|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Türkiye'de Üniversitede Grafikerlik Okumak ?
Merhaba herkese, Ben bir Lise öğrencisiyim ve Gelicek vadede Grafiklik alanında okumak istiyorum üniversitede. Eski mesajları inceledim ama baya eskiler belki sistem değişmiştir diye güncel bilgi almak istedim. Malum Türkiye'de web Tasarım ayrı bir bölüm olarak üniversitede yok.Ben bu yüzden Grafiklerlik vs. okumak istiyorum. Ama sınavları,eğitim içeriği , nasıl hazırlanmalı başvurmadan önce vs.Bu konuda bilgilendiriseniz sevinirim. Bu arada İTÜ , ODTÜ gibi üniversitelere baktımda Grafikerlik Fakültesi yada Görsel iletişim leri göremedim. Bu arada belirtmek istedim,şuanda web Tasarım ile yakından ilgilenmekteyim Orta seviyeli ASP,Photoshop vs biliyorum. Tecrübesi olanlar acaba Üniversitede nasıl bölümleri seçmemizi önerirler ? Kolay Gelsin. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Türkiye'de Üniversitede Grafikerlik Okumak ?
"Güzel Sanatlar Fakültesi - grafik Bölümü" olarak geçiyor, dolayısıyla güzel sanatlar fakültesi bulunduran üniversiteleri araştırman lazım..
Ayrıca bende aynı durumdayım, lise son öğrencisiyim ve grafik okumaya karar verdim. Bu kararı verirken biraz geç kaldığım için bu sene yerleşemeyeceğim(özel yetenek sınavlarını kazanmak için kursa gideceğim bu sene). Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlara birkaç sorum var.. - iyi/kötü özellikleri nelerdir? - tavsiye ediyormusunuz veya tam tersi durum söz konusu mu, neden? - üniversitelerin bu alandaki eğitimini nasıl buluyorsunuz? Hangi üniversiteleri öneriyorsunuz, özellikle önermediğiniz üniversite var mı? Ve aklınıza gelen her türlü bilgiyi, öneriyi paylaşırsanız sevirim..
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bende sizin gibi aynı durumdayım.Ama tam tersine grafik yada yazılım okumak değil alakasız bir bölümde okumak istiyorum çünkü Türkiye'de ne okusan tersine gerçekleşiyor...Kim okuduğu bölümün mesleğini yapmışki..Bu durumdan çok yakınıyorum maalesef
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: konya
|
grafikerlik çok güzel bir meslek aslında içindeki, kafandaki hayalleri görsel olarak yansızma sanatı diyebilriz bir bakıma. Bende okumak istiyorum ama maleseft yaş problemim var 4 yıllık okumak yerine şimdilik 2 yıllık fakültelerde grafik bölümü okumayı düşünüyorum.Ama bana ne gibi bir faydası olacak bilmiyorum.grafik bölümünde okumak isteyenlerin düşüncelerinide bilmek isterim.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
İTÜ, ODTÜ ve Anadolu Üniversitesi'nin Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümleri var. İTÜ ve ODTÜ SAY-2 puanıyla alıyor.
Bunun dışında Veterinerlik Fakültesinden Görsel İletişim Tasarımı bölümlerine kadar uzayan bir liste var. (piyasada)
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
@omerbalyali
Demek istediğiniz, endüstriyel tasarım dışında bu alanda okunacak bölüm olmadığı mıdır? Ayrıca grafik okumakla veterinerlik okumayı birbirine mi benzetiyorsunuz, yani gereksizmi? grafik bölümünü, öss de bir yer tutturamayıp da girilen alternetif bir yer olarak mı görüyorsunuz? Eğer öyleyse sebebini açıklarmısınız? Ben öyle düşünmüyorum da.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Türkiye'de grafikerlik okumak...
En son 3 yıl önce asistan olarak derslerine girdiğim Güzel Sanatlar Fakültesi Grafikerlik bölümünden örnek vermek istedim. Dersin adı Temel Bilgi Teknolojileri ![]() İnanmak bile istememiştim sınav kağıtlarına, 30'u geçen not yoktu. En yüksek not 30'du ve ileride bu kişiler bilgisayarla haşır neşir olacaklardı. Hocamız herkese 40 puan eklemişti ve geçmişlerdi ![]() Ben Üniversitedeki grafikerlik eğitiminden çok kendinizi eğitmenizi daha yararlı görüyorum. Ama grafikerlik okumayın diye birşey söylemem söz konusu değil. Keşke bende zamanında okuyabilseydim! Grafikerliği yazın arkadaşlar ama kesinlikle yaptığınız işleri bilgisayar ortamında da yapmaya çalışın, bu sizin için büyük bir artı olacaktır. Piyasada aç kurt çok, kime sorsanız grafikerim diye geziyor. Bu kadar kişi arasında mezun olmanız için geçecek dört seneyide hesaba katarsak iş bulma oranınız düşüyor. Ama kendinizi karamsarlığa kaptırmayın. Varsa grafikerlik okuyan biri ile fikir alış-verişinde bulunun, bakalım bu meslek size göre mi? Kendinizi her zaman geliştirin, okulda öğrendiklerinizle fazla bir yol katedemezsiniz... Neden sizde büyük bir reklam ajansının sahibi olmayasınız? |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
Ek olarak Yıldız Teknik Uni'de Sanat ve Tasarım Fak.ne bağlı olan İletişim Tasarımı programı birkaç kişiden eğitimin iyi oldugunu duymuştum yine de arastırmakta fayda var.
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Malatya, Adana & İstanbul
|
bilgisayar ile alakalı hemen hemen tüm bölümlerde Photoshop vs. grafik ve animasyonlar dersi mevcut.
Ben, Çukurova Ün. bilg. teknolojisi & prog. bölümünde okuyorum ve böyle bir ders var.. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!