Zoque.Forum
»
Site patent hakkı alma
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Site patent hakkı alma
ASP de hazırladığım scripti ücretsiz olarak dağıtmak istiyorum. Ama uyanıkların kendi scripti gibi sahiplerini önlemek için sistemi nasıl üzerime tescil veya kayıt ettirebilirim. Sadece sitenin altında, benim siteme link olacak ve bunu kaldıranlar ücret ödemek zorunda kalacak. Bunu yasal olarak yapmam mümkünmü. Şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Merzifon/Amasya
|
Re: Site patent hakkı alma
Tasdix adında bir Türk yazılımı var Eczacıbaşı Holding'in, dökümanları dijital olarak damgalıyor ve herhangi bir sorun olması durumunda yasal sahibinin sen olduğunu ortaya çıkarıyor. Hiç denemedim ama sorunu okuyunca aklıma ilk o geldi, yeni üyelere 1 kredi veriyorlarmış ücretsiz olarak -yani bir tasdix işlemi için-, detaylı bilgi için bir bak, niyetliysen de uygulamanı,denemeni tavsiye ederim çünkü sitede anlattıklarına göre tam aradığın şey:
https://www.tasdix.com |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Hemen bu Türkiye'de olmuyormuş deyip pes etme. Öncelikle bahsettiğin sorun bazen büyük firmaların da başını ağrıtıyor. Bir ara bazı firmaların kodların sayfalarca çıktısını alıp, sonra da bunu notere götürüp onaylattıklarını duymuştum. Neyse ki şimdi işler daha kolay
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre istediğin kod parçasını kendi adına tescil ettirebilirsin. Aşağıdaki adreste detaylı bilgi var.http://www.yazilimtescil.net/nedir.htm Ama bir şeyi adına tescil ettirmen onu senin ürettiğini ispatlamaz. Sadece iş mahkemeye kadar uzarsa karşındaki senin tescil tarihinden önce o koda sahip olduğunu ispat etmek zounda kalır. Yani ispat yükümlülüğü senden ona geçer. Daha detaylı bilgi için Fikir Hakları konusunda uzman bir hukukçu yardımcı olabilir. Kolay gelsin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!