Zoque.Forum
»
Serbest (freelance) işler yaparken karşılaştığınız zorluklar nelerdir?
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Re: Serbest (freelance) işler yaparken karşılaştığınız zorluklar nelerdir?
Şirket olduğunuzda ödemelerinizi tıkır tıkır alabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Bütün yukarıdaki olumsuzlukarı şirket olduğunuzu varsayarak düşündüğünüzde işin ne kadar vahim olduğunu anlayabilirsiniz. Eleman giderleri, sigorta vs. ödemeleri, kira, mutfak giderleri, apartman giderleri, telefonlar, fakslar, internetler, vergiler, kdvler, stopajlar, muhasebeci ücretleri, ulaşım giderleri... Daha da vahim olanı ise şirketinizin sadece web değil de basılı işler üzerinde çalıştığını ve bastırdığınız bir işin parasını alamadığınızı düşünün. Yukarıda saydığım giderlerin tamamı, basılı bir iş için matbaaya borçlandığınız rakamın 1/4'ü etmez. Lafı uzatmayayım, işinizi sağlam yapabiliyorsanız -şirket iken ye da şahıs iken değişmez durum- ödemenizi alabilirsiniz. Müşteriye bir yerde açık verdiyseniz bu şahıs ya da şirket olmanıza bakılmadan ödemenizin zamanında ve eksiksiz olarak size gelmesini engelleyecektir. Diğer bir durum ise her halukarda işinizi sağlam yapmış olsanız bile ödeme yapmak istemeyen kötüniyetli müşteri ile karşılaşılma durumudur ki ya üstüne soğuk su içersiniz ya da mahkemelerde uğraşmak ve yine de alamamak gibi bir ihtimal sözkonusudur. 3. bir seçenek olarak bir yerde çalışmayı görüyorum ki kazancı az olan ama maddi anlamda en temiz durum diye tahmin ediyorum. Hayatı da belli oranda düzene sokar ve kendinize ayıracağınız vakti de belirler. Üretim ve kişisel gelişim anlamında artıları ya da eksileri nelerdir bilemiyorum ama. |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Re: Serbest (freelance) işler yaparken karşılaştığınız zorluklar nelerdir?
Alıntı:
sen benim siteyi ucuza yap. zaten benden görenler soracaklardır kime yaptırdın diye. ben de senin adını veririm. farkı çıkartırsın. diyolar |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!