Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Sistem programcılığı, yazılım programcılığı veya grafikerlik sizce hangisi?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 02.03.2007   #1 (permalink)
MRT

MRT's Avatar

Yer: İzmir
Sistem programcılığı, yazılım programcılığı veya grafikerlik sizce hangisi?

Merhabalar,

Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi artık çağımız bilgisayar teknolojisi ve insanların düşündükleri meslekler de bu yöne doğru gitmekte. Ben aslen dedicated sunucu ve PHP programlama üzerinde freelancer olarak çalışıyorum. Sizlere danışmak istediğim konu bir bayan arkadaşım ile ilgili. Bilge Adam kurslarını çoğu arkadaş bilecektir. Gerçekten faydalı olduğunu düşündüğüm, getirisi hem sertifika anlamında hemde bilgi anlamında oldukça fazla. Fakat tam bu noktada arkadaşımın bir karar vermesi gerekiyor. Geleceğe dönük düşünecek olursak, sizce bir bayan için aşağıdaki eğitimlerden hangisi daha faydalı olacaktır. Tabii ki kişinin yetenekleri, düşünceleri bu kararda etkili ama ben genel olarak siz değerli arkadaşların tecrübeleri öğrenip, arkadaşımın karar vermesine biraz olsun yardımcı olmak istiyorum.

Hali hazırdaki eğitimler aşağıdaki gibi:
  • Sistem Programcılığı
  • Yazılım Programcılığı
  • grafiker Eğitimi

Görüşlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Konuyla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
MRT şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 02.03.2007   #2 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND
Re: Sistem programcılığı, yazılım programcılığı veya grafikerlik sizce hangisi?

Alıntı:
MRT tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Merhabalar,

Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi artık çağımız bilgisayar teknolojisi ve insanların düşündükleri meslekler de bu yöne doğru gitmekte. Ben aslen dedicated sunucu ve PHP programlama üzerinde freelancer olarak çalışıyorum. Sizlere danışmak istediğim konu bir bayan arkadaşım ile ilgili. Bilge Adam kurslarını çoğu arkadaş bilecektir. Gerçekten faydalı olduğunu düşündüğüm, getirisi hem sertifika anlamında hemde bilgi anlamında oldukça fazla. Fakat tam bu noktada arkadaşımın bir karar vermesi gerekiyor. Geleceğe dönük düşünecek olursak, sizce bir bayan için aşağıdaki eğitimlerden hangisi daha faydalı olacaktır. Tabii ki kişinin yetenekleri, düşünceleri bu kararda etkili ama ben genel olarak siz değerli arkadaşların tecrübeleri öğrenip, arkadaşımın karar vermesine biraz olsun yardımcı olmak istiyorum.

Hali hazırdaki eğitimler aşağıdaki gibi:
  • Sistem Programcılığı
  • Yazılım Programcılığı
  • grafiker Eğitimi

Görüşlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Konuyla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bilge adamin egitimlerinden ben pek memnun kalanla karsilasmadim, elimde yuzlerce feedback yok ama, bildigim bu.

Egitim konusuna gelince bence bir bayan icin grafiker' lik en iyisi cunku hem o ise direk yatkinlar hem de genelde bayanlarin %90' inin matematik ve analitik dusunce ile arasi iyi degil. Dolayisiyla bence sirasiyla en iyisi su,

1- grafik
2- Sistem
3- yazilim

Bu arada sistem derken ben sistem yoneticisinden, ag yoneticiliginden bahsediyorum. sistem programciligi nin tam olarak neye karsilik geldigini kestiremedim.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 02.03.2007   #3 (permalink)

Yer: Istanbul

Eski bir öğrencisi olarak bilge adam' ı önermiyorum. Sizi sadece para olarak görürler. Tabii önermeme nedenim sadece bu değil, eğitim sırasında sınıf olarak birçok problemle karşılaştık...

İş olanakları açısından yazılım daha iyi ancak iyice araştırıp hangisine yatkınsa oraya yönelmeli. Eğitim kurumundan hatta hepsinden önce eğitimi verecek öğretmen önemli.

Bu arada sertifika almak için kursa gitmek gerekmiyor, çalışıp bir sınav merkezinde sınava girip serifika alabilirsiniz. Birçok kişi yanlış bildiğinden dolayı yazayım dedim.
Old 02.03.2007   #4 (permalink)
MRT

MRT's Avatar

Görüşleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.

@soul, sistem programcılığı networking olarak geçiyor.

Başka görüş eklemek isteyen arkadaş varmı? Varsa memnun olurum .

Teşekkürler.
MRT şu an çevrimdışı  
Old 02.03.2007   #5 (permalink)

Yer: İstanbul

Kisiyi tanimadan yorum yapmak bence cok tehlikeli. O kisinin neye yatkin oldugunu hicbirimiz bilmiyoruz ki... Yani burdan grafiker olsun diye ahkam kesmek isterdim ben de ancak belki de yazilim konusunda oldukca iyi birisi olacak... Ne yapmak istiyor ki kendisi? Yalniz aklinizda olsun, eger bilgisayar bolumu mezunu degilseniz, bence baska bir konuda uzmanlasip, bilgisayara olan yatkinliginizi bu ise aktarmaniz cok daha faydali olacaktir. Yani Bilge Adam'dan kurs alip bilgisayar sektorune girmektense, kurstan sonra daha yatkin oldugu bir ise girip, bunu bilgisayarla desteklemesi onun icin cok buyuk avantaj olur. Bu noktada da, grafikerlik on plana cikiyor cunku yazilim konusu bilmem kac ay kurs almakla olabilecek bir sey degil. Ancak cizime yatkinsa eli, grafiker egitimi almasi onun icin buyuk avantaj olacaktir. Ancak yazilimda bu pek boyle degil; yani kursu bitirdikten sonra bu ise yatkin olsa bile, sahip olmasi gereken bir alt yapi var ki bu teknik bilginin kurslarla edinilebilecegine ben inanmiyorum.
bgul şu an çevrimdışı  
Old 02.03.2007   #6 (permalink)
MRT

MRT's Avatar

@bgul, hocam haklısın lakin ben zaten ille de şu meslek olacaktır diye birşeyden söz etmiyorum. Ben sadece arkadaşım adına, tecrübelerinize dayanarak, ileri de hangi kursun iş bulma veya kariyer yapmada faydalı olabileceği konusunda bilgi edinmek istedim. Genel hatları ile vereceğiniz bilgiler karar verme aşamasını kolaylaştıracaktır. Umarım durumu anlatabildim .

Teşekkürler.
MRT şu an çevrimdışı  
Old 02.03.2007   #7 (permalink)

Yer: İstanbul

Anladim da, ben de diyorum ki, is bulma acisindan yazilim programciligi sorun yasamaz. Ancak yazilim programciligi yapabilecek birisi mi ki?
Grafikerlik de onu acik bir meslek; ancak belli bir noktaya takilmadan, genis acili dusunurse faydasini gorur.

Benim anlatmaya calistigim, bu verdigin secenekler birbirinden epey farkli seyler ki, biri olmazsa digeri olsun denilecek turden degil... Yazilima yatkinsa bunu secsin tabii ki. Ama ise kariyer olarak bakacak olursak, yazilim sirketlerinde yukselmek kisinin yonetim yetenegine bakar ki bu durumda satistaki birisi daha cabuk yukselir. Yani sirket yazilim da olsa, tasarim da olsa satis bolumundeki birisinin onu daha aciktir. Bu nedenle benim tavsiyem, satisci olsun.
bgul şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

hangisi , grafikerlik , yazilim , programciligi , sistem

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 07:36.