|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İst
|
Desenlerime nasıl toplu halde patent alırım???
freelance desen tasarimi yaptıgım bir firma belki artık duymaya alışkın oldugunuz biçimde desenlerin bir kısmına ödemeyi yapmadan puff oldu...Şu anda çeşitli gerekçeler bildirerek halihazırda kalıplara dökülen ve numunesi basılmak suretiyle şimdilik tek seferlik kullanılan işin ücretini ödemekten kaçıyorlar..yani aldıkları bu desenlerden herbiri için kalıplar da ellerinde..istedikleri anda bana kullanmaktan vazgectik bahanesini öne sürerken bir yandan da üretim yapılabilmesi muhtemel... Öğrenmek istediğim ben desenlerimi (bu desenler veya bunlar için artık cok gecse bundan sonrakiler için) patentleyebilirmiyim? Daha önce basıma benzer bir olay geldiğine yaptıgım arastırmada fahiş fiyatlarla karşılaşınca vazgecmiştim. Desenleri patentlerken anladıgım kadarıyla uygun yol noterden geçiyor. Pekala 1. bunun yolu nedir? 2.Patentlenen her desen üzerinden ayrı bir fiyatlandırma sistemi mi sözkonusu yoksa bir koleksiyon olarak veya tüm desenlerimi ortalama bir ücret karşılıgında poatentlemem mümkünmü? Bilgisi olan arkadaslar yardımcı olurlarsa cok sevinirim... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!