Zoque.Forum
»
Paypal hakkında
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Paypal hakkında
Merhaba arkadaşlar bu zoque deki ilk mesajım olcak
İlk mesajımda Paypal hakkında sizlere sorularım var. İlk olarak Paypal a üye olurken bedava maillerin (gmail, Hotmail vb..) kullanılmaması gerektiği söyleniyor bu ne kadar doğru ve sebepleri neler. Eğer sorun mailin göçmesi ise ben gmail serverlarına kendiminkinden daha çok güveniyorum ![]() 2. olarak bir Paypal üyesi olarak şu an durumum Turkish - Unverified olarak gözüküyor. Ama ben Paypalı hem para almak hemde para yollamak için kullanmak istiyorum. Bunun içinde sırf Paypal için ayrı bir banka hesabı açmak planlarım arasında. Ama merak ettiğim konu Paypal ın Türkiyede herhangi bir banka seçimi varmı? Yani İşBankası veya Garanti den bir hesabı kabul ediyorlarmı. 3.Olarak ise Paypal ı açtığım anda ödemeler yağmaya başladı Ama bu ödemeleri hesabıma alabilmem için kredi kartımın olması gerektiğini biliyorum. Sorum ise bu hesapları kabul etmek için ne kadar vaktim olduğu. Yani kredi kartı ekleyemeden bu pp lar uçmasın. Cevaplar için şimdiden teşekkürler MERHABA ZOQUE ![]() |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Trondheim
|
Re: Paypal hakkında
Uzun süredir Paypal kullanmıyorum değiştiğini sanmıyorum (ama değişmişte olabilir), Paypal Türkiye'ye ödeme yapmıyor, hesabınızdaki parayı ancak Paypal anlaşmalı firmalarda harcayabilirsin yada imkanın varsa yurtdışında banka hesabı açtırabilirsin.
Verified olmak içinde kredi kartı bilgilerini kaydettikten sonra, kredi kartından küçük bir miktar para çekiyorlar 1$ yanlış hatırlamıyorsam, o ay hesap ekstren gelince alışveriş yaptığın firmalarda Paypal'ı göreceksin yanında 4 rakam lı bir numara olacak o numarayla hesabını verified edebiliyorsun, ama verified olduktan sonra Paypal senden kimlik kartının faxını isteyecektir benden istemişti :]. Son kullandığım zamanlar uygulama böyleydi ne değişti bilmiyorum, ama büyük bir değişiklik yoktur sanırım :] |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Maalesef durum halen aynı. Zamanında ben de uzunca bir süre uğraşmış, hatta birkaç kişi Paypal'a toplu email dahi atmıştık. Değişmedi, değişmeyecek gibi gözüküyor.
Öte yandan google checkout gayet hızlı bir şekilde büyüyor. Şu an için yalnızca Amerika içine ödeme yapabilse de umut var, yakından izliyorum..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Benim de Paypal'da birikmiş bir hesabım var ve ne yazık ki ordan çekilemiyor. Harcamak zorunda kalıyorum.
Godaddy'den hosting,domain vs. aldım ordaki parayla. Düzgün bir yer var mıdır bu Paypal'da duran parayı harcayalım bitirelim? ![]() Keşke çekebilsek... Bazı kartlar var diye duydum internetten alıyomuşsun, Paypal'dan o karta çekebiliyomuşsun. Bilen varsa biraz bilgilendirirse iyi olur... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
yurtdışında banka hesabı olup senin paranı komisyonla bozan arkadaşlar var. sen parayı ona yolluyorsun, oda senin banka hesabına ytl olarak eft yapıyor. tabi belli bir komisyon aldıktan sonra. bu işte dikkat etmen gereken konu güvenilir birini bulman. kolay gelsin
![]() |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Ankara - Adana
|
Alıntı:
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Paypal ve eBay Türkiye'ye kolay kolay gelmez. Niye derseniz, bence Türkiye'de İnternet suçları çok yaygın. Doğru düzgün işleyen ve güven veren bir hukuk düzeni yok. Daha Paypal Türkiye'ye gelmeden Türkiye'yi kara listeye almış durumda. Şu an Rusya ve İran'la aynı kategorideyiz.
