Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Büyük firmalarla çalışmak

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.03.2007   #1 (permalink)

Yer: İstanbul
Büyük firmalarla çalışmak

Merhaba arkadaşlar,

Sanıyorum genellikle serbest olarak web tasarım ve programlama yapıyorsunuz. web sitelerinizi pazarlama yöntemlerini paylaşmanız mümkün mü ?

Örneğin büyük bir şirketin web sitesi işini alabilmek için nasıl bir yol izlersiniz, yöneticileri nasıl ikna edersiniz ?

Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..
fatihcaylak şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.03.2007   #2 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: Büyük firmalarla çalışmak

büyük şirketler genelde tek çalışanlara, şirket olmayanlara pek olumlu bakmaz. ancak konusunda tek ise, çok fark yaratan biriyse çalışabilirler. ayrıca bütük şirketlerle çalışmanın büyük dezavantajı, onay sürecinde birçok bilgisiz insanla boğuşma gerekmesi. onlara işin doğrusunu anlatmaya ve önyargılarını yıkmaya çalışana kadar 3-5 tane küçük şirket işi yapmak mümkün.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.03.2007   #3 (permalink)

cgencer'e bu noktada katiliyorum. Bir de tamamen onlarin elinde olmayan seyler de var. Musteri sayisi cok oldugu icin karsilasilan durumlar da var... Soyle ki sirketin portfoy sayfasini yapacaksiniz; her sirketten izin almaniz gerekli ki hepsiyle iletisime gecip, tek tek yazili izin almak 1 ayi geciyor. Ancak kucuk sirketlerde bu sure 1 hafta bilemedin 15 gun icerisinde sonuclaniyor ve yayina hazir hale geliyor site.

Is nasil alinir; portfolyonuzu alirsiniz. Temel olarak tasarimlarinizi alirsiniz. Daha sonra sirketin bu islerle ilgilenen kisisinden randevu alip gorusmeye gidersiniz. Ozellikle onlarin mevcut sitelerinin calismayan, on plana cikmamas, kisacasi duzgun olmayan yerlerini not edip gidin gorusmeye. Ilk etapta isleriniz kim oldugunuzu falan anlatin; guven kazanin. O tarz sirketlere ozel hizmet verdiginiz konusunda ikna edin. Daha sonra not aldiginiz bu duzgun olmayan seylerin uzerine oynayin ve bunlarin duzeltildigi zaman ne kazanacaklarina dikkat cekin. Ozellikle musteri kazandirma konusunda destek olacaksa ilgilerini cekecektir epey. Son olarak da sansiniza guvenin
bgul şu an çevrimdışı  
Old 28.03.2007   #4 (permalink)

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara

Açıkcası Türkiye'de bu olay çok zor gerçekleşiyor. Maalesef sadece bilgi birikiminiz yetmiyor Kendimden örnek vermek gerekirse;

Büyük şirketlerle çalışmaya ilk başlarda tanıdıklarım (büyük amcalarımız) ile başladım. Oldukça büyük şirketlerle çalıştıktan sonra devlete doğru kaymalar yaptım. O zamanlar tek kişiydim ve tanıdıklarımın nazı olduğu için benim önceliğim vardı. Türkiye'de torpille gidiyor bu işler bir nevi... Daha sonraları organizasyonlaştım, birçok site ve organizasyon çalışmalarında bulundum. Ama her nereye giderseniz gidin bir selam söyleyenle gitmekte yarar var. Ben her zaman araya birini soktum bir adım öne geçmek için ve geçtimde... Bu ilkiydi peki bunu yapamıyorsak?

O zaman çok sağlam portföy ile gitmeniz lazım. Büyük şirket size "Yaptığınız birkaç siteyi gösterebilir misiniz?" sorusunu kesinlikle yönelteceklerdir. O siteyi yapmanız onlar için o kadar önemli değildir, işlevselliğine ve görselliğine bakacaklardır. Yapmışsın ama haybeye yapmışsın diyebilirler içinden, bu durum olmaması için çok sağlam portföy oluşturun.

İş yapmayı düşündüğünüz şirket hakkında daha önceden bilgi toplayın, onlardan biriymiş gibi olmanız bir adım öne geçirir. Yaratıcı fikirler üretin ve bunları bunları yapabiliriz diyebilin...

Aslında yaz yaz bitmez bu konu ama maalesef tekrar yineliyorum biraz torpil her kapıyı açıyor...

