Zoque.Forum
»
Paypal hakkında
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Re: Paypal hakkında
Selamlar,
İngiltere için örnek vermek gerekirse buradaki bankalar ile Türkiye'deki bankaların alakası yok. Burada da İş bankası ve Ziraat bankası var ama bunlar İngiltere'deki yasalara göre çalışan şirketler. Bunları Türkiye'deki bankaların şubesi gibi düşünmeyin. Buradaki kurallara göre hesap açmanız lazım. İngiltere'de hesap açmak inanılmaz derecede karışık bir olay. Bizde pasaport almaya benzer düzeyde karışık bir olay diyebilirim. Çoğu bankada hesap bile açamıyorsun. Benim Türkiye'de HSBC hesabım ve kredi kartım vardı. Burada da HSBC kullanayım dedim. Burada çalıştığım halde ve Türkiye'de HSBC müşterisi olduğum halde hesap açamadım. Birkaç şubesini dolaştım sonra sinir oldum vazgeçtim. Sonradan başka bankada hesap açtım ama zor oldu. Önce belgeleri teslim etmek için bir hafta sonraya randevu verdiler. Sonra bir haftada kontrol ettiler tekrar randevu verdiler. Hesap açmak için iki haftada üç defa bankaya gittim, bir sürü belge götürdüm. İngiltere'de banka işleri çok zor. Diğer ülkelere bakmanızı tavsiye ederim. Paypal ile para aktarımlarında aracılık yapma konusunda size kimse yardımcı olmaz. Chargeback denilen bir olay var. Paypal ile ödeme yapan kişi ödemeyi sonradan iptal ettirip gönderdiği parayı geri alabilir. Üstelik aldığı ürünü geri göndermesi de gerekmez. Başıma geldiği için bu konuyu iyi biliyorum. Paypal ile uğraşıyorsanız chargeback konusunu çok iyi araştırmanız lazım. Özellikle kredi kartı ile finanse edilen Paypal ödemelerine hiç şansınız yok. Hem o gelen parayı geri alırlar hem de aylarca Paypal hesabın bloke olur. Sadece mahkeme yoluyla paranı kurtarabilirsin. Ancak karşı tarafın bilgileri sende yoksa o zaman mahkemeyle uğraşmayı göze alsan bile dava edecek adam bulamazsın. Paypal asla gönderilen parayı geri iade etmemesi gerekir ama yapıyor. O bakımdan asla kimseye Paypal konusunda aracılık yapmamalısınız. Paypal'i başka şeylerle karıştırmayın. Paypal çok problemli ve tuzaklarla dolu bir sistemdir. Zamanında ben de Paypal'e çok küfür ettim. Ebay'de kullanıyorsan en önemli güvencen satıcının ratingidir. Ebay'de rating konusunun önemini ne kadar anlatsam azdır. Ayrıca Paypal emaile dayalı bir sistem olduğu için ve bizde email hırsızlığı yaygın olduğu için Paypal konusunda gelecek karanlık görünüyor. Mesaj erdinç tarafından 09.05.2007 (22:10) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
|
Bu konuya tekrar baktım. Şu sayfayı buldum:
https://www.paypal.com/uk/cgi-bin/we...ntries-outside Burada Paypal ülkeleri listelemiş. Biz şu kategorideyiz: Send. Receive. Withdraw to a US Bank Account. Send and receive payments in these countries. Withdraw from your Paypal account to a US bank account. Yani ödeme yapıyorsun, başkası da sana ödeme yapıyor ama sadece ABD banka hesabına para aktarımı yapabiliyorsun. Bence durum o kadar ötü değil. Sonuçta ödeme kabul edebiliyorsun. Aldığın ödemeler Paypal hesabında duruyor. İstediğin zaman istediğin yerde harcayabilirsin. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Muğla
|
Selam marcel
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Dediğin herşey doğru. Geçen zaman içerisinde bende çok araştırdım ama maalesef durum bu.
Turkeiye'de firma kurmadan internetten gerçek anlamda para kazanmak imkansız. Firma kurduğunuzda da kazndığınızın büyük bir kısmını zaten devlet aldığı için yine para kazanamıyorsunuz. Sonuç olarak tek tek değil birleşerek birşeyler yapmak en doğrusu. Yani büyük olmak şart. Ben en sonunda var olan ltd. şti'mi kapatma ya da devretme aşamasına geldim. Vergiler stopaj ticaret odası giderleri derken bıktım artık. Ama webe devam. Google checkout belki Türkiye'ye gelirse işler değişebilir diye bir umut bekliyorum. Teşekkürler. Bu arada konu ile ilgisi yok belki ama .ASP sitelerinde URL'leri search engine friendly yapmanın kolay bir yolu var mıdır? Demek istediğim şu .PHP sitelerinde mesela www.xxxxxx.com/?france&versaille=3546.php gibi bir URL'yi .htaccess dosyası yazarak www.xxxxx.com/france/versaille/3546.html şekline getirebiliyorsun ama bunun ASP'de bir yolu varmıdır bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
Google checkout eğer Türkiye'ye gelirse iyi bir çözüm yolu olabilir. Geçenlerde müşteri olarak Google checkout kullandım ve ne kadar kolay olduğuna çok şaşırdım.
Bir siteden alışveriş yaparken her zaman üye olmak, kullanıcı adı belirlemek, şifre belirlemek, ödeme işlemini tamamlamak gibi aşamaları halletmeniz gerekiyor. Oysa Google checkout bütün bu aşamaları ortadan kaldırıyor. Sitede alışveriş yapıyorsun sonra üye falan olmadan Google checkout tuşuna tıkladığın an anında ödeme işlemini yapabiliyorsun. Açılan sayfa senin bilgilerinle zaten dolu bir şekilde açılıyor. Yani Google checkout hesabını yaratırken hangi isim ve adres bilgilerini girdiysen aynı bilgiler karşına çıkıyor. Paypal konusuna tekrar baktım. Yukarıdaki son mesajda verdiğim bir link vardı. Oradaki yazı değişmiş. Bakın şu an farklı yazıyor. Şu şekilde yazıyor: Send. Receive. Withdraw to a US Bank Account or a card. Send and receive payments in these countries. Withdraw from your Paypal account to a US bank account. In addition, withdraw to a credit, debit or prepaid card in countries marked with a (). Son değişikliğer göre para çekmek için ABD bankasına ihtiyaç yok. Türkiye'deki hesabına aktarabilirsin. Üç seçenek sunmuş: Credit card : bildiimiz kredi kartı Debit card : açıklama aşağıda Prepaid card : aşağıda aşağıda "Debit card" olayını ben ilk defa İngiltere'de gördüm. Türkiye'de olduğunu sanmıyorum. Bu bir tür kredisiz kredi kartı. Vadesiz hesabındaki bakiyeyi kullanıyor. Ayrıca aylık düzenli ödemelerini komisyon vermeden ödeyebiliyorsun. Bütün resmi ve özel kurumlarda aylık düzenli ödemeler için debit card kullanılıyor. Prepaid card : Görebildiğim kadarıyla Türkiye'de kullandığımız normal bankamatik kartları bu kategoriye giriyor. Eğer normal bankamatik kartınızın üzerinde kredi kartı numarası uzunluğunda bir numara varsa ve alışverişlerde kredi kartı gibi kullanabiliyorsanız işte burada bahsettiği o olmalı. Eğer Türkiye'den bir Paypal hesabı açıp ödeme kabul edebiliyor muyum diye denerseniz iyi olur. Şu anki haliyle bence ödeme kabul edebiliyorsun. Herhangi bir kredi kartın veya üzerinde kredi kartı numarası olan bankamatik kartın olması yeterli. Tabii deneyip görmek lazım. Diğer bahsettiğin konularda bilgim yok. Eklenti: Yukarıda dediğim gibi Türkiye için kısıtlamalar kaldırmış. Birkaç ay önce ödeme kabul edebiliyordun ama parayı Türkiye'deki hesaba aktaramıyordun. Şimdi onu yapabiliyorsun. Burada bir ekran görüntüsü var. Mesaj erdinç tarafından 19.10.2007 (11:14) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Başta önceki mesajlardan birinde geçen bir farklılıktan bahsedeyim;
Paypal'a kayıt olup kredi kartınızı doğruladıktan sonra herhangi bir faks göndermeniz gerekmiyor. Ben yaklaşık olarak o satırlar yazıldığı zamanlarda Paypal'a kayıt olmuştum. Hesap özetim elime ulaştıktan sonra kredi kartımı doğruladım, o zamanda beridir herhangi bir belge istenmedi. Güle güle harcıyorum. İkinci olarak, geçenlerde amcam Paypal'a kayıt oldu ve söylediğine göre 1.95 dolar hesabınızdan düşüyormuş. Son okuduğum birkaç mesaja kadar Paypal'ın Türkiye'ye ödeme yaptığını bilmiyordum. Az önce mesajları okuyup Paypal hesabıma girince İkinci sekmedeki "Withdraw" yazısına tıkladım. Oradan anladığım kadarıyla Visa kartıma ödeme alabiliyorum ama bunun bedeli 5 dolar. Bir de minimum Ödenebilecek meblağlar listelenmiş. Hemen aktaralım: Currency Balance Minimum Amount Australian Dollars $15.00 AUD Canadian Dollars $15.00 CAD Czech Koruna 240.00 CZK Danish Krone 60.00 DKK Euros €10.00 EUR Hong Kong Dollars $80.00 HKD Hungarian Forint 2,100 HUF New Zealand Dollars $15.00 NZD Norwegian Krone 65.00 NOK Polish Zloty 30.00 PLN Pounds Sterling £6.00 GBP Singapore Dollars $15.00 SGD Swedish Krona 80.00 SEK Swiss Francs 13.00 CHF U.S. Dollars $10.00 USD Yen ¥1,000 JPY Bizim daha çok muhatap olduğumuz para birimi Amerikan Doları olduğundan genelde lazım olacak minimum ödeme meblağı da 10 dolarmış demek ki. Yazdığına göre 5-7 gün içinde hesaba ödeme yapılıyormuş. Bunu öğrenmek bana mutluluk verdi. Bir de yüksekçe bir kazanç kapısı bulursam ödemeyi mutlaka denerim. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
|
ixtapa,
Üst menüde withdraw tuşuna basınca sana masraflar hakkında bilgi vermesi lazım. Örneğin bende 50 pound üzeri para çekme için hiç masraf almıyor. Bugünlerde denedim. Gerçekten de masrafsız aktarabiliyorum. http://img155.imageshack.us/img155/8158/paypry6.gif Yalnız şöyle bir konu var. Birisi sana para gönderdiği zaman para Paypal hesabına geçerken masraf alınabilir. Yani iki türlü komisyon var: 1. para Paypal hesabına ulaştığında kesilen komisyon. 2. parayı Paypal hesabından banka hesabına aktarırken kesilen komisyon. Para gönderen kişi bireysel bir kullanıcı ise #1'da senden masraf kesilebilir. Örnek vermek gerekirse, sedo domain satış firması ve bodis domain park firması Paypal ile olan anlaşmalarından dolayı komisyonsuz işlem yapıyorlar. Yanı bunlardan gelen para için #1'da komisyon ödemiyorum. Ayrıca #2'da da komisyon ödemiyorum çünkü belli bir miktarın üzerindeki para için para çekimlerinde komisyon alınmıyor. Çok sayıda (bulk payments) yapan firmalar Paypal ile anlaşma yapıp komisyon ödemiyorlar. Geçenlerde bir logo tasarımı için biriinden 75 dolar ödeme aldım. Paypal benden #1 için $3.23 kesinti yaptı. Ödeme yapan kişi ise, bireysel olsun, kurumsal olsun, hiç bir zaman Paypal'a herhangi bir komisyon ödemez. İnternetten para kazanma konusunda sana yurt dışına yönelmeni öneriyorum. Ne tür bir ürün veya hizmet satarsın bilemem ama yabancı alıcıya yönelik bir şey bulmak daha iyi olur. Hangi konuda iyiysen o konuya yönelmen lazım. Selamlar Burak, Zoque forumuna hoşgeldin. Moneybookers için iyi şeyler düşünmüyorum. Ben İnternetle çok haşır neşir olmama rağmen ve İnternetten sürekli alışveriş yapmama rağmen şimdiye kadar hiç Moneybookers kullanmadım. Moneybookers adını duydum çünkü ebay'de zaman zaman karşılaşıyorum. Ebay'de satıcıların %95'i Paypal kabul ediyorsa %3'ü Moneybookers kabul ediyordur. Geri kalan %2'si ise banka havalesi veya çek ile çalışıyor. Paypal kullanmanın sana sağladığı avantaj kredi kartı ödemesi kabul edebilmen. Eğer senin bir web siten olsa ve orada benim ilgilendiğim bir ürün veya hizmeti satıyor olsan benim için önemli olan şey öncelik ödemenin nasıl yapılacağı konusu. Küçük sitelere güvenmediğim için asla senin web sitende kredi kartımı kullanarak alışveriş yapmam. Ancak eğer kredi kartıyla Paypal üzerinden veya Google checkout üzerinden ödeme imkanı varsa o zaman kullanabilirim çünkü bu durumda benim kart bilgilerimi sen göremezsin. Onun dışında doğrudan Paypal ile ödeme seçeneği varsa onu da kullanabilirim. Aslında Paypal ödeme sırasında müşteriye her iki seçeneği de sunuyor. Paypal'de kredi kartı ödemesi kabul edebilmenin en kolay yolu "buy now button" kullanmaktır. Bu şifrelenmiş bir HTML kod içeren ve satıcının kendi Paypal.com sitesinde yaratacağı basit bir buton. Sabi fiyatlı ürün veya hizmetler için bunu kullanmak çok akıllıca olur. Yalnız akılda tutulması gereken bir diğer ayrıntı da güvenlik konusu. Paypal ödeme kabul etmek için çok güvenli bir yöntem değil. O nedenle 250 dolar üzeri ödeme kabul edecekseniz ve karşı tarafı tanımıyorsanız Paypal tavsiye etmiyorum. "buy now button" önemli bir konu olduğu için onu biraz daha açıklamak istiyorum: 1. Paypal hesabınıza giriş yapın 2. yukarıda "merchant tools" tıklayın 3. Sayfanın ortasında, sağda "key features" başlıklı bir liste var. Burada "buy now buttons" tıklayın. 4. açılan sayfada "step 1" bölümdeki linki tıklayın 5. açılan sayfada gerekli bilgileri girip işlemleri tamalayın. Daha çok seçenek istiyorsanız o zaman gerekli bilgileri girin ve bilgileri girdikten sonra aşağıda "more options" tıklayın. Encription (şifreleme) işlemini seçmeniz iyi olur.* 6. açılan sayfada buton için yaratılan HTML kod gözükecek. Bunu kopyalayıp web sayfanıza yapıştırın. * yaratılan bu kodun incelenerek sizin Paypal hesabınız hakkında bilgi alınması önlenmiş olur. Sonuçta işte buna benzer bir buton elde edeceksiniz. Butona tıklayınca açılan sayfada ister paypla hesabı ile isterse kredi kartı ile ödeme yapma seçeneği var. Lütfen gerçekten ödeme yapmayın. Bu çalışır durumda bir buton. Bir süre sonra bunu kaldıracağım. Burada örnek verdiğim "buy now button" en kolay şekilde kredi kartı ödemesi kabul edebilmenin yoludur. Bunun iyi tarafı alıcı açısından güvenilir olması. Yani alıcı kredi kartı bilgilerini size vermeden ödeme yapabiliyor. Şüphesiz Paypal ile bütün bir alışveriş sitesi yaratılabilir. Olayın biraz teknik yönü olduğu için o beni aşıyor. ixtapa, Benim gösterdiğim gibi bir "buy now button" yaratsaydın senin Mısırlı arkadaş kredi kartı ile ödeme yapabilirdi. |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Hoşgördük Erdinç..
Bu "Buy Now Button" olayı güzelmiş, haberim yoktu doğrusu.. Ama Paypal'a yapılan ödemenin geri çekilebilmesi kötü tabi.. Bu geri çekme işlemi belirli bir miktarın üzerindeki rakamlar için mi geçerli yoksa rakamın hiç bir önemi yok mu? Bir de Paypal hesabından değil de kredi kartı ile ödeme yapan biri de ödemeyi geri çekebiliyor mu? Diyelim ki bir ödeme yapıldı. Ödemeyi geri çekebilme süresi ne kadar? Ödeme geri çekilmeden parayı harcarsak ve karşı taraf geri çekmek isterse bu durumda Paypal'a borçlu mu olacağız ![]() Açıkçası Paypal üzerinden "Donate" işlemini de merak ediyorum. Bunun için gene komisyon alınıyor mu ve nasıl yapılıyor? Moneybookers'ın çok yaygın olmadığını biliyorum. Sadece Türkiye'ye ödeme yapması konusunda belki avantajı olabilir diye düşünmüştüm. Bu tür para transfer sitelerin bizim için en büyük dezavantajı zaten Türkiye'ye ödeme konusundaki sıkıntılar ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir< |