Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Paket yazılımlara niçin para öderiz?

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 02.08.2007   #1 (permalink)
kuduk

Yer: Ankara
Paket yazılımlara niçin para öderiz?

Sizce yazılıma para ödemeyi tetikleyen temel duygu nedir? Bu duygunun etkinliğini sınırlayan öge sadece bütçemiz midir? Özellikle kişisel yazılımlardan para ödeyerek sahip olduğumuz ürün var mı?
kuduk şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 04.08.2007   #2 (permalink)
heady

heady's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Paket yazılımlara niçin para öderiz?

Soru yetersiz geldi bana. Yazılıma para ödenmemeli ana teması üzerinde mi kurulu sorunuz? Ayrıca kişisel yazılımdan neyi kasdettiğinizi ben anlamadım...

O değil de asıl yazılıma para ödememeyi tetikleyen duyguyu merak ederim ben. "Parasız versiyonu varsa paralı yazılım kullanmam" cevabı değil aradığım... mesela Photoshop'u neden satınalmak yerine... ehm... neyse, anladınız siz...

Dolayısıyla sorudan anladığım şu: "yazılıma niye para veriyorsunuz ki bedava internetten indirmek ya da ucuza kopyalarını almak varken?" ... çok mu alakasız bir noktadayım acaba?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 04.08.2007   #3 (permalink)
kuduk

Alıntı:
heady tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Soru yetersiz geldi bana. Yazılıma para ödenmemeli ana teması üzerinde mi kurulu sorunuz? Ayrıca kişisel yazılımdan neyi kasdettiğinizi ben anlamadım...

O değil de asıl yazılıma para ödememeyi tetikleyen duyguyu merak ederim ben. "Parasız versiyonu varsa paralı yazılım kullanmam" cevabı değil aradığım... mesela Photoshop'u neden satınalmak yerine... ehm... neyse, anladınız siz...

Dolayısıyla sorudan anladığım şu: "yazılıma niye para veriyorsunuz ki bedava internetten indirmek ya da ucuza kopyalarını almak varken?" ... çok mu alakasız bir noktadayım acaba?
esasen kişisel bilgisayar kullanıcılarının paket yazılımlara ücret ödeyip ödememe kararını tetikleyen haleti ruhiyeyi merak ediyorum. sorumun amacı ücret ödemenin nedenini öğrenmek. Fakat soruya verilecek cevapları yönlendirmemek üzere soruyu genişletmek istemedim. Sanırım örneklerle açıklamam doğru olacak.

"XXXX paket programını lisanslı kullanmak üzere aldım:
* çünkü hapse girmekten korkuyorum."
* çünkü bu programı yapanlar paralarını haketmişler."
* çünkü teknik destek almak için lisans sahibi olmam gerekiyor."
* çünkü gerçekten oldukça ucuz."
* çünkü pazarlamacıların kurbanı oldum."

gibi cevaplar olabileceğini düşünmüştüm.
kuduk şu an çevrimdışı  
Old 04.08.2007   #4 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

Neden odenmedigi genelde bariz "Bedava kullanabiliyorken neden kasip para odeyeyim?",

Neden odendigininden iki sebebi var :
1) Kanundan dolayi
2) Etik olarak insanlardan calmamak icin aldigimiz seyin parasini odemis olmak

Ben ozellikle son zamanlarda cogu kisisel yazilimimi lisansladim ama oncellikle cok kullandigim ve fiyat olarka makul yazilimlari en hizli sekilde lisanslamaya calisiyorum. Mesela babylon, editplus, feeddemon. Bunun yaninda VS.NET, Photoshop gibi yazilimlari birey olarak yuksek ucretlerden dolayi satin almak biraz zorluyor tabii ki.
Old 04.08.2007   #5 (permalink)
mow

Yer: İzmir

genelde pek avantajı olmadığı için ücretsiz muadillerini kullanmayı tercih ediyorum. kişisel olarak eğer muadilin kodu açıksa öğrenmeyide sevdiğimden inceleyebilmek için tercih ediyorum.

amacı sadece yazılımı satmak olan, ücretli ve açık kaynaklı yazılımları satın alıyorum. diğerlerini yani ücretli ve bilgi toplayan cinsten olan yazılımları satın almamayı tercih ediyorum daha doğrusu ihtiyacım varsa satın almadan kullanmayı tercih ediyorum, çünkü bana göre zaten benim sadece yazılımı kullanmamdan dolayı, benim üzerimden, dolaylı yoldan da olsa belirli bir gelir elde ediliyor.

daha ayrıntıya girmek gerekirse, benim ihtiyacıma göre özelleşmemiş ve sadece 1-2 fonksiyonunu kullanacağım diğerleri ile ilgilenmeyeceğim yazılımlara para ödemiyorum. bu paket program işi aynı albüm yapmak gibi birşey, bir iki şarkınız süper olur patlar diğerleri boşlukları doldursun diye konulur, yani bi parmak bal hesabı. eh hakeden de hakettiğini bulur. gerçi şarkıcı ekstralara giderek parasını zaten toplamıştır bir de üstüne bu ne korsan amanın demesinin bir manası yoktur.
mow şu an çevrimdışı  
Old 04.08.2007   #6 (permalink)
meteryus

meteryus's Avatar

Yer: feza
Görsel: 11

bir yazılıma ödeme yapmak için en geçerli nedenlerden biri de satış sonrası destek meselesi, fakat birçok poüler program üretici ya da satıcı tarafından türkçe teknik destek sağlanamadığı için özellikle firmalar tafından korsan kullanılıyor (özellikle BSA korumasında olmayanlar)
Old 05.08.2007   #7 (permalink)
nurkan

nurkan's Avatar

Yer: ankara

işletim sistemimi kendim oturup yazamadığım için ve açıkçası linuxe alışamadığım için windows lisansı aldım. kaçak kullanmadım demiyorum ama hayat standartlarım yükseldikçe adak adar gibi lisans alıyorum. Örneğin zamanında corel lisansını ; şu işi beraber yaparsak senin lisansını alacağım demiştim ve kaçak kullandığım corel i yaptığım iyi bir iş sayesinde almıştım. flashın sürekli actionscript olayını değiştirmesi de lisans almamı geciktiriyor. ama açıkçası kişisel kullanımda teknik destek isteyebileceğim bir program yok. bence teknik destek ticari paket programları için çok daha olmazsa olmazdır.
nurkan şu an çevrimdışı  
Old 17.08.2007   #8 (permalink)
kuduk

samimi cevaplari nedeni ile soul, mov, meteryus, nurkan'a ve sorusu ile meramimi anlatma imkani taniyan editor (heady)'e tesekkur ederim.
kuduk şu an çevrimdışı  
Old 20.08.2007   #9 (permalink)
Murat Bal

Murat Bal's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
kuduk tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Sizce yazılıma para ödemeyi tetikleyen temel duygu nedir? Bu duygunun etkinliğini sınırlayan öge sadece bütçemiz midir? Özellikle kişisel yazılımlardan para ödeyerek sahip olduğumuz ürün var mı?
Türkiye şartları malum ... Çoğumuzda 5-10$ lık projeler geliştirmiyoruz . Ajanslar dışında o rakamları görmemiz zor zaten . Bu durumdada binlerce $ ı nasıl olupta lisansa yatırabiliriz ki ?
Murat Bal şu an çevrimdışı  
Old 20.08.2007   #10 (permalink)
zeytin

Yer: bursa

Ortada bir ürün var ve ürünün sahibi ücretini açıklıyor. Bu durumda ben ücretsiz açıkkaynak yazılımları tercih ediyorum yada benim için gerekliyse lisansını ödeyerek yazılımı kullanıyorum. Korsan kullanıma gelince bir takım gerekçeler ortaya koymak her zaman mümkün ama profesyonel olarak, yani para kazanmak amacıyla yapılan işlerde kullandığımız yazılımlara lisans ücretini zaten ödememiz gerekmiyormu?
Nurkan' ın yaklaşımını beğendim, son derece makul bir yaklaşım tarzı bence.
zeytin şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
yazilim , para , paket , oderiz , nicin

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?