Hepinize iyi çalışmalar.
Old 28.03.2007   #5 (permalink)

tesera's Avatar

Görsel: 28

Ilk görüşme olumlu geçerse asıl sözleşmeden önce ücreti karşılığı demo yapabilirsiniz daha fazla güven kazandırabilecek ve bağlayıcılık doğuracak bir durum. Ama büyük şirketler zordur kaprisli kişiler çıkabilir karşınıza dikkat etmeniz gereken bu işle ilgilenecek bir veya iki kişi ile muhattap olmanız. Şirkette patronuna bir şey ispat etmeye çalışan işe karışmak isteyen çok kişi olabilir ( Tecrübe ile sabittir. ).

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 28.03.2007   #6 (permalink)

kindarmarti's Avatar

Alıntı:
burakozgur tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Açıkcası Türkiye'de bu olay çok zor gerçekleşiyor. Maalesef sadece bilgi birikiminiz yetmiyor Kendimden örnek vermek gerekirse;

Büyük şirketlerle çalışmaya ilk başlarda tanıdıklarım (büyük amcalarımız) ile başladım. Oldukça büyük şirketlerle çalıştıktan sonra devlete doğru kaymalar yaptım. O zamanlar tek kişiydim ve tanıdıklarımın nazı olduğu için benim önceliğim vardı. Türkiye'de torpille gidiyor bu işler bir nevi... Daha sonraları organizasyonlaştım, birçok site ve organizasyon çalışmalarında bulundum. Ama her nereye giderseniz gidin bir selam söyleyenle gitmekte yarar var. Ben her zaman araya birini soktum bir adım öne geçmek için ve geçtimde... Bu ilkiydi peki bunu yapamıyorsak?
.
konuyu biraz dağıtacak ama bu yukarıda geçen davranış, 100 $ site yapmakdan daha mı mantıklıdır, olayı ayağa düşürmek değilmidir
_Kendimizden örnek vererek devam edersek sizin yaptığınız gibi; bir belediye için defalarca toplantılar ve örnekler hazırlayan bu işe 5 elemanını ve 2 ayını veren ( 5 eleman * 2 ser aylıkları + giderleri) bir firma bir sabah bir telefon alıyor ve o işi başka birine verdiklerini öğreniyor-uz, su an o belediye template bir site ile hizmet veriyor,

Bu dayılar,amcalar ne kadar omuzlarda tasır insanları ve ne kadar musluk başlarında dururlar;
Siz kazanabilirsiniz ama, yeni başlayanlara örnek verilecek bir davranış mı -ki ,bence değil.

Bir poltfolyo ile gidip Temiz bir uslupla randevuda kelime hazinemdeki bütün cümleleri kurup karsımdakini inandırabilirsem kendime, 1 site alırım ve 10 site gelmesini sağlarım ( kar olmasın NAM olsun mantığı).

Dostum Tavsiyem büyük firmalar seni bulurlar iyi işler çıkarıyorsan, bu forumdan freelance çalışıp cok büyük işler cıkaran arkadaslar var, o yüzden öncelikle kendini nasıl pazarlayacağını düşün ve cesaretle çık karsılarına..
Don Kişot ol demiyorum ama, dürüst insan emeğinin karşılığını her zaman kazanır..
Saygılarımla
.onur
Old 28.03.2007   #7 (permalink)

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara

Alıntı:
kindarmarti tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
konuyu biraz dağıtacak ama bu yukarıda geçen davranış, 100 $ site yapmakdan daha mı mantıklıdır, olayı ayağa düşürmek değilmidir
_Kendimizden örnek vererek devam edersek sizin yaptığınız gibi; bir belediye için defalarca toplantılar ve örnekler hazırlayan bu işe 5 elemanını ve 2 ayını veren ( 5 eleman * 2 ser aylıkları + giderleri) bir firma bir sabah bir telefon alıyor ve o işi başka birine verdiklerini öğreniyor-uz, su an o belediye template bir site ile hizmet veriyor,

Bu dayılar,amcalar ne kadar omuzlarda tasır insanları ve ne kadar musluk başlarında dururlar;
Siz kazanabilirsiniz ama, yeni başlayanlara örnek verilecek bir davranış mı -ki ,bence değil.

Bir poltfolyo ile gidip Temiz bir uslupla randevuda kelime hazinemdeki bütün cümleleri kurup karsımdakini inandırabilirsem kendime, 1 site alırım ve 10 site gelmesini sağlarım ( kar olmasın NAM olsun mantığı).

