|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Büyük firmalarla çalışmak
@bgul Çok teşekkür ederim, tam aradığım cevap bu şekildeydi. Çünkü randevu alması problem değil ama nasıl konuşacağımı kestirememiştim. Çok güzel bir öneri oldu benim için.. @burakozgur Biraz yanlış düşünüyorsun bana göre.. Ben şu ana kadar hiç iş aramadım. Büyük firmalarla da çalıştım ama hep onlar benimle iletişime geçmişti. Hiç tanımadıkları birine siteyi yaptırmaktansa tanıdık birine hem para kazandırmak hem de gerektiği yerde nazlarını geçirmek onların da işine geliyor. Üstelik tanımadığı adamlar onlar için kapalı kutu.. Adam işi yarım mı bırakacak, dediği gibi yapabilecek mi, zamanında yetişecek mi gibi sorular akıllarında kalacaktır. Bu sorunlar elbette ki tanıdık kişi için de geçerli ama onlar "tanıdık" olunca görmezden gelebiliyor. Bunun adı torpil değil bana göre.. @tesera Bu sorun benim de aklımda.. Olmaz dediğim halde ısrar eden müşterilerden nefret ediyorum. Ekonomi ağırlıklı bir haber sitesi ile görüşmeye gittiğimde, yönetici olduğu söylenen bir kişi ille de "SPOR" sayfası istemişti ve patron da kabul etmişti. "İsterseniz namaz vakitlerini de koyalım çok güzel olur" demedim, diyemedim.. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Arkadaslar nedense dediklerim yanlış anlaşılmaktan öteye geçemedi. Ben 4000-5000 YTL'lik işlerden değil, ihale ile verilen 30.000 YTL üzeri işlerden bahsediyorum. Devlet ihalelerine giren kişiler bu bahsettiğim olayı daha da iyi bilirler. Bu işlerde kimse adamsız iş yapamaz. Herneyse bu konuya tekrar dönüpte cevap vermekte istemiyorum, yanlış anlaşıldığımdan ve bazı kelimelerimin cımbızla aralardan çekilmesinden ötürü.
Ben 99 yılında bu işlere nasıl adım atıldığını belirttim, şuanki işim ve pozisyonumdan bahsetmedim. Kaçınız sıfırdan hiçbir destek almadan gidipte büyük şirketlerle iş yaptınız bilemiyorum, yapanıda tebrik ediyorum. Herkes profesyonel tasarımcı olarak doğmuş anlaşılan. Bu 100USD'lik tasarım yapan kişiler tek size rast gelmiyor. Zamanında benim 100 işimden belki 80'ini bunlara kaptırmışımdır. İsteyen istediği gibi iş yapmakta özgür, hepinize kolay gelsin.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
@cgencer
Ben öyle düşünmüyorum aslında büyük şirketler maliyeti azaltmak için freelancer çalışan arkadaşlarla çalışmaya daha olumlu bakıyorlar mesela arsende nickli arkadaşımız kocakgold un tüm web otomasyon işlerini yapıyorki kocak gold büyük bir şirket ve tandığım bir çok arkadaşım yurtdışındaki şirketler için outsourcing hizmet veriyor tabiki sizinde görüşünüze ve tecrübenize saygı duyuyorum ama bu benim görüşüm açıkçası dünya otomotiv sektöründe bulunan 2 firmanın Türkiye ayağı için otomasyonlar geliştirdim ve halada geliştirmekteyim bende freelancer çalışıyorum fatura kesemiyorum. Ama sizin söylediklerinize şu yönden hak veriyorum büyük firmalar la çalışmak büyük dertler getirebilir örneğin genelleme yapıyorum ama sözüm meclisden dışarı Türk insanı (birazda yazılımcılar) müşteri birşey istediği zaman 2 gün içinde hazır deyipde 1 hafta sonra tam anlamıyla çalışan yazılımlar üretiyoruz bu açıdan bakıldığında büyük firmalar istediği işin yapan kişinin azından çıkan gün sayısını 1 dakika geçmeden ister çünkü profesyonellik budur ama yurtdışında durumlar farklı yabancı yazılım uzmanları böyle değil işe başlamadan önce zaman ve ön planlama yapıyorlar ve ondan sonra extra günler ekleyerek işlerini teslim ediyorlar firmada ister kabul eder ister etmez bunu düşünmüyor çünkü yaptığı işi en verimli şekilde sunmayı istiyor.
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Her ne olursa olsun tüm çalışmalarda öncelikle sözleşme yapılmalıdır diye düşünüyorum. Bu yüzden az canım yanmadı. Sözleşme yapmak için de şirketinizin olması gerekmiyor. Emeğin karşılığını almaya yönelik sözleşmeler yapılabiliyor.
Örneğin; anlaştığımızı gösteren tüm emailler, yazışmalar kayıtlı olduğu halde delil yetersizliğinden dava açamamıştım beni dolandıran BÜYÜK firmaya. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
@eKuzu : Yazılımcı biri olarak evet dedigin dogru müşteriye 1 haftada teslim ederiz diyoruz ama bazen 2 haftayı bazen 3 haftayı bile buluyor. Sonuçta bir yazılım bu elbette hataları, derlerken elektirk kesilmesi gibi olaylar oluyor ve oldu' da, Yurt dışındaki yazılımcıların çogu işlerini ekip olarak yapıyorlar böylece daha atik ve daha hızlı şekilde hata derlemesi oluyor. Şahsen büyük firmalarla çalışmadım ama zorluklarını az çok tahmin edebiliyorum..
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() + yurtdışında ekip çalışmasından öte planlı programlı çalışma uygulanılıyor ve işi teslim edebilecekleri en uzun zamana + günler ekleyerek zaman veriyorlar.
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Uzun lafın kısası Şimdiki gençler çok şanslı ve teknolojiyi an ve an takip edebiliyorlar.. Neyse konuyu saptırmayalım..
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!