|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
RSS Üzerinden Reklam
Uzun bir süre önce aklıma gelen ve RSS üzerinden kullanıcıları site reklamlarındna mahrum etmemek amacıyla uygulama hazırlığında olduğum RSS reklam uygulamasına başladım. Sistemi her RSS yayınına (feed/rss - feed/rss2), feedburner`a -dikkat: linkler doğrudan RSS yayınlarına bağlıdır. - eklenebilir kıldım ve kontrolü phpAdsNew ile sağlanabilir olarak hazırladım. RSS güncellemelerinde RSS yayınına yeni bir entry -yazı- olarak eklenen reklam alanı ilk sırada sabit olup phpAdsNew ile bağlanarak ister amaca göre text ya da image tabanlı olarak görüntülenebiliyor. Ancak burada aklıma takılan bir kaç nokta var. Bilindiği gibi feedburner da RSS üzerinden reklam yayını sağlıyor, peki hazırladığım sistemdeki RSS reklam ile ilgili olarak kullanıcılara reklam yayınlanması ile ilgili sorun çıkartabilir mi? Fakat şurada bir püf nokta var ki, RSS reklam sisteminde reklam alanı yeni entry -yazı* olarak görüntülendiği için bir "içerik" olarak görüntülenmekte. Bu yüzden bir sorun olmayacağını düşünüyorum. RSS uygulamasını Wordpress üzerinde hazırladım ve eklenti haline getirerek kullanıcı kontrolünde hazır duruma getirdim, şimdilik yayınlamaktan ziyade fikir geliştirmesi ve uygulamanın seyrini inceleyeceğim. RSS reklam ile ilgili olarak Adsense ilk çıktığı dönemlerden biliyoruz ki amaç sadece belirli alanlarda reklam iken şu anda sadece Adsense üzerine hazırlanmış temalar var. Sonuçta RSS reklam ben olmasam da bir başkası tarafından hazırlanabilirdi, fakat endişem bir süre sonra el değmemiş olarak kalan rsslerin de reklam içeriğinden geçilemez olacak olması. Ayrıca uygulamanın bir püf noktası da RSS sistemlerinin kısıtlı olarak yayınlanmasına çözüm olması. RSS bağlantısını alarak kendi siteleri üzerinden yayınlayan arkadaşlar RSS sistemine eklenen reklamı da yayınlayacak olduklarından bir nevi size kazanç sağlamış olacaklar. Bu da gayet kullanılabilir bir uygulama olmasına yeter sanırım ![]() Bu konuda düşüncelerinizi almak istiyorum. Mesaj Ceyhun Aksan tarafından 04.04.2007 (13:53) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!