Dostum Tavsiyem büyük firmalar seni bulurlar iyi işler çıkarıyorsan, bu forumdan freelance çalışıp cok büyük işler cıkaran arkadaslar var, o yüzden öncelikle kendini nasıl pazarlayacağını düşün ve cesaretle çık karsılarına..
Don Kişot ol demiyorum ama, dürüst insan emeğinin karşılığını her zaman kazanır..
Saygılarımla
.onur
İlk olarak ben 100 USD'ye iş yapacak bir insan değilim. Ben bu işe ilk başladığım zamanlardan bahsediyorum. Verdiğin tepkiyi açıkcası pek anlayamadım. Ben kurumsal çalışan bir firmanın sahibiyim ve sadece proje ekibimde 5 kişi var. Sende bende ihaleye giriyorsak maalesef tanıdıklar araya girecektir. Tanıdığın yoksa bu benim değil senin problemindir. Kaldıki belediyeler siyasi yuvadır ve ben o işlere girmem, varsa siyasi bir yönün alırsın o devrin adamından o siteyi. Amcalardan kastı nasıl anladın bilmiyorum ama seninle polemikde yapacak değilim. Ben yaptığım işten bahsederim. Kaldıki o dayılar amcalar olmasaydı ben bugun buyuk bir şirketin ortağı olamazdım. Kusura bakma verdiğin tepkiyi büyük bir olgunlukla karşılayamıyorum ama bana gelipte 100 dolarlık tasarımdan bahsetme. Ben template kullanmam, kullananıda sevmem. Resmen bir kalemde adam karalıyorsun.

Ben Türkiye'de işin yürüyüşünden bahsediyorum. Bu ne senin ne benim elimde olan birşey. Farkettiysen cümlelerimde maalesef kelimesini çok kullandım.

Türkiye'ye Hoşgeldiniz!
Old 28.03.2007   #8 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

türkiye'de işlerin yürüyüşü, işler bu şekilde yürüdüğü için ben de bunları kullanıyorum demekle değil, herkesin elini biraz taşın altına uzatmasıyla düzelir. yanıbaşımdaki insan adam öldürüyor diye benim de öldürmem gerekmez (çok extrem bir örnek olsa da). birileri çalıp çırpıyorsa benim de buna göz yummam, hatta devam ettirmem gerekmez. ne zaman biz birşeyleri değiştirmeye karar verirsek, türkiye o zaman gelişmeye başlar. suçu ve sorumluluğu hep başkalarına atmak en büyük zaafımız.
Old 28.03.2007   #9 (permalink)

kindarmarti's Avatar

Alıntı:
burakozgur tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Ben kurumsal çalışan bir firmanın sahibiyim ve sadece proje ekibimde 5 kişi var. Sende bende ihaleye giriyorsak maalesef tanıdıklar araya girecektir. Tanıdığın yoksa bu benim değil senin problemindir. Kaldıki belediyeler siyasi yuvadır ve ben o işlere girmem, varsa siyasi bir yönün alırsın o devrin adamından o siteyi. Amcalardan kastı nasıl anladın bilmiyorum ama seninle polemikde yapacak değilim. Ben yaptığım işten bahsederim. Kaldıki o dayılar amcalar olmasaydı ben bugun buyuk bir şirketin ortağı olamazdım. Kusura bakma verdiğin tepkiyi büyük bir olgunlukla karşılayamıyorum ama bana gelipte 100 dolarlık tasarımdan bahsetme. Ben template kullanmam, kullananıda sevmem. Resmen bir kalemde adam karalıyorsun.

Ben Türkiye'de işin yürüyüşünden bahsediyorum. Bu ne senin ne benim elimde olan birşey. Farkettiysen cümlelerimde maalesef kelimesini çok kullandım.

Türkiye'ye Hoşgeldiniz!
Allah'dan polemiğe girmediniz..
Büyük şirket patronluğu, kurumsallık, piyasada "abilerin bizim ceplerimizdeki elleri", doğru söylüyorsunuz BU TÜRKİYE manzarası ve sizde finansörü.

Saygılarımı bu sefer sunmayacağım ve polemik veyahut baska cümleleriniz varsa ö.m. ile görüşelim.

Ama lütfen bu örnekleri insanlara benimsetmeyelim
.onur
Old 29.03.2007   #10 (permalink)

automatisch's Avatar

Yer: Istanbul,TR
Görsel: 38

burada tek bir soru var aslında, müşteriler bir interaktif ajans yerine neden sizi seçmeliler? bunu düzgün bir şekilde onlara izah edebilirseniz, büyük markalarla çalışabilirsiniz.

ama şu da var ki, bir interaktif ajansta en basit olarak (bir tasarımcı, bir müşteri temsilcisi, bir uygulamacı olduğunu farzedelim). tüm bu kurumsal durumlar dururken, sizi neden seçip hizmet almalılar? soru basit aslında

_blog : www.interaktifhareketler.com - "memleketten advergame havadisleri"
automatisch şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

calismak , firmalarla , buyuk

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği