Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Dünyada ilk ve tek proje fikri

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Old 27.02.2007   #41 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND
Re: Dünyada ilk ve tek proje fikri

Alıntı:
querila. tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Verdiğimiz reklamlarda, basınla görüşmelerimizde 1 Mart dedik.

Var mı kendine güvenen ?

Zaten herşeyi bir anda istemiyorum. Onlardan da istememiştim. Tasarım ve birkaç basit uygulama. Diğerleri zaten site yayına girdikten sonra eklenecek.

Bekliyorum. 2 günüm kaldı ve bir şekilde mutlaka olmalı.
Pardon durumu yanlis anlamis olabilir ama plan 1 Mart a kadar sitenin bitmesi mi? Yani o sureye kadar bitirecek birini mi ariyorsunuz?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 27.02.2007   #42 (permalink)

Yer: Istanbul

Mesaj silindi...

Mesaj querila. tarafından 27.02.2007 (18:30) yeniden düzenlendi..
querila. şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 27.02.2007   #43 (permalink)

Alıntı:
soul tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Pardon durumu yanlis anlamis olabilir ama plan 1 Mart a kadar sitenin bitmesi mi? Yani o sureye kadar bitirecek birini mi ariyorsunuz?
Tamamının değil ama temelinin,ama artık 2 gün kaldı.
Old 27.02.2007   #44 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

Alıntı:
Tamamının değil ama temelinin,ama artık 2 gün kaldı.
Tamam anladim sanirim, gorulen o ki su an bayagi bir vakit sıkışmış durumda. insallah istediginiz sekilde olur, proje yapmak zor baskasina yaptirmak daha da zor
Old 27.02.2007   #45 (permalink)

cihangir's Avatar

Yer: Karlsruhe / Freiburg
Görsel: 169

@querila. , 3. kisiler ile olan özel yazismalarinizi internet ortaminda yayinlama hakkiniz bulunmuyor. diger bir önemli olan nokta, forumun kisisel problem ya da tartismalar icin bir arac olarak kullanilmasini hic sicak bakmiyoruz, gerekli aciklama ayrica acik bir sekilde kullanici sözlesmesinde de belirtiliyor. bundan dolayi, eger bir kullanici ile probleminiz varsa, bunu özel mesaj ya da email üzerinden yapmanizi, bir önceki mesajinizda da gerekli degisikleri yapmanizi rica ediyorum.
Old 27.02.2007   #46 (permalink)

Alıntı:
cihangir tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
@querila. , 3. kisiler ile olan özel yazismalarinizi internet ortaminda yayinlama hakkiniz bulunmuyor. diger bir önemli olan nokta, forumun kisisel problem ya da tartismalar icin bir arac olarak kullanilmasini hic sicak bakmiyoruz, gerekli aciklama ayrica acik bir sekilde kullanici sözlesmesinde de belirtiliyor. bundan dolayi, eger bir kullanici ile probleminiz varsa, bunu özel mesaj ya da email üzerinden yapmanizi, bir önceki mesajinizda da gerekli degisikleri yapmanizi rica ediyorum.
O mesajı yazarken ''bizi de bundan haberdar ettiğin için teşekkür ederiz, bizim de böyle bir hataya düşmemizi engellemiş oldun'' şeklinde teşekkür mesajları yazacağınızı ummuştum.

Ama madem böyle istiyorsunuz,hayhay. Hemen siliyorum.
Old 27.02.2007   #47 (permalink)
mow

Yer: İzmir

ben de bu iş için özel mesaj attım bu gün. bizim gördüğümüz cgencer sanırım sadece "başka bir iş var o daha iyi seninki kötü" diyerek işi bırakmaz. ayırca querila. buraya yazmasaydın keşke, polemik olacak gereksiz yere.

bunun dışında 4000$ bütçeye az denmiş üzülüyorum çok o bakımdan vallahi ağlayasım geldi (çok ciddiyim), üstelik benim hiç başıma gelmeyen bir şekilde 1000$ da peşinat yatırmış querila. bariz kendini salmış bırakmış aman yapan olsun diye, of bunları yazarak bende saldım kendimi.

neyse ben bu projeye hala talibim.
mow şu an çevrimiçi  
Old 27.02.2007   #48 (permalink)

Sanırım işi kolaylaştıracak bir yol buldum.

Şimdilik hazır e-ticaret programlarından birini alabiliriz. Ama çok sayıda ürün değil de, sadece her saat bir ürün listeleniriz. Üstüne de kendi tasarımımızı koyarız. Böylece teknik işlerin büyük çoğunluğu azaltılmış olur.

Olur mu?
Old 27.02.2007   #49 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

aramızda geçen diyaloğu ortama publish etmen kadar amatör birşeyi yapmış isen, seninle tanıştığıma ve düşünerek, fikir belirterek ayırdığım vaktime üzüldüm.

diğer arkadaşların benim hakkımdaki düşüncelerini biliyorum, bir kısmı zaten gerçek hayatta da tanıştığım insanlar ve birbirimizi az çok iş konusunda tavırsal olarak tanırız. ama madem hakkımda laf edildi, bu kendimi savunma fikri doğurur; haklı olduğumu biliyorum, ama akıllarda soru işareti kalmaması adına cevap veriyorum.

bahsi geçen proje çok amatörce planlanmış, defter yapraklarına not edilmiş, reklam bütçesi kişisel araba satarak temin edeceği söylenen bir durumdaydı. ilk günkü samimiyet ve fikrin iyi olması yüzünden yardımcı olabileceğimi, ama el sıkışmadan önce de, sonra yaptığımız MSN görüşmesinde de sürenin yetmeyeceğinin altını çizmiştim. 2 gün üzerinde günde 16 saat ayırarak çalıştım ve gerçekten kassaydım belki yapabilirdim. ama hazır olmayan bir altyapı (server olmadığı için geçici süre kendi server'ımda bile host etme yardımında bulunarak), domainin bile belirsizlikte oluşu, banka sisteminin hazır olmaması, plansız yaklaşımınız ve yazılı bir anlaşma olmamasının sağladığı güvensizlik, her ne kadar bu iyi niyetli yaklaşımınıza ve çabalarınıza destek olmak istemiş olsam da ciddi engeller teşkil ediyordu. bu yüzden aldığım peşinatı hemen iade ederek büyük bir yanlıştan dönmeye karar kıldım.

ama görülen o ki, bunu hak edecek biri değilmişsiniz; özel yazışmaları foruma post edecek kadar da amatör iseniz bu işlerden daha büyük zarar etmeden daha deneyim kazanmanızı, güzel bir fikri size özel olmayan bir opensource ile heba etmenizi öneririm. zaten böyle bir iddialı tavır içindeyseniz bunu başta forum gibi public yerlere göndermemeniz bile gerekirdi. kendi işinize karşı tutumunuz, insanların da size karşı tutumunu belirler.

rakam üzerinde yorum yapmayacağım fazla, hak ettiğimin altında bir rakam olduğunu el sıkıştığımızda siz de söylemiştiniz. ama görülüyor ki, köPage Rankingüler atıldığında iyi niyetli duruşum da, hala yaptığım öneriler de tukaka edilebiliyor.

size hayatta başarılar... içtenlikle diliyorum bunu; ama yolunuz da çoook uzun.

Mesaj cgencer tarafından 27.02.2007 (20:17) yeniden düzenlendi..
cgencer şu an çevrimdışı  
Old 28.02.2007   #50 (permalink)

manhem's Avatar

Yer: İstanbul

Durun bir dakika, kafam karıştı. Şimdi @querila'nın anlaştığı ve daha sonra vazgeçtiği için bu tartışmanın patlak verdiği kişi @cgencer mi? Eğer öyleyse @querila;
Alıntı:
Şu anda o firmayla ilişkiyi kestim. Tüm site hemen yeniden, belirttiğiniz konulara uyularak yeniden hazırlanacak.
ve
Alıntı:
Formdaki arkadaşla bugün yüzyüze görüştük ve anlaştık. Ödemeyi yapmadan önce, kim olluğunu söylemeden, size de danışmak istiyorum. Siteyi baştan yapmak için 1000$ peşin, 6 ay boyunca her ay 500$ olmak üzere toplam 4000$ 'a anlaştık. Sizce normal mi bu fiyat?
dedikten sonra, @cgencer neden
Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
hem tasarım, hem yazılım, hem de altyapı desteği, üzerine de SEO uyumlu bir iş için bu fiyat bence uygundan öte...
gibi bir yorumda bulundu? Yine @querila;
Alıntı:
Profesyonel (!) arkadaş mesaj çekmiş, projeden vazgeçtiğini söylemiş.
Bu dünya neden böyle.
dedikten sonra, yine @cgencer neden
Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
http://www.querila.com/chat/
adresinde çalıntı olduğu belirgin (nereden derseniz türkçe karakter desteklemiyor bile) bir chat -daha doğru tanımlama ile shoutbox- var, ama kapasanız daha iyi olur. zira içerik kontrolü dahi yapmayan bu sayfada çok rahat küfredilebiliyor. ve konuşmalar da history linkinde saklı tutulduğu için küfürlü konuşma da bir süre sonra Google tarafından indexlenirse hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. buradan da projenin iletişim dilinin ve araçlarının tanımlanmadığı, farklı olasılıklar düşünülmediği görülebilir.

- net bir planlama
- düzgün bir zaman planı
- zorunluyuz, eldeki bu'lardan arındırılmış gerçekçi bir bütçe (*)
- düzgün tasarlanmış bir reklam/tanıtım stratejisi
- biraz agresif bir SEO çalışması

olmadan bu projenin başarıya ulaşması mümkün değil.

*: önceki şirketin başarısızlığını ve yarattığı kaybı, yeni ekibinize aktarmamanız çok önemli. bir işin niteliği ve kalitesi, ancak ona ayrılan bütçe ile doğru orantılı olabilir. gerçekdışı bir bütçe ile başarılı bir sonuç beklemek hatasına düşmeyin. başarı, azimle, kararlılıkla ve süreçle orantılı gelen bir ödüldür. bütün süreci destekleyecek maddi güç olmadan bir işe girişmek, işin ve ismin olası başarısıyla kumar oynamak gibidir.
gibi bir yorum yapmış? Yanlış anlamayın. amacım kimseyi yargılamak değil. Kafam karıştı sadece. Durumu anlamak istiyorum.
Son olarak @querila'ya tavsiye:
Alıntı:
Sanırım işi kolaylaştıracak bir yol buldum. Şimdilik hazır e-ticaret programlarından birini alabiliriz. Ama çok sayıda ürün değil de, sadece her saat bir ürün listeleniriz. Üstüne de kendi tasarımımızı koyarız. Böylece teknik işlerin büyük çoğunluğu azaltılmış olur.
Olur mu?
bence bu yolu tercih etmemelisin.

Mesaj manhem tarafından 28.02.2007 (01:42) yeniden düzenlendi.. Açıklama: İmla
manhem şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Kapalı Konu

Etiketler

fikri , proje , ilk , dunyada

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci