Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Webmaster'lar hakkını alabiliyor mu sizce ?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 20.04.2007   #11 (permalink)

Yer: İstanbul
Re: Webmaster'lar hakkını alabiliyor mu sizce ?

Yok karistirdin, ben aksine webmaster kavramina takilmayanlardanim. Yani CV'me "Webmaster" yazmak mantiksiz geliyor; bundan once onlarca vasif bulabilir insan ki bu "ne is olsa yaparim abi" gibi bir noktada. Onun icin bence etiketten once ne yaptiginizi bulun. Ha ne yaptiginizi belirleyince, ona etiket kolay zaten. Ancak 21. yy'in mutahitligi konumunda olan "webmaster"lik, bircok kisiye ekmek parasi kazandirmakta burasi kesin... Bence siz kendinize ya grafiker diyin ya yazilimci; daha profesyonel gozukuyor en azindan. Zira webmaster'lik daha cok vasifsiz isci statusunde.
bgul şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 20.04.2007   #12 (permalink)

Yer: Ankara

Sevgili "bgul" ;

Ne iş yaptığını bilmiyorum ama sence olay etiketten ibaret mi ?
Yani ben webmaster değilim grafikerim demek, veya yazılımcı veya her ne ise...
Webmaster değilde bunlardan birisi olunca daha mı rahat hissediyorsun kendini ?
Konu bu değil ki ?
edicoox şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 20.04.2007   #13 (permalink)

Konu webmaster'in ne demek oldugu. Benim anlatmaya calistigimsa bunun eski bir terim oldugu, artik boyle bir terimin gerekliliginin kalmayisi. Eskiden zaten yazilim adina yapilan cok bir sey yokken grafik uzerine yogunlasmis sitelerle beraber tum isi tek bir kisi cikarabiliyordu. O zaman adimiz Webmaster oluyordu. grafiker dedigin zaman eksik kaliyordun cunku. Ya da sadece yazilimci dedigin zaman sana websitesi yapabiliyo musun diye soruyolardi. Simdi ise sektor ilerledigi icin durum degisti diyorum. Artik yetersiz kalan "webmaster"lik cunku bu tamamen "ne is olsa yaparim" tanimina giriyor. Bunun yerine grafiker veya yazilimci olmak cok daha vasifli.

Olay benim nasil hissettigim degil ki... Olay kavramin icerdigi anlam. Bugun bana birisi ben webmaster'im gel is yapalim derse, ben peki ne is yapiyosun diye ikinci bir soru yoneltirim ki bu asamada bana grafik veya yazilim der kisi. Eh ikinci bir kavrama ihtiyac duyuluyorsa insanin yaptigi isi anlatmaya, o zaman webmaster demenin anlami yok cunku zaten sonucta ben ondan bu iki cevaptan birini almadan onunla is yapmam.
bgul şu an çevrimdışı  
Old 21.04.2007   #14 (permalink)

muhammedd's Avatar

Yer: kocaeli

bence şu fiyatada yapılıyor bu iş denildiğinde buyrun ona yaptırın benim referanslarım şunlar görüşmek isterseniz kartımda burda diyip ortamı terk etmek gerekiyor ...

yoksa piyasa gerçekten çok düşecek hepimiz içinde kötü olacak ...
muhammedd şu an çevrimdışı  
Old 21.04.2007   #15 (permalink)

Darksist's Avatar

Bence bulunduğumuz sektörde markamızı yaratabilmek en önemlisi; kötü işler çıkarsanız dahi (tasarımcı gözüyle) markanız sayesinde tercih edilen konumuna geliyorsunuz, ayrıca küçük yerlerdeki insanlar öyle freelancer dendimi sıcak bakmıyor yada anlamıyorlar. İşe mutlaka bir firma çatısı altından girişmek gerekli. Şu an bir atlama rampasındayız ve 3-5 yıla kadar bu işlerin olumlu ilerleme kaydedebileceğini düşünüyorum. Fakat yinede grafik tarafı ağır basanlar web in yanısıra basılı yayıncılığa, programlama yanı ağır basanların ise masaüstü programcılık üzerinede kendilerini geliştirmelerini öneririm. Eğer bilişim sektöründeysek hele de Türkiye de,manevra kabiliyetimizi maksimum tutmak zorundayız.
Old 23.04.2007   #16 (permalink)

Yer: Ankara

Ben senin ne demek istediğini anlıyorum ama pek katılmıyorum.Sonuçta Webmaster dersen benim aklıma grafik&HTML ile ilgili bilgili olan ve web sitesi tasarlayabilen (tabi grafik derken gidipte matbaada çalışacak kadar değil Photoshop değilde Fireworks kullanan v.s...) ,yazılımcı dersen belli prg dillerini kullanarak program kodlayabilen,grafiker dersen Corel,Freehand,Photoshop v.s bilen geliyor.

Sonuçta birisiyle çalışacaksam ve bana yazılımcıyım veya grafikerim derse illa ki ikinci bir soruyu muhakkak sorarım.Yazılım dersen benim aklıma C#,C++,VB,ASP,.NET,PHP,CFM v.s v.s v.s birçok şey gelir.Bir yazılımcıyım diyen kişinin bunlarım hepsini prof. kullanması pek ihtimal değil değil mi ? Yazılım da çok genel bir kelime değil mi sonuçta ?

Örnek vermek gerekirse doktor doktordur ama ikinci soru ne doktoru olduğu ? Psikiyatri,kardiyolog,cerrah v.s ?

Kısaca teknoloi gelişiyor ve grafik & web & yazılım v.s tek kişi olmaktan çıkıyor ister istemez o konuda hak veriyorum tabi...
edicoox şu an çevrimdışı  
Old 03.06.2007   #17 (permalink)

Yer: Istanbul

Yargımın çerçevesine giren arkadaşlardan ılımlı olmalarını dileyerek;

"Ülkede bilinçsiz webmaster çok, hakkımızı alamıyoruz" diyen birisi, o bilinçsiz webmasterlardan biridir.
Ya herkes bilinçli olsaydı? O zaman ne kadar alırdı hakkını bunu diyen kişi?

Satış konusunda yetenekli birisi, değeri 300 YTL olan teklif götürülmüş bir muhattaba, değeri 1000 YTL olan teklifi götürür ve kabul ettirmesini bilir. Webmaster olmak ve satış yapmak farklı şeyler. Bu ikisini karıştırmazsak sanırım sorunun cevabına ulaşmış oluruz.

Diğer etkenlerin hiçbirisini düşünmüyorum, zira bu etkeni doğru bir şekilde kavramışsak, diğerlerinin etken olmaktan çıktığını görmüş oluruz.

Saygılar.
ibusiness şu an çevrimdışı  
Old 03.06.2007   #18 (permalink)

Se7en's Avatar

Görsel: 31

Hem flash hem 3d hem PHP hem HTML hem CSS hep hem, hem, hem, adamlar cok buyuk kurumsal değilse ki az firma var, hakkını vermıyor bir de üstüne üstün gece mesaileri, herşeyi bilen adam combine adam trilogy adam arıyorlar. Aldığın para? 1000 - 2000 civarı firmaya göre. Çok ender yerlerde 2 üzeri.

Ben hamal mıyım? Enayi miyim? Değilim. İşte bu sebeplerle webmasterliği bırakıp 3D ve basılı görsele yöneldim tekrar. Çok daha rahatım. En azından 10 işe koşmuyor 3 5 farklı kategoride deli gibi çalışmıyorum. Webmaster = Türkiye ise oda eşittir = Kişisel emeklerin sömürülmesi. Ha şartlar bu, çalışmayacak mısın? O zaman kariyer sitelerinde şöyle güzelce bir 6 ay takılırsınız

Diğer taraftan hiç bir şey bilmeyen ancak öğrenmeye hevesli arkadaşların "İş olsun 3, 5 kazanayım" mantığıyla kırdıkları piyasanın hali içler acısı. Keşke diyorum bir birlik olsa herkes aynı ağızda olsa da minimum fiyat sabitlense.

Diğer taraftan freelance işleri karıştırmıyorum. Bu tamamen karşınıza çıkan müşteri ve sizin ikna kabiliyetinizle orantılı bir durum.
Se7en şu an çevrimdışı  
Old 25.06.2007   #19 (permalink)

Yer: istanbul

100 $ a yaparım diyenlerden farklı olarak yapılan birkaç uygulamayla müşteri ikna edilebiliyor.
mesela güzel bir banner üyelik sistemi vs.
ben bu şekilde ikna ediyorum.genelde müşteriden bu işten anlaması bekleniliyor.
bence en büyük yanlış bu sen anlatıcaksın seviyesine göre
tabi karakter tesbiti ve pazarlama teknikleri burda işe yarıyor.daha sonra işi almak kolay
farklı olan kazanır.
seyyidarda şu an çevrimdışı  
Old 14.07.2007   #20 (permalink)

Se7en arkadaşında söylediği gibi küçük şirketler çok az para vererek sizi çalıştırmaya çalışıyorlar, hatta 1000 ytl nin altında bile sizi çalıştırmaya zorluyorlar. Eğer ben çalışmam kardeşim derseniz ikinci gün adamlar, yeni mezun programcı arıyoruz diye ilan veriyorlar. İşler artık okadar ayağa düştüki yeni mezun veya hiç alakası olmayan bir adam biraz çabayla iş çıkartabilmekte.Bu yüzden durum içler acısı
Bir görüşmeye gitmiştim iş başvurusu için adam yurtdışından program alıp Türkiye'de satıyor. Adamın dediği laf şuydu, programı siz yapıyorsunuz ama çalıştığınız şirket satıyor. Neden yazdığınız programları başka birilerine sattırıyorsunuzki? Artık yorum size kalmış.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

is kosullari , hakkini , alabiliyor , webmasterlar

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:24.