|
|
#1 (permalink) |
|
Hayali Haberler
Selamlar. Hayali haberlerden oluşan bir internet sitesi projem var. Kısa zamanda da hayata geçirmeyi düşünüyorum. Adından da anlaşılacağı gibi hayali haberler üreten, mizaha dayalı bir yapı. Birincisi, buna benzer bir oluşum var mı acaba, yani taklit olmak istemem şayet varsa. Ben rastlamadım ama haberim olmayabilir tabi ki. İkincisi sitede nasıl bir yapı olmalı tam netleştiremedim. Ekşi sözlükte olduğu gibi üyelik sistemi olup, üyelerin ürettiği haberler editör onayından geçerek yayınlanabilir diye düşünüyorum.. Yoksa bir ekip oluşturularak sabit mi olmalı haber ekleyen kişiler diye de tereddüt ediyorum. Ya da siz olsaydınız nasıl yapardınız? Hatta isterseniz siz de olabilirsiniz, fikir paylaşımının yanısıra, böyle bir oluşumda bulunmak isteyenlere de açığım. Birlikte yapalım diyenler olursa görüşüp netleştirerek çalışabiliriz. Üçüncü ve en önemli konu. Hayali kişiler oluşturarak, gerçek kişilere atıflarda bulunmak hukuki açıdan (hukuku çiğneyen birşey yapmayacaz ama, ona buna dava açanlar olduğu için) sorun çıkarır mı? Gerçek isimleri haber yaparak (kişilik haklarına hakaret, iftira, küçük düşürücü vs. şeyler yapmadan) sitedeki herşeyin hayali olduğunu belirtmek sorumluluktan kurtarır mı? Yoksa 'sen şimdiden sağlam bir avukat bul ve adliyeye yakın biryerden ev tut' mu dersiniz. Fikirlerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Re: Hayali Haberler
Üyemiz olan Yiğiti'in http://www.gerzekhaber.com sitesi var.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Re: Hayali Haberler
olsun ya vazgeçme yap sen yine, herkes orjinal olsun diye düşünüyor ama şöyle düşün; ilk mizah sitesini yapanı takmayıp ikincisini yapan olmasaydı şuan mizahı tekelden takip ediyor olacaktık. her sitenin tadı farklı ,
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!