Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Dünyada ilk ve tek proje fikri

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Old 23.02.2007   #11 (permalink)
FikretAkın

FikretAkın's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Dünyada ilk ve tek proje fikri

Yukarıda arkadaşlar gayet güzel yorumlar yapmışlar ancak dikkatimi çeken.
Üst menüde forum, Chat, Bayi bölümleri yeni pencerede açılıyor bunlar kullanıcılar tarafından hoş karşılanmayabilir..
ve ayrıca https:// destegi olmaması güven vermez..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 23.02.2007   #12 (permalink)
MGoktas

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17

Forumda yazdıklarınızı okuyunca oldukça ciddi bir site ya da demo site ile karşılaşacağımızı düşünüyoruz.
Fikirleriniz güzel görünüyor, fakat hayata geçememiş olması dikkat çekiyor.

İlk bakışta bir internet kafenin sitesine girmiş gibi hissediliyor.
Renkler, temalar ve yazılar bu intibaya sebep oluyor. Teknik olarak zaten sitede henüz bir şey yok. En azından ekip ve şirket bilgisi hakkında bir sayfa olsa, umut vadeden...

Alışveriş sitesinde (başkalarını bilmem ama) benim aradığım ilk ve en önemli şey hangi şirkete ait olduğu?
Örneğin siz 30/40 kişilik ekipten, halkla ilişkiler sorumlusu musunuz, ya da ekibin reklam departmanı mısınız gibi sorular geliyor aklıma. Eğer böyle bir ekip yoksa ve bir kaç kişinin çalışması ise, (üzgünüm ama bu şekilde algılıyorum siteyi görünce) iddialar ve fikirler havada kalır gibi.

İşin mizahi yönü ise, açık eksiltme uygulaması bana Kemal Sunal'ın pişmaniye sattığı filmi hatırlattı

Bütün bunlara rağmen, gerçekten fikirleriniz ve projeleriniz belki de zamanla yerleşir ve başarılı olursunuz umarım.
Ama burada arkadaşların yaptığı ciddi eleştriler kesinlikle "gerçekler". Bunları dikkate alarak yeniden düşünmeniz gerekirse 1 yıl sonra hayata geçirmeniz querila/qurelia adının bookmarklardan silinmesini engelleyebilir.
Ama ben yine de büyük bir şirket ararım arkasında. Tasarımın, görünümün, fikirlerin iyi olması benim için yeterli değildir alışveriş yapmam için...
MGoktas şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 23.02.2007   #13 (permalink)
querila.

Yer: Istanbul

Yorumlar için çok teşekkür ediyorum.

Öncelikle webmaster olmadığımı, teknik konulardan hiç anlamadığımı belirtmek isterim. Evet teknik konularda, çok masraf yapmamaıza rağmen maalesef acemi bir şirkete geldik. Eskişehir'de bulunabilecek en iyi yerde. Şimdi projeyi gerçekleştirmek amacıyla bir hafta önce İstanbul' a taşındım. Şimdi de forumdaki bir profesyonelle çalışıp gerekli aksaklıkları düzelteceğiz.

Yorumlara sırayla cevap vermek istiyorum. Evet sitenin adı querila. 'sistemizmizde 2 queriax var' ve title 'da yazan qurelia kelimeleri ise maalesef tasarımcı firmanın ne kadar acemi olduğunu gösteriyor. Ki kendilerine bunu hala ispat edemedim. Lütfen birileri onlara yaptığı sitenin adını bile düzgünce bilmeyen bir firmanın bu işi yapmaması gerektiğini anlatsın. Maalesef ben anlatamadım. Sürem de az kaldığı için hiçbir şey diyemedim. Şu anda sitede gördükleriniz benim onlara yazılı olarak verdiğim projenin sadece 10'da biri. Bu kadarını bile zamanında tamamlayamadılar. Dediğim gibi bu konuyu açmak istemiyorum, çünkü çok dertliyim, 10 sayfa yazabilirim.

Sitenin textleri hazır. Ama 'İletişim' sayfasına giderseniz, yazılar ordaki gibi sorunlu çıkıyor. O sorunun düzeltilmesini bekliyorum. Yoksa text siz bir site olması mümkün değil elbette. Burda yazdığım yazılar gibi bol bol yazı var. Hatta diğer sitelerden farklılışma unsuru olarak bir de blog koyacağız.

Ayrıca şu ana kadar belirlediğimiz ürünler için oldukça uzun yazılar hazırladık. Diğer siteelrde ürünle ilgili yazılar kısa omasına rağmen, biz her ürün için hikaye tarzında detaylı yazılar hazırladık. Her saatte tek bir site üzerine yoğunlaştığımız için o ürün hakkında bulunabilecek tüm detayları ekledik.

Üye formu bölümü çok mu uzun olmuş ?

Bazı yerlerle reklam anlaşması yaptık o nedenle ilk günden itibaren yoğun bir ziyaretçi akışı bekliyoruz. İlk günde 50,000 kişiyi kaldırır mı dedim kaldırır dediler, ayrıca 'hosting ücretini de bu yüzden yüksek aldık' diye eklediler. Başka bir yere mi taşısam siteyi ?

Bu haliyle kesinlikle kalabalık göründüğüne katılıyorum. Bizim istediğim bir resim ve 4 butondu. Ama site yeni olduğu için bir saat önceki ürünü gösterme, Şeffaf Müşteri Desteği ve anket hakkında kullanıcıları bilgilendirmek zorundaydık. Sitenin işleyişi biraz anlaşıldıktan sonra onların hepsinin kaldıracağız. Zaten sitenin konsepti de basitlik üzerine kurulu. O nedenle kısa süre sonra anasayfa çok temiz hale gelecek.

Açıkçası proje ve siteden bazı kişilerin hiç hazzetmemesini ve nefret etmesini olumlu buluyorum : ) Çünkü sanırım bu da bir fikir hakkındaki göstergelerden biridir. Yani siteden nefret edenler de olmalı (yoksa da yaratılmalı) (tabi fikir ve görünüm açısından)

Şimdi forum, chat,bayi yi aynı pencerede açalım diye baktım ama o sayfaya giden kullanıcı geriye dönemez, çünkü kaç kez söylediğim halde bütünsellik yok.

https:// 1 Mart'tan önce halledilmiş olacak, Finansbank'ı bekliyoruz.

Bu başlığı tasrımcı arkadaşa gönderdim. Sayfada toplamda sizin tarafınızdan belirlenen çok sayıda hata var. Bunların sadece bir tanesi benim hatam; siyah-karanlık renge yapıldıktan sonra beğenip onay vermem. Arkadaşa bu sayfayı gönderdikten sonra bu siyah sayfası benim beğenip onayladığımı söyledi. Yani diğer eleştirileri hala görmezden geliyor, acemiliklerini kabul etmiyor. Çoluk çocuğun fikirleriyle gelme dedi : ) Sanırım başka bir forumla karıştırdı. Yine de bu cümlesini buraya yazmak için kendisinden de müsade istedim.

Ben katil olarak yetiştirilmedim ama hiç bu kadar katil olma isteği uyanmamıştı bende. Yine de sakinim...sakinim...sakinim..
querila. şu an çevrimdışı  
Old 23.02.2007   #14 (permalink)
MGoktas

MGoktas's Avatar

Yer: Kayseri
Görsel: 17

İstanbula taşınmanız ve bu forumdan profesyonel biriyle anlaşmanız iki olumlu adım.
İnternet dünyasını en iyi bilenler forum kullanıcılarıdır, içiniz rahat olsun. Çoluk çocuğun elinde yani piyasa
Umarım başarıyla sonuçlanır projeniz.
MGoktas şu an çevrimdışı  
Old 23.02.2007   #15 (permalink)
querila.

Şu anda o firmayla ilişkiyi kestim. Tüm site hemen yeniden, belirttiğiniz konulara uyularak yeniden hazırlanacak.

O firmaya da zaten nitelikli dolandırıcılıktan dava açıyorum. Para verildi, ama siteyi filan vermiyorlar. Elimde mekbuzlar da var zaten. Avukat olan bir akrabamla daha önceden zaten görüşmüştüm, nitelikli dolandırıcılıla beraber tazminat davası da açarız kazanırız ama biraz uzun sürer, demişti. Ben de geç gelecek parayı istemem, bana hemen iş lazım deyip, iyi niyetimi koruyarak vazgeçmiştim. Ama hala acemi tavırlarında ısrar ediyorlar. Biz de gerekeni yapacağız. Adamlar domaini bile kendi üstlerine kaydetmişler. Düşünün emlakçısınız ev satıyorsunuz ama tapuyu kendi üzerinize yapıyorsunuz. Yani bu kadar acemiler, biz hep böyle yapıyoruz diyorlar bir de. Bunu kabul etseler içim yanmayacak, hala kabul etmemekte ısrar ediyorlar.

Ben bu işi farklı bir tasarımla, farklı bir isim altında 1 hafta içinde yine yaparım. Üstelik forumdan anlaşacağımız profesyonel arkadaş da bu konuda oldukça iyi ve deneyimli. Üstüne diğer firma da gerekli cezayı almış olur.

Mesaj querila. tarafından 23.02.2007 (12:40) yeniden düzenlendi..
Old 23.02.2007   #16 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169

host, domain ve tasarim hizmetlerini tek bir kisiden mi aldiniz peki? cünkü su cümleye ben acikcasi biraz takildim:

Alıntı:
Bazı yerlerle reklam anlaşması yaptık o nedenle ilk günden itibaren yoğun bir ziyaretçi akışı bekliyoruz. İlk günde 50,000 kişiyi kaldırır mı dedim kaldırır dediler, ayrıca 'hosting ücretini de bu yüzden yüksek aldık' diye eklediler. Başka bir yere mi taşısam siteyi ?
ilk günden daha, bu kadar yüksek bir ziyaretci yakalamak cok zor da olsa, eger hedef bu sayi ise zaten kendinize ait bir sunucu almak/kiralamaktan baska careniz olmadigini söyleyebilirim.
Old 23.02.2007   #17 (permalink)
querila.

Alıntı:
cihangir tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
host, domain ve tasarim hizmetlerini tek bir kisiden mi aldiniz peki? cünkü su cümleye ben acikcasi biraz takildim:

ilk günden daha, bu kadar yüksek bir ziyaretci yakalamak cok zor da olsa, eger hedef bu sayi ise zaten kendinize ait bir sunucu almak/kiralamaktan baska careniz olmadigini söyleyebilirim.

Evet, host ,domain, tasarım hizmetlerini aynı yerden aldım maalesef. reklam anlaşması yaptığımız yerlerin trafiklerini gözönüne alarak günde 20,000 ziyaretçi bekliyoruz başlangıçta. O 50,000'i önceden tedbirli olmak adına bu şekilde firmaya söyledim. 50bin kişiyi kaldırırsa , 20bin kişiyi rahat rahat kaldırır diye düşünerek.

Evet, zaten makine için de bir yerden araştırma yaptım aslında. Ama önce forumdan anlaştığım arkadaşın görüşlerini bekleyeceğim. Kesin kendimize ait bir sunucu kiralayacağız, nerden olacağına da o karar verir. İşi profesyonele teslim ettikten sonra son iki aydır ilk defa rahat bir uyku uyuyacağım inşallah. Tabi sonra aynı hızda çalışmaya devam.
Old 23.02.2007   #18 (permalink)
manhem

manhem's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
ba kubah tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
gercekten kotu, itici (iddialari, adi, tasarimi), kullanilamaz durumda bir calisma olmus."projeniz" ancak bu acidan diger alisveris sitelerinden farkli durumda.
@bakubah'ın söylediklerine katılıyorum. Konu e-business olunca ve iddialarınızı okuduktan sonra verdiğiniz demoyu görmek hayal kırıklığına sebep oluyor. Ama İstanbul'a gelmiş ve forumdan biri ile anlaşmış olmanız yanlışlardan sıyrılmaya doğru önemli bir adım attığınız anlamına geliyor.
Sitenin hem tasarım, hem de yapısal anlamda tamamen yeniden analiz edilip geliştirilmesi çok daha yararınıza olacaktır. Bence eski firma ile yaptığınız herşeyi unutun. Hele ki aranız bu derece açılmışken hosting'in onların elinde olması, siteyi onların yapmalarından bile kötü olabilir.
manhem şu an çevrimdışı  
Old 23.02.2007   #19 (permalink)
nanochemist

Yer: Zürih

Her ne kadar eleştiri almak için mesaj göndermiş olsan da her türlü eleştiriyi büyük bir olgunlukla karşılayıp kaale almanı takdirle karşılıyorum, umarım bundan sonra işlerin yolunda gider. Kolay gelsin.
nanochemist şu an çevrimdışı  
Old 23.02.2007   #20 (permalink)
querila.

Formdaki arkadaşla bugün yüzyüze görüştük ve anlaştık.

Ödemeyi yapmadan önce, kim olluğunu söylemeden, size de danışmak istiyorum. Siteyi baştan yapmak için 1000$ peşin, 6 ay boyunca her ay 500$ olmak üzere toplam 4000$ 'a anlaştık. Sizce normal mi bu fiyat?
Kapalı Konu

Etiketler
fikri , proje , ilk , dunyada

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun