
Eger online alisveris isiyle ilgileniyorsaniz bu kitabi okumadan dukkanin kapisini acmayin -

Kitabın Linki ; http://www.amazon.com/exec/obidos/tg...books&n=886500
Kitap İngilizce Bilmiyorum Türkçesini bulabilir misin , Dikkatimi çekti ekliyim belki ilgini çeker diye düşündüm.
Kolay Gelsin.
DarkMaster şu an çevrimdışı  
Old 08.02.2007   #20 (permalink)

eqZo's Avatar

Yer: Istanbul - Eskişehir

ilk alışveriş yaptığımda kredi kartımı numaramı verirken içim gitmişti. daha sonraları ise çok ısındım kredi kartı ile alışverişe.

benim öğrenmek istediğim birşey var. internetten yapılan alışverişlerin (özellikle türkiyedekilerin) yüzde kaçı kredi kartı ile yüzde kaçı banka havalesi ile yapılmakta.
bununla ilgili bir kaynak var mı?
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

adim , eticaret

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:45.