|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Paket yazılımlara niçin para öderiz?
Genelde shareware olarak ne oldugunu gormedigim seyi almam. Aldigim programin gercekten isime yarayip yaramadigini gormek isterim. Ancak her program duzgun sekilde yazilmis olmuyor. Sadece tek bir ozelliginden dolayi aldigim programlar bile oluyor, yeter ki bana o isi yaptigini gostersin. Bazilari dogrudan tuketiciyi kandirmayi amacliyor sanki; aratilip bulundugu zaman, aciklamasi okundugunda aradigimiz ozellige birebir sahip olarak gozuken programin aslinda o isi yapmadigini ama benzerini sundugunu gorunce sinir kat sayisi artiyor tabi insanda. Bir de freeware diye cikip yuklendikten sonra shareware oldugunu farkettiklerimiz var. Bunlar da beni kandirma amaci guttugunden yaklasmiyorum pek. Shareware oldugunu soyleyip hicbir is yapmayanlar var... Uzun lafin kisasi, program samimiyse belli bir sure icin bana hizmet etmeli; 10 gun, 5 gun farketmez. O programi aldigim zaman ne yapabileceksem, o 5 gun tam olarak kullanmam gerekli ki isime yarayip yaramadigini goreyim. Eh bana sadece goz kirpiyosa programi kurdugum gibi siliyorum (Malum yollardan sahip oldugum hicbir programim yok). |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Paket yazılımlara niçin para öderiz?
Biz fuarda iken BSA standına gidip; "biz lisanssız kullanıyoruz çünkü henüz lisans almaya yetecek kadar para kazanamıyoruz" dediğimizde bize bakıp gülmüşlerdi.
Sene 2002 idi yanlış hatırlamıyorsam.Paramız var ise almalıyız. BSA'da zaten parası olanların peşinde
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!