Zoque.Forum
»
Dünyada ilk ve tek proje fikri
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#31 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Dünyada ilk ve tek proje fikri
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Yer: Bochum
|
Fikir güzel, yeni olabilir. Fakat tasarım gerçekten bu fikrin haketmediği derecede kötü... Siyahlıktan tutun standartlarda oluşturulmamış olmasına, metin yerine resim kullanımından tutun görülen onca hataya kadar, bir an önce değiştirmeniz gereken bir tasarım olduğunu düşünüyorum...
Eğer iddialı iseniz fiyata bakmayın, geleceğinizi düşünerek sitenizin hakettiği derecede iyi bir tasarım, logo ve sistem ile yayın hayatınıza sağlam şekilde başlayın... Kolay gelsin. |
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
İşin fizibilitesini merak ettim açıkçası.
Temel haliyle bu sistem tüketicinin ortak isteğini pazarlık unsuru olarak kullanıp, hem ürün satıcısını hem de tüketiciyi memnun edip bir kazan-kazan ortamı yaratmak olarak işliyor. Diğer örneklere bakarsak, her gün bir ürün satmaktalar. İyi bir organizasyon ve altyapı ile trendlere ve online satışlara bakarak ürün portföyü belirlenebilir ve ayda 30 ürün için distribütörlerle satışlar için basamak (1000 - 10.000; 10.000 -20.000 vs.) şeklinde ucuz fiyatlar alınıp iş modeli kurulabilir. Anladığım kadarıyla küçük bir ekipsiniz (ya da şimdilik tek kişisiniz). Ayda 720 tane ürünün fiyat pazarlığını yapmak zor olmayacak mı? Ayrıca sitenin tanınmasıyla belki bir günde yeterli kullanıcı toplanabilir ancak, her saat pazarlık yapmaya yeterli olacak kadar kullanıcı toplayabilecek misiniz? İnsanların kendi istediği zaman değil bir web sitesinin istediği saatte alışveriş yapabilmeleri için indirimler %2-3 değil %20-30 lar civarında olması gerekiyor. Her saat başı bu pazarlık gücünü sağlayacak kullanıcı toplanacak mı ve her saat yeni bir ürün için firmalarla sıkı bir pazarlık yapılabilecek mi? Bu işin fizibilitesini yaptığınızda bu konuları nasıl çözdünüz? Projede şimdiden başarılar. |
|
|
|
|
#34 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Yorumlarınız için teşekkürler. Şimdiden, site yayına girince bizimle görüşmek ve site hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen 3 gazete ve bir dergi var. Üstelik daha birkaç gündür siteyi (açılıyor olduğumuzu) duyurmaya başlamış olmamıza rağmen. Bu rakamların kısa sürede artacağına da eminim. Sitemize yer vermek isteyeceğini belirten yüksek trafiği olan blogların sayısını ise ben bile bilmiyorum. Projenin örnek olay çalışmasını hazırlayıp yabancı bir dergide yayınlamak isteyen bir öğretim görevlisi, siteden eğitimlerinde bahsetmek isteyen ünlü bir pazarlama danışmanı da var.Yani açıkçası yeterli kullanıcı toplamak açısından bir sorun olacağını sanmıyorum. Her ürün için pazarlık etme durumu da söz konusu olmayacak. 'Açık Eksiltmeli Tedarik' sistemini bunun için kurduk. Tedarikçiler kendi aralarında bize en uygun fiyatla ürün vermek için uğraşacaklar. Üye sayımızın kısa sürede artacağından şüphemiz yok. Tedarikçilerin ilgisinin de buna bağlı olarak artacağı zaten ortada. Ayrıca sistemin online olması nedeniyle bizim ulaşamadığımız ve belki daha uygun fiyatlara katlanabilecek tedarikçiler de bize ulaşabilecek. Açıkçası işin fizibilitesi üzerinde değil, kullanıcılara en iyi hizmeti verebilmek için çok uzun zamanımı harcadım. Tek yoğunlaştığım nokta bu. Üyeler için çok kullanışlı ve faydalı olacağına