|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: Faturalandırma ve Bir etik meselesi
Saat hesabını siz kendi kafanızda yapacaksınız ve ona göre bir fiyat belirleyeceksiniz. Belirlediğiniz fiyatı baştan karşı tarafa ileteceksiniz ve fiyat konusunda anlaşacaksınız. Yoksa işe bir başlayalım bakalım kaç saat tutarsa diye işe girişmek mantıklı olmaz. Peki fiyatı kendimiz belirliyorsak saat hesabına ne gerek var? Şu bakımdan gerek var: işi dürüstçe ve olması gerektiği şekilde yapmış oluyorsunuz. Birkaç gün önce birinden bir flash oyun satın aldım. Tasarımcı oyunu deviantart sitesine koymuş ve download edilebilir şekilde isteyen oradan alıp kullanıyordu. Bana oyun Türkçesi lazımdı ve bir kaç değişiklik istiyordum. Tasarımcıyı aradım o da bana "Yaparım ama fiyat konusu nasıl olacak hiç bilmiyorum. Daha önce hiç oyun satmadım" dedi. Kaç saat zamanını alır diye sordum. Ona göre guru.com sitesinde flash tasarımcıların saat ücretlerine baktık ve bir fiyat belirledik. ... Mesaj erdinç tarafından 20.02.2007 (18:20) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar,
Konuyu dağıtmak istemezdim ama domain benim ilgi alanım olduğu için biraz bu konuya değineyim. domain konusunda marka sorunlarına bakan yetkili kurum wipo.int kurumudur. Burada domainin elimden alınması için üç şart yerine gelmesi lazım: 1. Identical and/or Confusingly Similar domain, onların tescilli markası ile aynı veya karışabilecek kadar benzer olmalı. 2. Rights or Legitimate Interests domain üzerinde hak sahibi olmamam veya yasal bir çıkarımın olmaması gerekiyor. 3. Registration and Use in Bad Faith Kötü niyetli kayıt ve kullanım. Wipo davası açarlarsa 1. maddeden büyük ölçüde çuvallarım, 2.maddeden kesin çuvallarım ama 3. maddede kendimi savurunurum. Sonuçta footer kısmına gerekli uyarı yazısını koydum. WIPO kararlarında kötü niyetli kullanım karşı tarafın kimliğini kullanma anlamında anlaşılıyor. Yani ziyaretçiye sanki asıl marka sahibiymiş gibi bir izlenim yaratmanız lazım. Şimdiye kadar çok WIPO kararı okudum. İsim önemli ama kullanım da çok önemli. Mesaj erdinç tarafından 17.02.2007 (17:15) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Alıntı:
2.si başıma gelen , x yerindeki bir firma için domain aldım ve sitesini kurdum , aama adam almadı , bende y yerindeki aynı isimli bir firmaya mesaj çektim domain ve siteyi size vereyim bari diye alimde kalmasın diye , adam o domain hakkı bende demez mi , firmasına ait bir marka tescili bile yokken hemde.. yani arkadaşlar adamlar uydurma firmalar kurrarak ve markalaşarak istediği kişinini domainine sahip olma imkanı olur böyle bişi doğru ise.Bana çok saçma geliyor.o zaman herkes birbirine dava açar durur.... |
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | ||
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
Ekibiniz en az 3-4 ayi harcanmistir. kilometrelerce yol yapilmistir, nikotin ve kafeine bogulan 100 - 150 toplantiniz olmustur. 150 - 200 kisi ile ihtiyac analizi yapmissinizdir, anketleri degerlendirmissinizdir. Proje teklifinin sonuna dogru masaniz temizlikciye, masa temizliginin bu hafta da ertelenmesi icin birakilan notlarla kaplidir. Her yerde , ici harflerle etrafi ciziklerle dolu onlarca kutucuktan olusan tasarimlar, urun dokumantasyonlari, fiyat teklifleri, nice kartvizitler. Nihayetinde sasali bir sunumun ardindan kimyasi degisen tepe yoneticinizin odasina; kabarik bir dosya, proje teklifiniz, taslak proje planiniz, ihtiyac ve kaynak listeniz ile gidersiniz. Sizden istenen sadece proje maliyet dokumanidir. Kirilimlar ile 4 sayfayi asmaz. Kirmizi bir kursun kalem alir eline ve 1. numarali kalemden baslayarak -nedense bilmem hep donanim kalemleri 1. numaradadir.- sorar: -bu 8 islemci sunucu niye 4 tane , ne ihtiyac var? --(Anlatirsiniz.) Falanca veri giris elemani gunde saatte 60 sayfa acar, her sayfa 4 KB veri aktarir. 1000 ucta, yuk su kadar tpm eder. Bu makinede bu kadar tpm dir. 4 tanesine yuku dagitirsak anca yeter - Buna ihtiyaç var mi?.gerek yok sunucuya. kişisel bilgisayar da aynı işi yapar. hikaye butun birikiminize kufur eder gibi, projenizin fiyat uzerinden tirpanlanmasi ile biter. hep sormak isterim "Buna ihtiyaç var mi? " diyenlere sana ne gerek var. bu evrimden hangi rusvetle kurtuldun da oraya bu gereksiz halinle oturdun? eger butce konusunda bir sinirlaman varsa niye bunu once soylemedin? Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Faturalandırma konusun da ben de sıkıntı çektim ve freelance iş yaparken faturasız iş yapmaya özen gösteriyorum.
Ama şu an 1-2 ajansa yazılım konusun da destek veriyorum. Tasarımı yapıyorlar bana yolluyorlar ben bakıyorum, eğer yapabilecegim bir proje ise fiyat teklif ediyorum, kabul edilirse işe başlıyorum. Durum böyle olunca da benim fatura ile işim kalmıyor ve içim rahat bir şekilde işimi yapıyorum. domain konusun da ise piyasa da boş yere domain lamerligi başladı adam alıyor domaini satmak için. Yeni bir proje üretmek için domain ararken zorlanmaya başlıyorum..
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!