Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Yeni Webmaster

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 25.06.2007   #1 (permalink)

Yer: VAN
Yeni Webmaster

Herkese Selamlar;

Benim Derdim şu: 6 Aylik -kaliteli Olduğuna Inandiğim- Bir web Tasarimi Eğitimi Aldim.
Kendimi Geliştiriyorum Yani... freelance çalişmak Istiyorum çünkü Bi Yandan Okul Var.

Ama Nerden Nasil Başlanir Bilmiyorum. Yol Gösterebilecek Olan Var Mi? Acilen Paraya Ihtiyacim Var.

Hem Paradan Da önemlisi özgüvene Ihtiyacim Var

Yani Gerçekten çalişmam Lazim. Tecrübeli Olanlarin Fikrine Ihtiyacim Var.

şimdiden Teşekkürler.
vestanbul şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 25.06.2007   #2 (permalink)

drkloji's Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 1
Re: Yeni Webmaster

http://www.metroliste.com/ListeCateg...?category=3180 ve zoque nin kendi ilan bölümü. Ama freelance olarak çalışmaktan hele ki daha acemi isen pek bişey bekleme
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.06.2007   #3 (permalink)

Yer: Bursa

Öncelikle biraz referansa ihtiyacın var. Ya kendin domain alıp web sitesi yapmalısın yada fazla para beklemeden bir kaç kişiye site yapmalısın. Karar senin ama referanssız kaliteli işler alman zor.
Old 14.07.2007   #4 (permalink)

Yer: Istanbul

Evet haklısın referanssız olmuyor bu işler. Daha da önemli nokta söylediğin zamanda işi bitirebiliyor olman gerekir.
Old 14.07.2007   #5 (permalink)

Yer: istanbul

web tasarım işinde çok para varmış. 2 ay kursa gitsem iş bulur muyum?

Bulursun mutlaka. Google a gir "web tasarım" yaz baya bir sayfa gez. Hepsi web tasarımcı.
Old 15.07.2007   #6 (permalink)

nurkan's Avatar

Yer: ankara

yapmak istediğini yap. popüler olanı değil.
nurkan şu an çevrimdışı  
Old 16.07.2007   #7 (permalink)

ajnglagla's Avatar

Yer: ist

freelance çalışmayı düşünüyorsan ve acilen paraya ihtiyacın varsa başka iş yapmanı öneririm. öyle ki freelance öyle bir çalışma biçimi ki paranı çok geç alabilirsin, uzun süre bekletilebilirsin, para çok çabuk dönmez yani bu işte..

düşününce insan "ne olacak ki, alt tarafı bir site işi işte!" diyor ama birkaç site yapmaya başlayınca anlayacaksın ki tıkandığın, ufak ama büyük sorunlarla karşılaştığın, ufacık bir sorunu çözmek için saatlerini harcadığın birçok an olacak. tecrübe gerçekten çok önemli

bir de ek olarak bu işte yetenek de önemli, durumun nedir bilmiyorum ama renk uyumu, kullanılabilirlik ve yaratıcılık çok çok önemli, bunlar seni öne çıkartan şeyler olacaktır
ajnglagla şu an çevrimdışı  
Old 27.11.2007   #8 (permalink)

sercanstein's Avatar

Yer: Edirne

6 ay gibi bir sürede HTML,flash-actionscript,js,çeşitli grafik programları,.NET,MS SQL öğreten yerler var.Hiç bir insan evladının 6 ay gibi sürede bunları yutup süper işler çıkarabileceğine inanmıyorum.Verilen eğitim genelde göstermelik olup pratikte öğrenciye çok az şey katmaktadır.Böyle bir eğitim alacak kişinin temel web bilgisine sahip olması gerektiğini düşünmekteyim...Hemen para kazanmak ise biraz zor iştir,kendini kanıtlamış olman ve bunun için de ortaya iyi referanslar sunman, iyi bir çevrenin olmasın gerekir.
Old 14.03.2008   #9 (permalink)

Yer: Tekirdağ

Şu zamandaki web dünyasına olan rağbetten ötürü bu çeşit kurs firmaları insanları nasıl sömüreceklerini çok iyi biliyorlar ve aslında bu işe meraklı birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratıyorlar tabi altı çizli olarak söylüyorumki bu herkes için geçerli değil fakat bazı arkadaşlarımızın bu alanı inceleyerek ve duydukları sözlerle (-abi sen niye harcıyosunki kendini web tasarım yap nolcakki aç bi frontpage aç 3-5 tablo koy 2-3 resim bide yaz yazıları al sana site hemde çok yüksek fiyattan başlıyomuş) hemen kurs araştırmaları vs derken iyice araştırıyorlar piyasayı ve bu işte ne kadar para döndüğünü görüyorlar hemen kursa hiç acımadan parayı veriyorlar ve büyük bi hevesle öğrenmeye çalışıyorlar kurs bitiminde hemen ilk amaç site yapıp para kazanmak ama nasıl kazanacaklarını öğretmyorlar kursta öğretilen sadece programların kullanımı ve tasarımın ve progralamanın temeli bu kadar bundan sonrada kişiler nerden başlamalıyım nasıl yapacağım vb. sorularla (bu açıklama burada size itafen yazılmamıştır) yardım aramaya başlıyorlar.

@nurkan
"yapmak istediğini yap. popüler olanı değil." demiş vede çok güzel söylemiş ama siz isteği heves olarak gördüğünüzden ötürü popüler olanı yapmak istiyorsunuz.

Böyle bir açıklama neden yaptığıma gelince aslında yazmam gereken birçok şey var çünkü şu an profesyonel alan amatörler tarafından işgale uğramaya çalışılıyor tabiki arada yine kalite farkı var onlar umursanmıyor fakat alinin oğlu velinin arkadaşı vs. template düzenleyip script indirerek site yaptıkları sürece bu işin cılkı çıkacak.Ayrıca web Tasarım sözü gerçekten çok ama çok basit anlam taşımaya başlandı.Hevesinizi kırmak istemem ama web Tasarım öyle gerçekten basit bir iş değil.6 ay kursa gittim demişsiniz siz 6 ay hiçbirşey yapmamışsınız sadece kursa gitmişsiniz ama web Tasarım birikim ve tecrübe işidir tecrübe zamana bağlı değildir yaptıklarınıza bağlıdır 2 yılda 15 proje yapmış kişiyle 1 yılda 20 proje yapmış arasında tecrübe farkı vardır ama zamanla alakalı değil yaptığı proje ile ilgili.Siz parayı düşündükçe işinizi yapamassınız sizide anlıyorum fakat bu bir sanat,yaratıcılık vs. daha bissürü şey sayılabilir.

Çok önemli bir noktaya daha değinmek istiyorumki Webmaster sözcüğüne asla katılmıyorum ve inanmıyorum.Size tavsiyem asla webmaster olmaya çalışmayın ya web Tasarımcısı olun yada web Programcısı olun her iki işide öğrenmeye çalışmayın.Eğer kendinizi çok yeterli hissediyorsanız ki buda 1-2 yılda olacak birşey değildir belki 5 belkide daha uzun olabilir uzmanlaştığınızda diğerinede geçebilirsiniz.

Ayrıca iş ilanlarında web Tasarımcısı Aranıyor: Photoshop ve flash kullanmasını çok iyi derecede bilen ayrıca PHP-MySQL konusunda uzman olan bir ilanla karşılaşırsanız uzak durun o işyerinden size hayır gelmez.

Saygılarımla, Güray Süerdem.
Gsuerdem şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

yeni , webmaster

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:39.