Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Dünyada ilk ve tek proje fikri

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Old 28.02.2007   #51 (permalink)
querila.

Yer: Istanbul
Re: Dünyada ilk ve tek proje fikri

Aramızda geçen diyaloğu ortamda yayınlamamın işinize gelmediğinin farkındayım. Sizi tanıdığınızı söylediğiniz arkadaşların hakkınızda sadece iyi şeyleri bilmeleri de (ki benim de öyleydi) demek ki bu sebepten kaynaklanıyor. Olumsuz şeyler siz veya forum yöneticileri tarafından (forum kuralları nedeniyle) engelleniyor. Dolayısıyla sonuçta ortada sadece olumlu referanslar kalıyor. Ama ben o sildiğim mesajda da belirttiğim gibi, takdiri yine de kendilerine bırakarak, arkadaşların bu durumdan haberdar olmasını ve böylece vicdanen rahat olmayı istedim.

Ki buna rağmen projeyi bitirme kararı aldığımda herşeyi kapatmış, isim veya nick dahi vermeden durumu arkadaşlara bildirip önüme bakmaya devam ettiğimi,yeni çalışma arkadaşı aradığımı yazmıştım.

Benim o mesajımdan sonra siz mesaj atarak o konuyu tekrar açtınız. Ben de bunun üzerine herşeyin doğrusunu anlatmak zorunda kaldım. Siz ortaya çıkmasaydınız olay kapanacaktı. Kaba bir tabir var ama kullanmak istemiyorum, o nedenle sadece bunu siz istediniz diyorum.

Ki o attığınız email ilgisizdi ve bahane yaratmak için kendinizi zorladığınız açıkça görülüyordu. Ben o emailinizi sadece doğru olan şekliyle de aktarabilirdim. Ama istedim ki bunu yapmayayım, sizin görüşlerinize de yer vereyim, sizin görüşleriniz üzerinden doğruyu anlatayım. Yani ben daha siz ihtiyaç duyup uğraşmayın diye, size cevap hakkını emailinizi kullanarak kendiliğimden verdim, ve ancak parantez içinde kendi yorumlarımı yazdım.

Bakınız sizden önce elmasgunes.net ve marmaraweb ile de görüşmüştüm. Dedikleri şuydu: ''Herşeyi çok iyi planlamışsınız, her ayrıntıyı düşünmüşsünüz ama bu kadar kısa süre içinde bu projeyi bitiremeyiz ve size yararlı olamayız. O nedenle bu işi kabul etmiyoruz''. Bakın hiç hiç pazarlık yapmadık, hiç fiyat konuşmadık. Projeyi dinlediler, ne zaman istediğimi sordular ve bu cevabı verdiler. Her ikisi de toplamda 15 dakikamı aldılar. İşte profesyonellik budur.

Yoksa ücreti iade etmek profesyonellik değil, olsa olsa dürüstlüktür. Elbette ki dürüst olmanızı da (en azından önceki firmayı gözönüne alarak) takdirle karşılıyorum. Ama söylediğim gibi dürüstlük yetmez, o zaten insani bir mecburiyet hepimiz için. Profesyonel olmak da gerekli.

Evet,projenin teknik olarak yapılması için 3 ay ayırmıştım ve ortaya hiçbir 'sonuç' çıkmadığı halde şu 3 ay içinde bütçem maalesef bitti, bu yüzden arabamı satmak zorunda kaldım. Bu projeyi gerçekleştirmek için gerekirse gömleğim de satılık olacak, ve bu proje tam istediğim gibi gerçekleşecek.

Projenin defter yapraklarına not edildiği doğru. Sevdiğim bir uygulamadır. Her dışarı çıktığımda ve heryerde cebimde bir yaprak olur ve aklıma gelen fikirleri not alırım. Çünkü kafam günde 24 saat uğraştığım projededir, ve her fikir her an gelebilir. Bunun amatörlük olduğunu iddia ediyorsanız, evet amatörüm. Profesyonel olsaydım size ihtiyacım olmazdı, kendi işimi kendim görürdüm. (Yine de görüşmeden sonra herşeyi madde madde notepad' e yazıp size gönderdim. Normalde websitesinin genel görünüşünü de o 'defter yapraklarına' çizip veririm. Sizden önceki arkadaşa da öyle yapmıştım. Ama artık elimizde bunun online hale getirilmiş hali olması nedeniyle buna gerek görmedim)

Projeyle ilgili her detay madde madde listelenmişti. Ben zannetmiyorum ki siz ömrü hayatınızda böyle planlı bir iş planı görmüş olun, bir müşteriniz size böyle detaylı bir plan versin. Çünkü herkesin dediği bu ''bunu hazırlayarak işimizi çok kolaylaştırdınız, herşeyi düşünmüşsünüz, biz düşünmekle vakit kaybetmeyeceğiz direk uygulamasını yapacağız'' . Ki benim o verdiğim plan, asıl yapılacakların abartısız 40'da biri. 5 yıl hiç düşünmesem, hazırladığım bu fikirleri kullanarak idare ederim.

Herşey bir yana, bu amatörlükse (ki dediğim gibi kesinlikle öyleyim) sizin proje ile ilgili konuşurken çizimleri benden aldığınız bir kağıt parçasına rastgele çizmenize ne demeli? En azından kullanmayı sevmeseniz de bir notebook satın alabilir, veya bir düzgün not defteri , veya en azından benim yaptığım gibi bir yaprak kağıt alıp bu şekilde çalışabilirdiniz. Ve ancak bu durumda başkalarını amatörlükle eleştirme hakkında sahip olabilirdiniz. (bunu anlatarak sizinle aynı seviyeye geldiğim için bizzat sizden özür dilerim)

Hala server olayından bahsediyorsunuz. Ben size tavsiye ettiğiniz bir yerden server alalım, dedim. Siz de buna gerek olmadığını, üç hafta sizin serverınızda durabileceğini söylediniz. Ben de iyi öyle yapalım o zaman, dedim.

Evet, domain ismi farklıydı, sizinle daha görüşmeden evvel kuerila. 'da karar kıldık. Peki domainin, sizinle anlaşmadan önce değişmiş olmasının size ne gibi bir zararı vardı? 10 yıllık telsim'in de ismi değişti. Google' ın da, ebay' in de, amazon' un da ilk isimleri farklıydı. Bizimki de değişti. Belki de hayırlı bir tesadüf olan bu durumun size ne gibi bir zararı vardı?

Lütfen bahaneler yaratmayın. Forumdaki arkadaşların gözünde kendinizi aklamak istemenizi anlayabiliyorum. Ama ben henüz buradayım. Yazdığınız herşeyin doğrusunu yazmayacağımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Yazılı anlaşmayla ilgili durumu anlatmıştım, forum yöneticisinin isteğiyle sildim. Konuyu şimdi siz açtığınıza göre yazabilirim.

1) Yazılı anlaşma yapalım dediniz de ben mi olmaz dedim?

2) Yazılı anlaşma yapmayı benim talep etmem gerekirdi, çünkü daha hiç iş almadan ödeme yaptım. Ama size güvendiğim için anlaşma yapmaya gerek duymadım. Siz madem bana güvenmiyordunuz, söyleseydiniz de yapsaydık.

3) Projeyi ortada bırakarak ne kadar güveilir olduğunuzu göstermiş oldunuz. Kendiniz böyle bir yapıya sahipken, diğer insanlardan güvenilir olmalarını talep etmeye bile hakkınız var mı?

4) Eğer anlaşma yapsaydık şu anda bu kesinlikle aleyhinize olurdu. Bence anlaşma yapmadığımıza şükredin.

5) İki günlük uğraşınız için birşey talep etmediğinizi söylemişsiniz. Ama tekrarlıyorum ki, ben sizden yarattığınız yüzmilyarlarla ölçülemeyecek itibar kaybını telafi etmenizi talep ediyorum.

Hakettiğinizin altında bir rakam olduğu doğru. Evet? Neyi değiştirir? Hakettiğinizin altında bir rakamdı, ama siz kabul ettiniz. Peki bunda benim suçum ne? Bıçak dayadığımı hatırlamıyorum. Daha sonra projeyi yarıyolda bırakmak için bahane teşkil eder mi bu?

Projeyi foruma yazdığıma memnunum. Arkadaşların görüşlerine önem veriyorum. Hatta o kadar önem veriyorum ki, projenin çalınma riskini göze alarak detaylarıyla buraya yazıyorum. Dediğim gibi, ben insanlara güveniyorum. Sizin veya başkalarının tavırları da bunu değiştiremez.

Lütfen artık bu başlığı meşgul etmeyelim. Çünkü daha önemli olan bu projeyi halletmek istiyorum müsadenizle. Başka bir başlık açabilir, ve oraya istediğiniz herşeyi yazabilirsiniz. Orada kesinlikle hakkımı savunmayacağım. Ama bu başlık altında herkes sadece bahaneleri değil, bahanelerin doğrularını da öğrenecek.

Biz bu projeyi çok başarılı bir şekilde hayata geçireceğiz. Üyelerimize her ürün için piyasaki en uygun fiyatı ve bir e-ticaret sitesinde şimdiye kadar görülmemiş bir hizmet vereceğiz. Zamanla diğer fikirlerimizi de uygulayacağız. Şimdi kadar hayatımda ne dediysem yaptım, bilen bilir. Bu projeyi de önüme çıkan engeller ne olursa olsun, kim olursa olsun, yapacağım.

Bunu görmek için çok az bekleyeceksiniz,emin olun.
querila. şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.02.2007   #52 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

kısaca:
querilla önce eskişehir'de bir firma ile anlaşmış, 4000 ytl'si ve 2 ayı harcanmıştı. projesine hem forumdan yorumlar yaparak, hem de fikri enteresan geldiği için yardımcı olmak istedim ve düşük bütçesine başta olsun bari dedim. ama işe el atınca işin plansız, bu yüzden de karışık ve diğer amatörlük sebeplerinden sandığımdan dertli olduğunu görür görmez 48 saat içinde verdiği peşinatı iade ederek sürenin yetmeyeceğini 3. ve 4. kez belirttim.

üzüldüğüm (ve bu sebeple de yardımcı olmak istediğim), farklı bir fikirle ortaya çıkan bir girişimcinin, bir şirketle anlaştığında şirketin onu yüzüstü bırakması, domainine el koyması ve hakkı olan kodları vermemesi yüzünden keyfini kaçırması oldu. amamvelakin querilla'nın sonradan post ettiği özel mesajlaşmamız, üzülmeye değmeyeceğini gösterdi bana.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.02.2007   #53 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
yüzmilyarlarla ölçülemeyecek itibar kaybını telefi etmenizi talep ediyorum.
ahahahahaha; işte buna gülerim. acaba sürenizi kaybettiren eskişehir'li firmadan değil de, 2 gün vaktini ayıran bir insandan mı... isteyebilirsiniz... ben de milyon dolarlık bir evim olmasını isterim.

lütfen iyi niyetimi çarpıtarak ortamı daha da çirkinleştirmeyin. daha ilk günden yetişmez dedim, 2. günde de yetişmez dedim, ayrıldığımda da yetişmez dedim, son olarak noktayı koyduktan sonra da yetişmez dedim.

inanç ayrı birşey, fanatizm apayrı birşey. korkarım siz kendinizi kurtarıcı olarak gördüğünüz projenize kendinizi çok fazla kaptırmışsınız. size yardım için sunulanlara da aetş püskürüyorsunuz, önceki tatsız deneyiminizden. bu forum, 4-5 ay önce benzer fanatik ruhlu biriyle karşılaşmıştı zaten.

diğer arkadaşların burada ağız tadını kaçırmayacağım. 5+ senedir bu ortamdayım, 15+ senedir büyük firmalar dahil pek çok iş yaptım. sizi kendime muhatap görmüyorum artık.
Old 28.02.2007   #54 (permalink)
querila.

Yer: Istanbul

Bakınız, çok açık söylüyorum; doğru söylemiyorsunuz (yalan söylüyorsunuz cümlesini kullanmak istemiyorum) . Eğer ilk gün bana yetişmez demiş olsaydınız ben ne sizinle anlaşma yapardım , ne de çok afedersiniz zırnık ödeme yapardım. Tasarımı ve temel sistemleri, yani 1 Mart'a kadar mutlaka bitmesi gerekenleri yetiştireceğinizi söylediğiniz için kabul ettim.

Önceki firmanın sizden daha fazla suçlu olduğunu elbette söylemiştim. Sizi onlarla aynı kefeye koyuyor değilim. En azından kırmamak için büyük çaba çarbediyorum.

Ve dediğim gibi lütfen konuyu kapatalım.

Benim söylediğim sadece şuydu: evet ben amatörüm, bu proje amatörce, herşey plansız, ben güvenilir değilim...ama keşke o ilk gün bunları sayıp (veyahut saymaya bile gerek duymadan) ''bu iş bitmez. ben bu işi kabul etmiyorum. 6 gününüz var, siz hemen birine bakmaya devam edin'' deseydiniz.

Ama artık vazgeçtim. Bunu da demenizi istemiyorum. Lütfen benim bu mesajımı okuduktan sonra son olarak arkadaşlara söylemek istediğiniz birşey varsa yazın, sonra da bu konu kapansın. Biz de işimize bakalım.
querila. şu an çevrimdışı  
Old 28.02.2007   #55 (permalink)
heady

heady's Avatar

Yer: İstanbul

Konuyu kişisel tartışmaya döndürmek hiç birimizin işine yaramayacak. Sayın querilla, projenizle ilgili bu kadar iddialı bir lansmana gerek yoktu. Polemik yaratmaktan başka bir işe yaramadı gördüğünüz üzere.

Ben kendi adıma bu saçsaça başbaşa hale gelen tartışmaları sona erdirilmesini rica ediyorum... ortalıkta bizleri hiç ama hiç ilgilendirmeyen rakamlar ve ithamlar uçuşuyor. Aranızdaki olay her neyse lütfen aranızda hallediniz.
Kapalı Konu

Etiketler
fikri , proje , ilk , dunyada

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 17:41.