eminim. Fizibilitenin beni ilgilendiren kısmına ise risk olarak bakıyorum ve umursamıyorum. Yine de fizibilite yönünden bakarsak; bir günde bir ürün satıyor olsak; örneğin 50,000 üyeden o günkü ürünü beğenen ve almak isteyen 500 üye olur. Halbu ki bizim sistemimizde, üyenin istediği bir ürüne denk gelme ihtimali daha fazla. Ayrıca üyeler profillerine sitemizde görmek istedikleri ürünleri girebiliyorlar. Şimdilik farklı kriterlere göre ürün planlaması yapmamıza rağmen ilerde bu planlamayı yaparken büyük ölçüde bu istekleri gözönünde bulunduracağız. İhtiyaç duyduğum tek şeyin biraz zaman olduğunu düşünüyorum, üstelik fazla da uzun bir zaman istemiyorum. Üyelerin ürünleri piyasadaki en uygun fiyata almalarını, alışveriş yaparken birbirirleriyle sohbet edip görüş-alışverişinde bulunma imkanına sahip olmalarını, herhangi bir sorunlarında yanlarında olduğumuzu bilmelerini, görüşlerine önem verdiğimizi hissetmelerini, onlarla yatıp onlarla kalktığımızın bilincinde olmalarını, sert bir dünyada kendileri için uğraşan birilerinin olduğunu farketmelerini istiyoruz. Bunu başarabildikten sonra fizibilite raporlarını tutup çöpe atabilirim. Bu riski kabulleniyorum yani. Değerli soruların ve iyi dileklerin için tekrar teşekkür ederim. Mesaj querila. tarafından 25.02.2007 (02:37) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
|
: )
İlk aşamada kullanmayabiliriz. İlerde, yazışmaları kontrol edecek birileri olunca, dediğiniz türden şeyleri engellemiş oluruz. Mesaj querila. tarafından 25.02.2007 (16:59) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
|
Verdiğimiz reklamlarda, basınla görüşmelerimizde 1 Mart dedik.
Var mı kendine güvenen ? Zaten herşeyi bir anda istemiyorum. Onlardan da istememiştim. Tasarım ve birkaç basit uygulama. Diğerleri zaten site yayına girdikten sonra eklenecek. Bekliyorum. 2 günüm kaldı ve bir şekilde mutlaka olmalı. Mesaj querila. tarafından 27.02.2007 (10:03) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
is ilani icin lütfen bu bölümü kullaniniz: http://forum.zoque.net/is-imkanlari-ilanlar/
|
|
|
#40 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
http://www.querila.com/chat/
adresinde çalıntı olduğu belirgin (nereden derseniz türkçe karakter desteklemiyor bile) bir chat -daha doğru tanımlama ile shoutbox- var, ama kapasanız daha iyi olur. zira içerik kontrolü dahi yapmayan bu sayfada çok rahat küfredilebiliyor. ve konuşmalar da history linkinde saklı tutulduğu için küfürlü konuşma da bir süre sonra Google tarafından indexlenirse hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. buradan da projenin iletişim dilinin ve araçlarının tanımlanmadığı, farklı olasılıklar düşünülmediği görülebilir. - net bir planlama - düzgün bir zaman planı - zorunluyuz, eldeki bu'lardan arındırılmış gerçekçi bir bütçe (*) - düzgün tasarlanmış bir reklam/tanıtım stratejisi - biraz agresif bir SEO çalışması olmadan bu projenin başarıya ulaşması mümkün değil. *: önceki şirketin başarısızlığını ve yarattığı kaybı, yeni ekibinize aktarmamanız çok önemli. bir işin niteliği ve kalitesi, ancak ona ayrılan bütçe ile doğru orantılı olabilir. gerçekdışı bir bütçe ile başarılı bir sonuç beklemek hatasına düşmeyin. başarı, azimle, kararlılıkla ve süreçle orantılı gelen bir ödüldür. bütün süreci destekleyecek maddi güç olmadan bir işe girişmek, işin ve ismin olası başarısıyla kumar oynamak gibidir. |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!