Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Dünyada ilk ve tek proje fikri

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Old 23.02.2007   #1 (permalink)
querila.

Yer: Istanbul
Dünyada ilk ve tek proje fikri

Uzun çalışmalar ve araştırmalar sonucu hazırladığımız alışveriş sitemiz hakkında görüşlerinizi alabilir miyim lütfen?

site bu haliyle dünyada ilk ve tek.

kuerila. 'da 'Bir Saatte Bir Ürün' çok indirimli fiyattan satışa çıkarılıyor.

İki haftadır test yayınında. Kullanıcıların sistemle ve projeyle ilgili ön fikirlerini alıyoruz. site 1 Mart' ta tam yayına girmiş olacak.

Sitede kendi geliştirdiğimiz ve patent alma çalışmalarını başlattığımız bazı sistemler mevcut. Bunlar:

Şeffaf Müşteri Desteği : Yaptığımız araştırmalar sonucu internetten alışveriş yapanların en büyük sorununun sitelerin duyarsız müşteri temsilcilikleri olduğunu farkettik. Bu konunun üzerinde düşünerek Şeffaf Müşteri Desteği adını verdiğimiz, dünyada ilk olan ve patent alma çalışmalarını başlattığımız bir sistem geliştirdik. Bu sistemde üyelerin müşteri desteğiyle olan tüm yazışmaları (üyelerin kendi istekleriyle yayınlanmasını istemediği mesajlar haricinde) herkese açık. Bu nedenle üye, sitemizle herhangi bir problem yaşarsa (ki yaşayacağını sanmıyoruz) bizden kaliteli bir müşteri desteği hizmeti alacağına emin. Çünkü biliyoruz ki, bir üyemizin sorununu çözmezsek veya kaba davranırsak, tüm üyelerimiz de tüm bu süreci takip edebileceği için, hepsini kaybetme riskimiz olacak. Bu sistemle, üyelerimizin yararına olarak, kendi üzerimizde bir baskı oluşturuyoruz.

Açık Eksiltmeli Tedarik : Bu sistemde üyeler, siteye giriş yaptıktan sonra kontrol panellerinde querila. 'da en çok görmeyi istedikleri ürünleri giriyorlar. Bu veriler toplanıyor ve bir plan oluşturuluyor. Bu plan dahilinde belirli bir saatte listelenecek ürün, öneceden güvenilirliklerini onaylayıp bir üye girişi verdiğimiz tedarikçiler için ayrılan sayfada açık eksiltmeye çıkarılıyor. Açık eksiltme sonucunda ürünü en uygun fiyata tedarik edebilevek olan tedarikçi belirleniyor, böylece biz de tüm ürünleri çok uygun fiyata satışa çıkarabiliyoruz.

Bonus Kodu Sistemi: Yine Türkiye' de ilk olacak bir sistem.Siteyi başka kişilere tanıtmak; affiliate olmak için üyelerin bir web sitesi sahibi olması gerekmiyor. Her üyeye, üye olurken kendi belirledikleri bir bonus kodu veriliyor. Daha sonra bu bonus koduyla üye olan kişiler, bu bonus kodunun sahibinin hesabına ekleniyor. Böylece üye, her gönderdiği üyenin yaptığı alışverişten komisyon kazanabiliyor. Üstelik websitesine,linke,banner'a ihtiyaç duymadan, sadece kendi belirlediği kodla.

Canlı Yorum Alma İmkanı: Üyeler, o saatte satışta olan ürünle ilgili forumdaki yorumlarınız yanında, chat özelliği sayesinde diğer üyelerden anında yorum alma imkanına da sahip. Böylece karar vermeleri hem daha kolay , hem de ürünle ilgili daha doğru bir değerlendirme yapma şansına sahip oluyorlar.

Sıradaki Saatte Ne Var? : Bu da sitedeki küçük bir oyun. Bir saat sonra listelenecek ürünle ilgili üyelerden tahminlerini istiyoruz, ve doğru tahminde bulunanlar arasından yaptığımız çekilişle kazanana bir hediye gönderiyoruz.

kuerila. ile ilgili süreç içinde sırayla hayata geçireceğimiz 30' dan fazla orjinal sistemimiz mevcut. Hepsi de ya dünyada ya da Türkiye' de ilk.

site kısa bir süre sonra başta İngilizce olmak üzere 12 dilden yayın yapmaya başlayacak. Uluslararası çapta bir alışveriş sitesi olmayı planlıyoruz. Altyapının tamamı bu amaca göre hazırlandı. Sitenin ismi ve sloganı dahil, ilerde değiştirmek sorun olabilir düşüncesiyle şimdiden İngilizce olarak belirlendi.

Siteyi fikir çalınmasından korumak amacıyla şu anda içerik koymuyoruz. 1 Mart' ta tam olarak yayına başlamış olacak.

Bu internet projesi konusundaki yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Mesaj querila. tarafından 24.02.2007 (16:40) yeniden düzenlendi..
querila. şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 23.02.2007   #2 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: Dünyada ilk ve tek proje fikri

dakka bir, gol 12:

Alıntı:
Warning: mysql_connect(): Too many connections in /var/www/vhosts/querila.com/httpdocs/config.php on line 2

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/vhosts/querila.com/httpdocs/config.PHP on line 3
diye bir sayfa dolusu devam ediyor.

ayrıca türkçe yazıma, büyük-küçük harf kullanımına, müşteri kitlenizin profiline uygun dil kullanımına (spot olarak want the world hem ingilizcesi bozuk, hem de türklere hitap eden bir ortamda hoş değil) dikkat etmenizi öneririm. site, tasarım olarak flash-vari bir izlenim bırakmakta, süsleyici imajlar sıkça kullanılmış... lakin alışveriş siteleri hızlı yüklemeye dikkat etmek durumundadır.

site xhtml+CSS uyumlu olmadığüından çağdaş bir teknolojiye sahip değil bence. zaten HTML validation da 170küsur hata veriyor. RSS kullanılmamış, ki bir alışveriş sitesi site dışında hizmetlerle, RSS gibi araçlarla da müşteri çekmeli. linklerde tüm hepsi miniskül (küçük harf) iken sss neden büyük, garibime gitti. iletişim dili de zayıf bence, site ismini bir terim, bir sıfat gibi kullanmaya çalışmak hoşa kaçmayabilir.

şeffaf müşteri hizmeti de patent alınabilir ayırd edici bir nitelik değil. sonuçta bunları paylaşmak herkesin iletişim serbestliği hakkı ve tercihine bağlı.

sonuç olarak: fikir iyi olsa da uygulama zayıf, tasarım tatmin edici değil ne yazık ki...

Mesaj cgencer tarafından 23.02.2007 (03:50) yeniden düzenlendi..
cgencer şu an çevrimiçi  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 23.02.2007   #3 (permalink)
querila.

Evet, 10 dakika öncesine kadar bir sorun yoktu. Az önce gecenin yarısı tasarımcımıza haber verdim az 'önce zoque'ye mesaj attım, site hata veriyor' . En kısa sürede sorun düzeltiliyor. 10 dakika öncesine kadar sorun yoktu. Test aşamasını biraz daha uzatmakla iyi yaptık sanırım.

Dil konusu haricinde söylediklerinizin tamamına katılıyorum(ilerde siteyi ingilizceye çevireceğimiz için ilerde değiştirmesi sorun yaratır diyerek şimdiden isim ve sloganı ingilizce olarak belirledik) . Bahsettiğiniz detayları da düzeltilecekler listemize ekliyorum hemen.

Maalesef çok çok acemi bir tasarım firmasına denk geldik, her ne kadar kendileri kabul etmese de. Sözde site 7 Şubat'ta yayında olacaktı. Bunu burda konuşmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama sonuçta siz de tasarım ve programlamacınız, bilirsiniz bu tür yerleri.

Şeffaf Müşteri Desteği'nin fikir patentini alamıyoruz Türkiye'de. Sadece isim patentini alıyoruz.

Forumun bu başlığını aynen kendilerine de gönderiyorum.

Fikri beğendiğinize sevindim. Görünüm olarak olmasa da şimdilik fikirle ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Tekrar teşekkürler.
Old 23.02.2007   #4 (permalink)
querila.

Yukarıdaki son mesajımdan 5 dakika sonra site düzeltildi. Bunun bir daha tekrarlanmaması için gündüz gereken çalışmalar yapılacak.

Projenin diğer birbirinin kopyası yüzlerce alışveriş sitesinden sadece fikir olarak değil, bunu vurgulasın diye görüntü olarak da farklı olsun istedik.

Dediğim gibi belirttiğiniz önemli noktaları not alıyorum. Onları da en kısa sürede dahil edeceğiz.
Old 23.02.2007   #5 (permalink)
oky

oky's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12

fikir güzel elbette, özellikle şeffaf müşteri desteği çok iyi.

ancak böyle karanlık bir tasarım çok büyük bir dezavantaj.

aydınlık = güvenilirlik

çalışmalarınızda başarılar..

(site şu an açık mı? eğer açıksa bir önceki saate ait fotoğraf makinesini kaçırdığım için kafamı duvarlara vurabilirim)
Old 23.02.2007   #6 (permalink)
querila.

Yorum için teşekkürler. Aslında bilerek o şekilde yaptık. Dediğim gibi diğer birbirinin kopyası alışveriş sitelerinden tamamen ayrışmamız gerekiyordu.

Ayrıca satış şu an açık değil maalesef : ) 1 Mart'tan itibaren içerik aktifleştirilip satış başlayacak.

Mesaj querila. tarafından 23.02.2007 (04:34) yeniden düzenlendi..
Old 23.02.2007   #7 (permalink)
blurise

blurise's Avatar

"Şu anda sitemizmizde 2 queriax var." demissiniz. Ayrica sitenin adi querila mi qurelia mi? Birisi domainde yazili digeri de title da.
blurise şu an çevrimdışı  
Old 23.02.2007   #8 (permalink)
s5prin

s5prin's Avatar

Yer: istanbul

E-ticaretle haşır neşir olan biri olarak ben de yorum yapma sorumluluğu hissettim.

Satışa yaklaşımı açısından bir farklılık çizdiği kesin. Müşterilerin birbiri ile etkileşimi konusunu da takdir etmek gerekiyor. Genel olarak hoş bir çizgide diyebilirim tebrik ederim.

Ancak cgencer'in eleştirilerinin hepsine katıldığımı söylemem gerekli. Teknik açıdan çok incelemesemde sayfada yapboz gibi açılan resimler ilk rahatsızlığı verdi. Siteyi 12 dile umarım kolayca yayına sokarsınız ama sitede bir tane dahi text görememem bu konuya inancımı zayıflatıyor.

Erişilebilirlik: konusu özellikle e-ticaret siteleri için çok kritiktir. İstatistikleri kesin hatırlayamıyorum ama gelişmiş ülkelerde dükkan dükkan gezerek alışveriş yapma imkanı olmayan görme engelli insanların çoğu internette alışverişe yönelmiştir. Bu oran yanlış hatırlamıyorsam başarılı (erişilebilir) eticaret sitelerinde %5-10 arasındadır. Ayrıca arama motorları tarafından indekslenmesi ve bitiriş satışı getirebilmesi biraz hayal gözüküyor. Ben şahsen arama motoru olsam sitenizde parça resimlerden ve o ürünle ilgili milyonlarca text'e alternatif olmayan birkaç parça yazıdan başka birşey göremem.

Kullanılabilirlik: Halen test yayınından olsa gerek mazur görün ama nelerin tıklanabileceğini bile bulamadım desem.. Ayrıca sizi bilmiyorum ama ben herşeyi cart diye popup açan sayfalardan hiç hazzetmemişimdir. "querillax ol" kısmında da anne kızlık soyadını sormamasına şaşırdım.

Performans-Hız: Eğer iddialıysanız (umarım olur) web sayfanız 100'lerce aynı anda sayfa gezen kullanıcıyı kaldıramaz. Sadece imaj-yazılar dahi sizin bandwidth'inizi birkaç günde bitirmeye yeter.

Genel tasarım: oky'nin de söylediği gibi karanlık biraz iç sıkıntısı veriyor. Müzik grubu ya da ağır bir kitleye hitap eden giyim şirketi gibi "karizma" ya ihtiyacınız olsa itirazım olamaycak. Ama bu haliyle çok kalabalık gözüküyor. "Sadelik ve basitlik" güzeldir.

Anladığım kadarıyla kendi müşteri kitlesini oluşturma hedefinde, iddialı - biraz ukala (ukala iyi anlamda, Okan Bayülgen'de ukala), elektronik sektörüne dair ürünler satan, "yakala al" vizyonunda müşteri çeken bir proje düşünmüşsünüz. Fikir olarak fena değil ama teknik açıdan zayıf bulduğumu genel olarak belirttim.

İyi çalışmalar.
Old 23.02.2007   #9 (permalink)
tesera

tesera's Avatar

Görsel: 28

Alıntı:
oky tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
...fotoğraf makinesini kaçırdığım için kafamı duvarlara vurabilirim
"Canon EOS 300D / Digital Rebel" güzel bir makina değil zaten.

Nikon D80 bence bunu denemelisin.

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 23.02.2007   #10 (permalink)
ba kubah

gercekten kotu, itici (iddialari, adi, tasarimi), kullanilamaz durumda bir calisma olmus."projeniz" ancak bu acidan diger alisveris sitelerinden farkli durumda.

Kapalı Konu

Etiketler
fikri , proje , ilk , dunyada

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son