Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Türkiye'de satış ortaklığı

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 12.02.2007   #1 (permalink)

Yer: Ankara
Türkiye'de satış ortaklığı

Merhaba,
Affiliate denilen sey yurt disinda cok yaygin olarak kullanilmasina ragmen, Turkiye'de cok da basarili orneklerini goremedim. Aranizda Turkiye'de ki sitelerle satis ortakligi yapan veya hangi sitelerin satis ortakligi sagladigini bilen varsa paylasirlarsa cok memnun olurum. Ozellikle ortaklik yapmis olanlarin fikirleri cok degerli. Cunku ideefixe vs. gibi firmalarla calisip memnun olmayan kisileri duyuyorum kimi zaman :S Simdiden paylasiminiz icin tesekkurler...
ars_oguz şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 12.02.2007   #2 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: Türkiye'de satış ortaklığı

bildiğim kadarıyla mynet, ideefixe, ringofon gibi isimler var affiliate sistemini hayata geçirmiş ve ödemeler yapmış olan...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 12.02.2007   #3 (permalink)

tuncau's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 1

Bununla ilgili konular açılmış, firmalar ve sorunlar tartışılmıştı. Eğer Arama'yı kullanıp, detaylı araştırırsanız bir çok soruya cevap bulabilirsiniz.
Old 12.02.2007   #4 (permalink)
oky

oky's Avatar

Görsel: 12

Alıntı:
binyatisa tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bununla ilgili konular açılmış, firmalar ve sorunlar tartışılmıştı. Eğer Arama'yı kullanıp, detaylı araştırırsanız bir çok soruya cevap bulabilirsiniz.
ben "affiliate" ve "satış ortalığı" şeklinde 2 arama yaptım ama doyurucu bir başlığa rastlamadım. bence yerli yersiz insanları aramaya yönlendirip hem konuların akışını bozmak hem de insanları forumdan soğutmak yerine 3 saniye daha zaman ayırıp konuların linkini buraya koymak daha verimli olur.
Old 12.02.2007   #5 (permalink)

Yaklasık 3 senedir amedya.com sitesi ile satış orataklıgı yapıyorum , duzenli odeme alabildigim bir yer.

Bir baska ismini vermek istemedigim rezalet bir kontor satıs sitesinde satış ortaklıgı kullandım fakat odememi yapmamakta ısrar diyorlar. Haa daha ödemediler.

İdefix ile calışmadım , fakat calısanlar pek iyi seyler soylemiyor , artı idefixe calısan bir arkadasım satış ortaklıgı bölumu uzerinde durulmadıgını bosuna urasmamam gerektigi konusunda benı uyarmıstı.

Gittigidiyorun eski satış ortaklıgı sitemi ile calısmıstım ve gayet iyi bir sistemdi , fakat onlarda sonradan tıklama basına odeme sistemine donduler.

yesil-kart.com un satış ortaklıgı ile calıstım , gercekten odeme konusunda cok cok dikkatliler , en ufak bakiyeyi hiç sorun cıkarmadan hesaba aktarıyorlar.2 ytl dahi olsa mutaka oderler.
Mokutur şu an çevrimdışı  
Old 12.02.2007   #6 (permalink)

sillybox's Avatar

Yer: İstanbul,TR

edebiyat içerikli blogumda kitapyurdu.com ile satış ortaklığı yapıyorum. şimdilik tek söyleyebileceğim; kitapyurdu.com ile satış ortaklığı yapabileceğin zira henüz ortak bir satışa gidemedik.
Old 12.02.2007   #7 (permalink)

Yer: Ankara

ya boyle ortakliklarin hala yaygin olmamasinin sebebi sanirim Turkiye'de hala internet uzerinden alisverisin yeterli duzeye gelmemis olmasi. Sanirim daha birkac sene daha bekleyecegiz satis ortakligini Turkiye'de uygulamak icin.
ars_oguz şu an çevrimdışı  
Old 13.02.2007   #8 (permalink)

Yer: londra

Affilliate sisteminin hala yayginlasmamasinin sebebi bence guvensizlik, yapilan yanlis ve kotu hareketler.
Bir cok siteye baktim satis ortakliklari nasil diye genelde cogu site genis aciklamalar yapmiyorlar ve mumkun oldugu kadar basitte tutuyorlar satis ortakligi sayfasini. Bence eger ciddi dusunuyorsa bu sayfalarda en ince ayrintisina kadar aciklama yapmali
Ornek sorular-cevaplar kismi koymali, ornek site veye bannerlari gostermeli, hatta demo bile koyabilir. Eger bu sekilde yaklasirsa ne kadar ciddi ve isini onemsiyen bir firma oldugunu dusunurum sahsen ben ve bir adim onde baslar diger rakiplerine gore diye dusunuyorum.
Old 15.02.2007   #9 (permalink)

tuncau's Avatar

Görsel: 1

Alıntı:
oky tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
ben "affiliate" ve "satış ortalığı" şeklinde 2 arama yaptım ama doyurucu bir başlığa rastlamadım. bence yerli yersiz insanları aramaya yönlendirip hem konuların akışını bozmak hem de insanları forumdan soğutmak yerine 3 saniye daha zaman ayırıp konuların linkini buraya koymak daha verimli olur.
Arama yapabilirsiniz demekteki sebep elbette "git de cevabı bul" demek değil. Eğer konu daha önce tartışılmışsa ya da bazı başıklarda bu konuyla ilgili mesajlar atılmışsa, bu konulara katılanlar tekrar cevap yazmıyorlar. Ayrıca, eğer arama yaparsanız ve detaylı olarak incelerseniz işinize yarayabilecek bir çok şeye de yanıt bukabilirsiniz.

3 saniye konusuna gelince, forum kullanıcısı olarak böyle bir zorunluluğumuz yok, ama soru soranın kendi cevabını bulabilmesi için böyle bir işleme ihtiyacı olabilir.

Ayrıca, üslupla ilgili bir yanlışım olmuş olabilir, zira bu mesaj yazılan kişiyi rahatsız etmiyorsa kimseyi de rahatsız edip konuların akışı bozulmamalıdır.

Soruya geri dönersek,

Satış ortaklığı konusunda gittigidiyor.com ile denememiz olmuştu. Ama kendileri bizi kabul etmediler, fakat benim düşüncem sattıkları ürünlerle, bizim sayfamızın okuyucuları arasında bir paralellik olduğu yönündeydi. Attığımız e-postalar da yanıtsız kaldı.

ideefixe.com ile bir süre denedik. Sayfamızda bulunan linklere tıklayarak alışveriş yapan 3 arkadaşımızın da alışverişleri istatistiklerde yer almayınca vaz geçtik. Attığımız e-postalar yanıtsız kaldı. Bu konu daha önce de tartışılmıştı forumda: buradan...

kitapyurdu ise tıklama başına para veriyor, kullanan arkadaşlarım tıklamaların düzenli olarak geçtiğini söylüyorlar, ödeme konusunu ise bilemiyorum.

Arkadaşımızın da dediği gibi internetten alış veriş konusuna kullanıcılar hala şüphe ile bakıyorlar. Bunda teknik güvenlik sorunlarının yanı sıra firmalara bir türlü güvenilememesi ve geleneksel alışveriş anlayışı etkili oluyor. Örneğin, insanlar süpermarket merkezlerinin internet sayfalarından alışveriş yapmaktansa gidip gözle görüp seçmeyi tercih ediyorlar.

Bizim satış ortaklığı ile hedeflediğimiz kitle ise edebiyar ve kültür yayınları okuyucuları. Bu iş zaten karlılığı olan bir iş değil, ayrıca gerçek hayatta olduğu gibi sanal hayatta da kitap ve süreli yayın alıcıları oldukça az.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Old 20.02.2007   #10 (permalink)

Yer: Istanbul

Bu tür siteler bu konuda gerçekten çok acemiler. Halbuki yapmaları gereken şey çok basit. Yurtdışında bu işi başarıyla yürüten siteler var. Birine girip kendileri affiliate üyesi olarak oraya kaydolacaklar ve biraz inceleyecekler, hepsi bu.

Geri dönüşü en fazla olan yatırım affiliate' lere, ortaklara yapılan yatırımdır. Bir şirket olarak siz onlara iyi bakarsanız, onlar da müşteri göndermek suretiyle size iyi bakarlar.

Bu konuda aklımda güzel bir fikir var. İleri aşamada e-ticaret sistemimize bunu eklemeyi düşünüyorum. Hemen gerçekleştirmek isterdim ama maalesef küçük bütçemiz yeterli değil.

İdeefixe' nin sisteminde sorun olduğunu ben de birçok arkadaşımdan duydum. Hatalar olabilir ama bunları düzeltmeki kayıtsızlıkları rahatsız ediyor sanırım insanları. Zamanı gelince yani Türkiye' de internet Amerika'daki gibi gelişince biz de affiliate' lerimize iyi bakarız diye düşünüyorlar büyük ihtimal. Ama ne yazık ki Türkiye' de internet Amerika düzeyine geldiğinde, şu anda bu konuda hassasiyet göstermeyen firmalar orda bulunamayacaklar.
querila. şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

ortakligi , satis , turkiyede

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:17.