|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Gelecek Hangisinde ??
Öncelikle herkese merhaba. Uzun süreden beri forumu takip ediyordum en sonunda üye de oldum çok mutluyum ![]() Benim aşağıda yazdıklarım uzun süredir kafamı karıştırıyordu. En sonunda bir seçim yapmam gerektiğine karar verdim. Türkiye şartlarında iş imkanı olarak aşağıdakilerden hangisinin geleceği daha parlak olur. Bu konuda siz profesyonellerden yardım bekliyorum. Şuan birçok konuda hobi amaçlı uğraşıyorum.Bu konularda etrafımdaki insanlardan daha çok ama piyasaya göre başlangıç bilgisine sahibim. Bunlar: web, grafik Tasarım (Photosop, Coreldraw 'ı bana yetecek kadar biliyorum. DigitalArt'lada uğraştım) web Programlama (HTML,CSS biliyorum PHP 'ye yeni başladım) 3D tasarım (3Ds Max ucundan biliyorum desem yalan olmaz )Programlama (C++ orta seviyede) Bir ara oyun programlama ve tasarımlada uğraştım. Genellikle oyun motorları yardımıyla veya patch olarak çalışmalarım oldu. Bence Türkiye'de bu konuda yakın gelecekte patlama olabilir. Bu konuda sizinde fikirlerinizi merak ediyorum. Ayrıca iyi seviyede ingilizce biliyorum,autucad'te 2d'ye hakimim ve bir yardımı olacaksa daha önceden resim yarışmalarında derecelerim var. Şimdi sizin fikirlerinizi bekliyorum. Herhangi birinde profesyonelleş yeter demek dışında bunlardan biri veya birkaçı daha ağır basacaktır. Bunları belirtirseniz sevinirim... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Re: Gelecek Hangisinde ??
Bazen 100 tane şeyi yarım bilmek te çok işe yarar bence
(patron olacaksanız örneğin bir gün) Uzmanlaşmak türkiye şartlarında aynı zamanda ciddi bir risktir. Çünkü bu memlekette rüzgarın yönü çok sık değişir. Aç kalmak istemeyen de mecburen gözlerini açık tutmak zorunda bence. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Katılıyorum
Alıntı:
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Saydiklarin arasinda zaten 2 yon var; tasarim mi yazilim mi diyorsun. Eh ikisi farkli kategoriler ve hangisiyle daha cok zevk aldigini dusun. Hangisini usanmadan yapabilecegini dusun... Oturup gunlerce cizmeyi dusun... Oturup gunlerce kod yazmayi dusun... Karar veremezsen her ikisiyle de projeler yap. Emin ol birisinden bikkinlik duyacaksindir.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
İnsan ilişkileri ve harici konularda da kendini geliştirmek, bir konu üzerinde uzmanlaşmak kadar önemli. Çünkü iş alırken çevre faktörü çok önemli.
Eğer tasarım üzerinde uzmanlaşmak istiyorsan 3 boyuta önem vermeni tavsiye ederim. Resim konusunda yeteneğinin olması çok güzel, ama bunu profesyonel kurslara giderek geliştirmen gerekir. Birde hayatını iyi planla ve hedeflerini önceden belirle. Başarılar
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Dolayisiyla bu dediklerinin hepsinde uzmanlasabilir, hepsinden de ekmek yiyebilirsin bence. Yukarida super demisler hangisinden daha cok zevk aliyorsun, bence de en onemlisi o. Ek olarak soyle bir durumda var 3D isinde cok para var ama uzmanlasmak daha uzun suruyor, oyun programlamasinin TR de yakin donemde gelecegi yok. C++ sektorde her zaman is bulabilse de artik .NET yazilimcilari daha populer durumda. web tasarim sektoru her zaman is olsa da yapan coklugundan dolayi aradan kolayca siyrilmak ve pazar kapmak daha zor olabilir. Gerci sen zaten secmissin ama degineyim dedim.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!