Çalıntı Paypal hesaplarıyla alışveriş yapan çok sayıda hacker özentisi İnternet kullanıcımız var. Aslında yurtdışı İnternet ortamında Türkleri biraz da bu işlerle uğraşanların yarattığı olumsuz imajla tanıyorlar. Geçlenlerde benim de başıma geldi. Satışa çıkardığım ürünlerden on tanesini çalıntı Paypal hesabı ile satın almış bir arkadaş. Toplam 750 dolar tutarında bir işlem. Sonuçta problem zamanında anlaşıldığı için sorun çözüldü. Kargo ile gönderilmeyen ürünler bunlar. Ürünleri kaybedebilirdim. Alıcının kullandığı email hesabını bana ilettiler. Google'da küçük bir arama yapınca alıcıyı buldum. frmtr.com paylaşım forumunda çalıntı 60 tane MSN ve Hotmail emailini satmaya çalışan 16 yaşında bir çocukmuş bu işi yapan. Çalıntı hesaplarla işlem yapılması dışında ebay'in karşılaştığı en büyük sorun sahte ürünler. Uzakdoğu'dan gelen taklit ürünler var. Bu sorun da başıma geldi. Biri bana eBay'de sahte kulaklık sattı. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: Muğla
|
Alıntı:
Merhaba Marcel, Bir süredir zoque.com'daki Paypal hakkındaki yazıları okuyorum. Paypal'ın sitesini de inceledim. Hatta bu konuda hizmet veren başka siteleri de inceledim ama maalesef Türkiye'deki banka hesabına para aktaran bir sitem yok gibi. Benim uluslararası bir emlak portalım var ve yakın bir zamanda emlak girişleri için ücretli hale getirmeyi düşünüyorum. Paypal'ı bu siteye entegre etmem durumumda ancak Amerika'daki bir banka hesabına para aktarılabiliyor. Benim İngiltere'de tanıdığım ve de güvendiğim insanlar var. Paypalı hiç kullanmadığım için soruyorum. Paypalda biriken parayı İngilterede sitenin sahibi olmayan bir kişinin hesabına aktarabilir miyim. Yurtdışından bu kişi benim hesabıma her ay yüklü bir miktarda para aktaracak olursa bu konuda bir sorun yaşayabilir miyim? İkinci sorunun sebebi şu benim sitemin benzeri ayda yüzbin doların üzerinde kazanıyor. Tabi Türkiye kaynaklı değil panama kaynaklı bir site. Ayrıca bir sorum daha var. Türkiye'den Yurtdışındaki bir banka şubesinde hesap açtırabilir miyim? Mesela yurtdışındaki İşbankası ya da finansbank şubesi gibi. ve Paypal oradaki hesabıma para yatırabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Feridun Karadag |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Merhaba,
Bahsettiğiniz gibi yurtdışındaki şubeleri olan bankalarda oraya gitmeden Türkiye den hesap açıp internet şubesini kullanarak paypaldaki paranızı ordaki hesabınıza gönderme olayını maalesef yapmanız mümkün değil, böyle birşey yapılabilseydi en başta citibank yapardı, ki onların bile birsürü imkanı varken bu şekilde bir hizmet veremiyorlar. Verseler bile yüklü miktarda para giriş çıkışı olacak bu yurtdışı hesapta yüksek vergi sorunları olabilir ki USA de hesaplarda böyle sorunlar çıkabiliyor diğer ülkeleri bilemicem, Türkiyede böyle bir vergi olayı yok, daha doğrusu belli meblağların üzeri kontrol edilmediği için sorun olmuyor burada. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!