|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: KOCAELI
|
Kullanımda Olan Domaini Nasıl Alabilirim
Merhaba Ben Kocaelispor kulübü resmi sitesi ile ilgileniyorum. adres Kocaelispor.org.tr, birde kocaelispor.org, kocaelispor.net siteleri var bunlar aynı site farklı domainlerden siteye girilebiliyor. aynı zamanda korfez.org adreside aynı siteye ait. şimdi bu site uzun zamandır aktif olduğundan yabancı siteler bile resmi site sanıyıolar kocaelispor.org'u, dışarıdan kulübe mail atmak isteyenlerde o siteye atıyor. biz şimdi bu adresi alabilirmiyiz kendisini tanıyorum sahibini ama vermek istemiyor arkadaşım kendisi ayrıca fakat aramız bozulsunda istemiyorum nasıl alabilirim acaba sadece kocaelispor.org adresini. Öyle bir hakkımız varmı acaba |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Re: Kullanımda Olan Domaini Nasıl Alabilirim
Süresi dolmadıkca karsı tarafın domain adresini ondan izinsiz alman gibi bir durum yok..Eğer domainin süresi dolar boşa cıkarsa ozaman satın alırsın..senin yapman gereken domainin simdilki sahibiyle anlasmak..
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar nikefootball,
Çok karışık anlatmışsınız. İlk cümlede "ilgileniyorum" dediğin için zor anlaşılıyor. Gerçi anladım demek istediğini. "Kocaeli Spor Klubünü temsilen bu konuyla ilgileniyorum" demek istiyorsun. Öncelikle bu konuya bakan kurum olan icann.org kurumunun yayınladığı UDRP isimli bir yönetmelik var. Bu yönetmelikte belirtilen kurallara göre yasal hakları sana ait olan bir ismi başkası kullanırsa, belli şartlar altında domain kişinin elinden alınabilir. icann yönetmeliği uygulaması için wipo ismli bir kurumu görevlendirmiştir. Aslında alan adının uzantısına göre farklı kurumlar var ama senin durumunda .org ve .net olduğu için ikisiyle de wipo.int ilgileniyor. İki domain için aynı anda başvuru yapabilirsin. Başvurunun fiyatı 1500 dolar. Fiyatlar burada var: http://www.wipo.int/amc/en/domains/fees/index.html Başvuru için genel bilgiler ve açıklamalar burada var: http://www.wipo.int/amc/en/domains/c...ant/index.html O açıklamaları okuduktan sonra başvuruyu online olarak buradan yapabilirsin (çok uzun bir form doldurman lazım) http://www.wipo.int/amc/en/domains/f...complaint.html İki isim için aynı anda başvurup 1500 dolar ödemen lazım. Bu parayı geri alamayacaksın. İsimlerin sana verilmesi için 3 tane konuyu kanıtlaman lazım: 1. isim benzerliği olması lazım 2. karşı tarafın bu domaini kullanmada yasal bir çıkarı olmaması lazım 3. karşı taraf kötü niyetli olması lazım Bunlara yakından bakalım: Madde 1: isim benzerliği: burada spor klübünün resmi belgelerini sunman yeterli. Yani "Kocaelispor kulübü" veya "Kocaeli Spor kulübü" veya "Kocaelispor" olarak sözü edilen ismin sizin klübe ait olduğunu gösteren bir belge lazım. Eğer "Kocaelispor" şirket olarak kayıtlı ise iyi olurdu ama bu şart değil. Madde 2: İçerik çok önemli. Karşı taraf kişisel bir hayran sitesi kurmuş olsaydı o zaman işiniz zor olurdu. Madde 3: Kötü niyet Siteye baktım. Gerçektende korfez.org adresine yönlendirme yapmış ve orada "Kocaelispor web sitesi " yazıyor. Sanki klübün resmi sitesiymiş gibi izlenim vermiş. Bu verilere göre her iki domaini karşı tarafın elinden alma şansınız bence yüzde 70. kocaelispor.net alan adını korfez.org adresine yönlendirme yapmış olması biraz işi karıştırıyor ama kocaelispor.org alan adında site kurulmuş ve burada da aynı şekilde "Kocaelispor web sitesi " yazıyor. Kötü niyeti kanıtlamada bu bilgi çok önemli. Sizinkine en yakın şikayet konusu olarak "Liverpoolfc.tv" uyuşmazlığı var. Word belgesi. Sağ tıklayıp farklı kaydet seçin: http://www.wipo.int/amc/en/domains/d...d2002-0046.doc Liverpoolfc.tv domaini "Liverpool Foorball Club" ismine benziyor. Klüp şikayetçi olmuş ve belgenin sonunda okuyabileceğiniz gibi domaini karşı tarafın elinden almışlar. Başvuruyu iyi İngilizce bilen bir avukat yapmalı. İsimler sana verilirken şu şekilde olacak: wipo kayıt firmasına haber verecek kayıt firması da anında buna uymak zorunda. icann lisans veriyor bütün firmalara. Benzer wipo uyuşmazlıklarını okuyup şikayetçi tarafın konuyu nasıl sunduğuna bakın. Wipo davaları çok eğitici oluyor çünkü hem şikayetçinin argümanı hem savunmanın karşı argümanı hemde kararla ilgili gerekçeli açıklamalar var. Örneğin yukarıdaki word dosyasında var bunlar. Benzer davalar için arama sonuçların bakmak için tıklayın. Şikayetçi taraf iyi hazırlık yapmazsa başarılı sonuç alamaz. Kendi hakli olduğu konuda bile başarısız olur. İyi hazırlık yapmanız lazım. İsterseniz size birkaç yabancı domain avukatı tavsiye edebilirim. Genom, Sanırım arkadaşın yazısında Kocaelispor'u temsil ettiğini fark etmediğiniz için öyle yazdınız. Kocaelispor Klübü bu domainleri wipo kararı ile alabilir. Özellikle kötü niyet ve kimlik taklidi olduğu için şansları yüksek. Eğer söz konusu domainler korfez.org veya kocaeli.net gibi generik olsaydı asla alamazlardı ama kocaelispor.net ve org olduğu için şansları yüksek. İsmin aynı olması hem 1. hemde 3. maddeyi kanıtlamada fayda sağlıyor. Sitenin içeriği ve logosu zaten faul. Mesaj erdinç tarafından 26.02.2007 (18:20) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Benim bir markam var ismini burada yazamadığım için sorumu sorarken markama "xxx" diyeceğim. "xxx" markamı "xxx.net" şeklinde Türk Patent Enstitüsünden marka patenti yaptırdım. "xxx.net" "xxx.org" ve "xxx.com.tr" isimleri benim. "xxx.com" bir üniversite öğrencisinde bu kişiye domaini satın almak istediğimi söyledim ama şuan satmak istemiyor. Acaba benim bu domainde bir şekilde hakkım olabilir mi? Veya hak sahibi olmak için neler yapılmalı.
|
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: KOCAELI
|
Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Sanırım benim Kocaelispor.Org.Tr yi daha iyi bir hale getirip kullanıcıları doyurarak siteye onları çekmek. Sanırım en güzeli böyle olacak ve fazla baş ağrıtıcı birşey de olmayacak. Diğer site sahibi arkadaşa en iyisi bu faktörleri belirtip bu konuyu çözüme kavuşturmam gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Tesera,
İsmi bana kişisel mesaj ile yazarsanız daha çok yardımcı olabilirim. Genel bir kural olarak şu kurala göre konuyu değerlendirin: Karşı taraf o ismi kaydederken (veya başkasından satın alırken) sizin markanızı düşünerek mi aldı? Bu aşağıdaki üç numaralı kötü niyet maddesine giriyor. Örneğin sizden önce o ismi kullanmaya başladıysa kötü niyet kanıtlamanız çok zor. Sizden sonra aldıysa ve alırken sizin ismi düşünerek aldıysa şansınız yüksek. Bu durumda içerik taklit edilmemiş bile olsa şansınız var. Diğer taraftan farklı içerik varsa ismin generik olup olması veya kurmaca olması önemli oluyor. Örneğin kimse sony.info adresini alıp ben burada bebek maması satışı yapacağım diyemez çünkü sony kurmaca bir isim. Elinizdeki belge wipo davalarında geçerlidir. Dediğim gibi bana sizin ve karşı trafın elindeki doaminler ve sizin tescilli markanız lazım. Bu bilgileri verirseniz sonucun ne olacağını tahmin edebilirim. Domaini karşı tarafın elinden almanız için üç şart yerine gelmesi lazım: 1. Identical and/or Confusingly Similar 2. Rights or Legitimate Interests 3. Registration and Use in Bad Faith |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!