Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » e-ticaret ( adım adım )

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 08.02.2007   #21 (permalink)

s5prin's Avatar

Yer: istanbul
Re: e-ticaret ( adım adım )

Alıntı:
eqZo tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
ilk alışveriş yaptığımda kredi kartımı numaramı verirken içim gitmişti. daha sonraları ise çok ısındım kredi kartı ile alışverişe.

benim öğrenmek istediğim birşey var. internetten yapılan alışverişlerin (özellikle türkiyedekilerin) yüzde kaçı kredi kartı ile yüzde kaçı banka havalesi ile yapılmakta.
bununla ilgili bir kaynak var mı?
Kaynağını hatırlayamadığım bir yerden okuduğuma göre hepsiburada'nın birinci ağızdan yaptığı basın açıklamasında tahsilatların %90'ından fazlası kredi kartı ile yapılıyordu.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 09.02.2007   #22 (permalink)

eqZo's Avatar

Yer: Istanbul - Eskişehir

aklıma gelmişken bir soru daha sorayım.

örneğin bir ressamın web sitesini yapacağım. bu ressam resimlerini web sitesi üzerinden satmak istiyor. (mantıklı mantıksız, karlı karsız bunu tartışmıyorum bile). Bunu ortak pos kullanmak yerine veya gittigidiyor gibi siteler üzerinden satmak yerine, sitesini bir nevi alışveriş sitesi gibi kullandırmak istiyor.

Sanal pos için şirket olma gerekliliğini göz önünde bulundurursak, bu ressam ne yapmalı?
- Bir kanka bulup, şirketinin dosyalarını kullanarak kendine sanal pos almak istese, kabul edilir mi?

Bununla ilgili tecrübeleriniz var mı? merak ettim
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 09.02.2007   #23 (permalink)

arsende's Avatar

Yer: Istanbul

Alıntı:
aklıma gelmişken bir soru daha sorayım.

örneğin bir ressamın web sitesini yapacağım. bu ressam resimlerini web sitesi üzerinden satmak istiyor. (mantıklı mantıksız, karlı karsız bunu tartışmıyorum bile). Bunu ortak pos kullanmak yerine veya gittigidiyor gibi siteler üzerinden satmak yerine, sitesini bir nevi alışveriş sitesi gibi kullandırmak istiyor.

Sanal pos için şirket olma gerekliliğini göz önünde bulundurursak, bu ressam ne yapmalı?
- Bir kanka bulup, şirketinin dosyalarını kullanarak kendine sanal pos almak istese, kabul edilir mi?

Bununla ilgili tecrübeleriniz var mı? merak ettim
Ressam olan şahısın sanırım vergisini ödemeyen biri en azından bir şahıs şirketi yok, odeme.com tr veya yabancı firmalarla çalışmalı, taksitte mümkün değil, şahıs şirketi olsaydı sanal pos alabilirdi, özel durumu bankaya açıkladığınız takdirde başvurunuzun rededilmesi azalıyor..

Başka bir firma üzerine alabilir, ama o şirket resim sanatı ile ilgi olsa problemsiz alır. geriye kalan güven meselesi ..

Yukardaki site gibi aracı firmalar forumda tartışıldı, açıkçası vergilendirme, komisyon veya hukuken nedir, ne değildir araştırabilirsiniz.
arsende şu an çevrimdışı  
Old 13.02.2007   #24 (permalink)

nurkan's Avatar

Yer: ankara

Evet konu tam istediğim yere gelmiş Sanal Pos bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkaşlara ihtiyacım var. Bir e ticret uygulaması yaptırdık. şu anda sitemiz faal olarak çalışıyor. Sanal pos uygulaması hakkında bilgimiz yok maalesef işin ilginci bu konu hakkında bankaların da doyurucu bilgi verememeleri. bugün akbank şubesine gittim fakat B2C konusunda bilgileri yoktu araştırdılar ve bir üye işyeri sözleşmesi verdiler. bunun haricinde bir bilgi alamadık internette ise şöyle birşey buldum. fakat yazılı metinlerden çok bu işi yapan ve tecrübe sahiplerinden bilgi almak istiyorum. yıllık cirosu 1,5 trilyon olan bir firmayız. taksitlendirmede aylık komisyon tutarları neye göre belirleniyor ?
nurkan şu an çevrimdışı  
Old 13.02.2007   #25 (permalink)

arsende's Avatar

Alıntı:
nurkan tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Evet konu tam istediğim yere gelmiş Sanal Pos bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkaşlara ihtiyacım var. Bir e ticret uygulaması yaptırdık. şu anda sitemiz faal olarak çalışıyor. Sanal pos uygulaması hakkında bilgimiz yok maalesef işin ilginci bu konu hakkında bankaların da doyurucu bilgi verememeleri. bugün akbank şubesine gittim fakat B2C konusunda bilgileri yoktu araştırdılar ve bir üye işyeri sözleşmesi verdiler. bunun haricinde bir bilgi alamadık internette ise şöyle birşey buldum. fakat yazılı metinlerden çok bu işi yapan ve tecrübe sahiplerinden bilgi almak istiyorum. yıllık cirosu 1,5 trilyon olan bir firmayız. taksitlendirmede aylık komisyon tutarları neye göre belirleniyor ?
Bankalarla yaptığınız anlaşma taksit sayısı ve oranları belirliyor, normal kasalarda bulunan pos cihazlarını bilirsiniz bunlar için bankalar vade oranı verir sistem buna benzer, size derlerki vade oranlarınız şu taksit için şu vs.... ayrıca örn: 5, 6, 12 gibi taksitlere peşin fiyatını taksit yapabilirsiniz sadece anlaşmanız yeterli..

Bankalar döküman ve ekte çeşitli platformlara ait kodları verir bir kısmı component bir kısmı ise XML kullanır, yardımcı dökümanlar, dönen hata kodları gibi bilgileri de ayrıca size virir.

İş artık programcınızın bu kodları sitenize entegre etmeye kalır. Kredi kartı işleminden sonra ödeme alındı bilgisi almak, sipariş bilgisini değiştirmek, hata varsa koda göre kart sahibine uyarı vermek gibi işler..

Pos kullanıma hazırdır ama her işlemden sonra ikinci bir işlem var, sitenizde stoklar veya her hangi bir hata sonucu siparişi iptal etmek gerekebilir bu nedenle bankanın size verdiği sanal pos panelinden son bir işlem yaparsınız "İade Et" ve "Onayla" gibi, iade ederseniz işlem ücreti kart sahibine geri yatar, onayla işlemi ise işlem tutarı hesabınıza geçir.

Banka şubelerinde size sadece sözleşme vermesi normal çünkü onlar tam bilmeyebilirler, siz müşteri hizmetleri veya bankanın pos ile ilgili sayafasındaki telefon bilgisinden bu işin uzmanlarına danışabilirsiniz, onlar bu için bilgi personel..

Sitenizde birden fazla pos kullanmak istiyorsanız www.est.com.tr bu şirketten danışmanlık ve teknik destek alabilirsiniz. Güvenli bir şirket ve bankaların sistemi kuranda onlardır.
arsende şu an çevrimdışı  
Old 04.03.2007   #26 (permalink)

eqZo's Avatar

Yer: Istanbul - Eskişehir

bir başka öğrenmek istediğim.

SSL için biz mi başvuruyoruz, ssl veren kurumlara. Yoksa hostumuz mu?
Globalsign, verisign, thawte .. inceledim fakat, daha önceden hiç bir bilgim olmadığı için, kaç bit'lik alacağımı bilemedim.

Alışveriş sitesi için 128 bit 'lik mi gerekli?
Siz hangi ssl firmalarını önerirsiniz?
Old 04.03.2007   #27 (permalink)

arsende's Avatar

Alıntı:
bir başka öğrenmek istediğim.

SSL için biz mi başvuruyoruz, ssl veren kurumlara. Yoksa hostumuz mu?
Globalsign, verisign, thawte .. inceledim fakat, daha önceden hiç bir bilgim olmadığı için, kaç bit'lik alacağımı bilemedim.

Alışveriş sitesi için 128 bit 'lik mi gerekli?
Siz hangi ssl firmalarını önerirsiniz?

128 Bit SSL için hosting servis sağlayıcınızla görüşün, onların çalıştıkları firmalar vardır, sitenize bir IP tahsis edecekler ..

Bu arada hosting firmanızın güvenilir olması gerekir, mümkün olduğunca sanal pos vb. kodları gizleyin..
arsende şu an çevrimdışı  
Old 14.03.2007   #28 (permalink)

Yer: MUĞLA

Arkadaşlar gaz vermek gibi görünsede içimde kalmasın yazacağım, umarım tesadüf değildir araştırmam gereği ilk konuda gördüm ki soru soranlarda cevap verenlerde hem bilgili hem seviyeli, inanın en uzun mesajarı bile sabırla okudum, çünkü içerik tatmin edici.

İzin verirseniz benimde bir sorum olacak.

Superucuz.com ismi ile bir e-market planlıyorum. (Şu an www.superucuz.net adresinde scripti test ediyorum) E-market scriptini yazdırmak ta mümkün ama cs-cart diye bir script var ve çok başaılı buluyorum. Belki işin içine derinlemesine indiğimizde belki yetersiz bulduğumuz yerleri olabilir ama şimdilik görünen şık ve başarılı. Ama aklımdaki sorular şunlar, birincisi yabancı yapım olduğu için genel destekte sorun olmasa ile özeli steklerde sıkıntı yaşabilir, ikincisi çok yetenekli görünmekle birlikte çok ucuz (195 $). Bu scripti her isteyenin alıp açıklarını bularak hackleme ihtimalinide yanında getirmez mi? Örneğin yukarıdaki adreste verdiğim kırılmış bir script. (Kullanmaya karar verirsem muhakkak satın alırım,çünkü bu parayı fazlası ile hakediyor.

Bu script hakkında fikri olan herkesin kendi fikrini, kullanılması ve kullanılmaması için öne sürdükleri sebepleri merak ediyorum. Paylaşırsanız sevinirim..

Saygılarımla
pcmemo şu an çevrimdışı  
Old 14.03.2007   #29 (permalink)

nurkan's Avatar

Yer: ankara

@arsende verdigin bilgiler gercekten cok isime yaradi ve bir kac bankayla est catisi altinda anlasma sagladik. fakat kafamdaki tek acaba sorusu kullandigim hazir paket. yerli bir firmayla anlastik ve paylasimli ssl aldik.
6 ay bir deneme surecinden sonra farkli bir domaine ssl alarak ayni host uzerinden devam etmeyi dusunuyoruz. kullandigimiz hazir paket kodlari bize vermiyor ve host da onlarin adina bu benim icin sorun teskil eder mi. bildigim kadariyla kullanici bilgileri ve kredi karti bilgileri ssl ile sifreleniyor ve banka haricinde kimse goremiyor. acaba bu tur paketlerin riskleri var mi?
nurkan şu an çevrimdışı  
Old 14.03.2007   #30 (permalink)

arsende's Avatar

Alıntı:
nurkan tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
@arsende verdigin bilgiler gercekten cok isime yaradi ve bir kac bankayla est catisi altinda anlasma sagladik. fakat kafamdaki tek acaba sorusu kullandigim hazir paket. yerli bir firmayla anlastik ve paylasimli ssl aldik.
6 ay bir deneme surecinden sonra farkli bir domaine ssl alarak ayni host uzerinden devam etmeyi dusunuyoruz. kullandigimiz hazir paket kodlari bize vermiyor ve host da onlarin adina bu benim icin sorun teskil eder mi. bildigim kadariyla kullanici bilgileri ve kredi karti bilgileri ssl ile sifreleniyor ve banka haricinde kimse goremiyor. acaba bu tur paketlerin riskleri var mi?

Merhaba Nurkan,

Öncelikle;

Türkiye' de en çok bilinen ve satılan bir e-ticaret sistemi ilk çıktığı zaman tarafımdan hacklendi. Aslında amacım bir hack değildi o sıralar kendim bir e-ticaret yazılımı hazırladığımdan mevcut scriptlerin sistemlerini incelemek - veya + yönlerini keşfetmekti. Resim yükleme bölümünden ASP Shell Scripti yükleyip veritabanı şifresi ele geçirdim. Sahibine durumu bildirerek önlem almasını sağladım o günden buyana sıcak bakmıyorum hazır paketlere.

Sorunuz;

SSL sunucudan bankaya giden bilgiyi şifreliyor. Örneğin EST nin DLL dosyasını çağırmadan önde araya sıkıştırılacak bir kod ile müşteri bilgileri çok rahat alınabiliyor, kodlara sahip olmadığınız için sizin bunu konrol etmeniz mümkün değil. Bulundurma onlara ait olacak çünkü yazılıma erişmenizi istemezler, eğer düşündüğüm firmadan hizmet alıyorsanız size FTP verebilirler ama içinde 4 - 5 tane dosya bulursunuz 1 er KB lik içinde C sürücünde x bir alanda yazılım kaynağının inculude edildiğini görürsünüz. X alana erişmeniz de mümkün değil. tek bir istisna var oda bende kalsın denemedim çünkü.

Hazir e-ticaret sistemi kullanımı olarak;

Hazir bir paket kullanmak bir yere kadar mantıklı eğer ürün satışlarınız size tatmin etmeyecek kadar az, veya normal bir şekilde aynı seviyede kalıyorsa. yani kısaca işinizi görüyor ve fazlası sizin için gerekli değilse hazır pakette kullanmak mantıklı geliyor bana.

İşletme küçük ve kurumsal kimlik olarak pek birşey farketmiyorsa hazır sistemler kullanmak maliyet açısından çok uygun. Şimdi hazır paketlere sıcak bakmıyor ama tavsiye ediyorum çünkü size şu kadar masraf yapıp size ait bir e mağazanız olsun yönlendirmesi yapmak istemiyorum. (kurumsal kimlik olarak konusu geçen hazır paketlerin tek tip olması tasarımda basit değişiklikler ile düzenleme yapılması ama bu sistemler asla hepsiburada veya siberstore gibi kurumsal bir hava katmayacaktır sitenize)

Size ait bir sistem;

Ama satış grafiğiniz devamlı yükseliyorsa ozaman kendinize ait bir sistem olması çok daha önem kazanıyor. Şuan piyasada bulunan e-ticaret sistemlerin de bir çok e-ticaret fonksiyonu bulunmuyor. (Bknz: Burdan Product' a girin ve bir ürün seçin karşınıza gelen "Detail Ship Images Categories Options Attributes Pricing Files Related" bu başlıklar altındaki özellikler), bunlar veya benzer özellikleri kapsayan size özgü bir e-ticaret sitesi herzaman daha fonksiyonel & işlevsel olacaktır.

Daha onlarca özellik var geri bildirim, müşteri deneyimleri gibi konuları işleyen formlar, araçlar, forumda bir arkadaşın açtığı "Alışverişiniz için teşekkür ederiz, şimdi defolun! ", o kadar çok e-ticaret sistemi inceledimki ilgilendiğiniz bölümü söyleyin olması gerekenleri size yazayım, abartılı gelebilir belki hiç kullanılmayabilir ama olması gereken çok şey var.

Şuan hazırlamakta olduğum bir projede hacker safe hizmeti almak istiyoruz, ve bulundurma olarak doruknet gibi internet servis sağlayıcılarını seçiyoruz. Müşterim maliyetleri karşılayabiliyor ve benim için güvenlik anlamında daha rahat ediyor. Önceki bir mesajımda geçen konu hakkında polis benden bilgi talep etti çünkü sanal pos kodların bir kısmını ben entegre etmiştim. Sonuç olarak sistemi barındıran firma yargılanıyor ben sisteme erişemediğimi kanıtladım firma yetkilileri ifadesi ile ve sunucularında ASP, PHP shell dosyaları ile (zehir gibi) istediğiniz yere girip çıkıyorsunuz.
arsende şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

adim , eticaret

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi s