Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Serbest (freelance) işler yaparken karşılaştığınız zorluklar nelerdir?

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 22.08.2007   #1 (permalink)
kuduk

Yer: Ankara
Serbest (freelance) işler yaparken karşılaştığınız zorluklar nelerdir?

Forma serbest çalışan bir çok kişi katılım göstermekte.

1. Serbest çalışırken işinizi bir yere bağımlı olarak değil de serbest olarak yapmanız nedeni ile karşılaştığınız sorunlar var mıdır?
2. Bu sorunların temel sebebi nedir?
3. Sizce bu sorunları risk olarak belirleyip etkisini azaltma imkanınız bulunmakta mıdır?
kuduk şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 23.08.2007   #2 (permalink)
FikretAkın

FikretAkın's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Serbest (freelance) işler yaparken karşılaştığınız zorluklar nelerdir?

Bence sorunlar bunlar;
  • İş yapıldıktan sonra eklenti istekleri
  • Güven sorunu
  • Para alamama veya sallanma ( şu gün gel vericem, o gün gidersin ya kardeş şu gün de gel vericem) gibi durum
  • En önemlisi firmaların para kırma (ucuza kapatma) istegi
  • Seni ufak görme veya yapılan işe sayğısızlık
  • Fiyat söylendiginde "Oturduğun yer sağlammı?, Ben sana X kadar müşteri bulacam şu kadar' a yap" gibi söylemler.
Bu sorunların temel sebebi ucuza yapan firmaların çogalması, Yapılan işi yapanın piyasa da çok olması
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 23.08.2007   #3 (permalink)
yavona

Yer: istanbul

Müşteri tarafından karşılaşılan problemler dışında kişisel olarak karşılaştığım problemler;

1. Gece çalışmalarının artmasından dolayı sabah kalkma sorunu
2. Sabah kalkamamaktan dolayı günü kaçırma ve müşteri ile iletişimde problemler ( sabah cepten arayan müşteriyi telefonun alarmı zannedip telefonu suratına kapatmalar dahil ).
3. Gün geçtikçe sosyal hayatta aksamalar ve gitgide eve ve bilgisayara bağımlılık, sonuçta gelişen üşengeçlik ve isteksizlik.
4. İş ortamındaki gibi bir paylaşım olmamasından dolayı bazı veya kişinin araştırma kabiliyetine göre çoğu yeni teknolojik gelişmelerden bihaber olmak. Sonuçta mesleki bilgi iki şekilde öğreniliyor, ya siz araştırıyorsunuz ki burda zaman problemi ortaya çıkıyor ve bu konuda kısıtlısınız, ya da iş ortamındaki memba düzeyine erişmiş arkadaşlarınızdan öğrenebiliyorsunuz.

Sonuç olarak freelance çalıştığım 1 senelik zaman diliminde bende yarattığı olumsuz etkiler ; asosyalleşme, düzensiz yaşam, özdisiplin kontrolünün yitirilmesi, bazı yeniliklere geç entegre olma, her işi ( müşteri diyaloğu, uygulama, pazarlama vb.) kendim yaptığım için kendime zaman ayıramama vb. dir.

Muhakkak bu işi başarabilen arkadaşlar var, çevremde de var.Sonuçta freelance düzeninizi oturttuğunuz zaman iyi para kazanma ihtimaliniz de yüksek. Ama freelance çalışma isteği içinde olanların bence dikkat etmesi gereken hususlar : kendi işiniz diye rahatlayacağınızı düşünmeyin, disiplin konusunda kesinlikle kendinize taviz vermeyin ki 1 kerelik verilen tavizi toparlamak uzun sürebilir, kendinize nefes alacak zaman yaratın ki disiplinli olabilecek ve kalabilecek kadar enerjiniz olsun

sonuç hayat!=para.
yavona şu an çevrimdışı  
Old 23.08.2007   #4 (permalink)
mirturk

mirturk's Avatar

Yer: Rousse - İzmir

Alıntı:
yavona tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Müşteri tarafından karşılaşılan problemler dışında kişisel olarak karşılaştığım problemler;

1. Gece çalışmalarının artmasından dolayı sabah kalkma sorunu
2. Sabah kalkamamaktan dolayı günü kaçırma ve müşteri ile iletişimde problemler ( sabah cepten arayan müşteriyi telefonun alarmı zannedip telefonu suratına kapatmalar dahil ).
3. Gün geçtikçe sosyal hayatta aksamalar ve gitgide eve ve bilgisayara bağımlılık, sonuçta gelişen üşengeçlik ve isteksizlik.
4. İş ortamındaki gibi bir paylaşım olmamasından dolayı bazı veya kişinin araştırma kabiliyetine göre çoğu yeni teknolojik gelişmelerden bihaber olmak. Sonuçta mesleki bilgi iki şekilde öğreniliyor, ya siz araştırıyorsunuz ki burda zaman problemi ortaya çıkıyor ve bu konuda kısıtlısınız, ya da iş ortamındaki memba düzeyine erişmiş arkadaşlarınızdan öğrenebiliyorsunuz.

Sonuç olarak freelance çalıştığım 1 senelik zaman diliminde bende yarattığı olumsuz etkiler ; asosyalleşme, düzensiz yaşam, özdisiplin kontrolünün yitirilmesi, bazı yeniliklere geç entegre olma, her işi ( müşteri diyaloğu, uygulama, pazarlama vb.) kendim yaptığım için kendime zaman ayıramama vb. dir.

Muhakkak bu işi başarabilen arkadaşlar var, çevremde de var.Sonuçta freelance düzeninizi oturttuğunuz zaman iyi para kazanma ihtimaliniz de yüksek. Ama freelance çalışma isteği içinde olanların bence dikkat etmesi gereken hususlar : kendi işiniz diye rahatlayacağınızı düşünmeyin, disiplin konusunda kesinlikle kendinize taviz vermeyin ki 1 kerelik verilen tavizi toparlamak uzun sürebilir, kendinize nefes alacak zaman yaratın ki disiplinli olabilecek ve kalabilecek kadar enerjiniz olsun

sonuç hayat!=para.
Gerçekten de durumumu bundan daha iyi özetleyecek yazı olamazdı. Zannedersem bu kişi ile de ilgili.
Old 23.08.2007   #5 (permalink)
teddmcload

Yer: istanbul

işi küçük görme ve ödemeyi alamama benim karşılaştığım en büyük sorun. 1.5 senedir hala ödemesini alamadığım iş var.
teddmcload şu an çevrimdışı  
Old 23.08.2007   #6 (permalink)
Heiken

Heiken's Avatar

Yer: Ankara

Serbest çalışmanın getirdiği en önemli dezavantaj hedeflediğiniz müşteri kitlesine ulaşamamanız ve genelde düzensiz bir gelir durumuna sahip olmanızdır. Bunlara ek olarak Yavona'nın bahsettiği meselerle zaman zaman mücadele edersiniz (çalışma disiplinini sağlamak zaman alır ve kolay değildir). Verilen hizmet karşılığında ücret tahsil edilmesinde benim deneyimlerime göre kurumsal olmanız veya serbest çalışmanız gerçekten çok birşey değiştirmiyor, müşterinizin tutumu, alışkanlığı neyse ona göre davranır. Bu sıkıntıların sebeplerinin temelinde kurumsal olmamanız yatıyordur. Yani kamu'ya karşı bir kimlik oluşturmamız, bu kimliği kabul etmemiz ve onu kullanmamız oldukça zordur (bunu kişisel bir markalaşma çabası olarakda düşünebiliriz), kendi başınıza serbest çalışan biri olarak. Bu faktörleri risk olarak algıladığımız zaman, risklerden uzaklaşmak için yol bizi kurumsallaşmaya doğru itecektir. Fakat kurumsallaşmakda yeni riskler doğuracaktır ki, zaten bu konu üzerine yeterince görüş var forum başlıkları içerisinde, ben sadece "vergi" demekle yetineceğim. Burada kalan çözüm takım çalışması içerisine girmektir. Alınan risklerden en önemlisi "güven" olur. Kendinize uyum sağlayacak bir veya birden fazla kişi ile bir takım oluşturmak, başlık içerisinde bahsedilen dezavantajlardan/risklerden sizi uzak tutabilir.
Heiken şu an çevrimdışı  
Old 25.09.2007   #7 (permalink)
worldwideweb

Yer: ankara

Merhaba. Benim yaşadığım sorun şöyle; müşterim parayı ödemek istemiyor, arayıp durum hakkında bilgi almak istediğimde "şu gün gelsin konuşalım veya ben sana hafta sonuna kadar getiririm" tam 1 sene geçti ve hala param ödenmedi arkadaşlar.

Geçtiğimiz hafta telefonla arayarak "sitenin şifresini versene, bizim işte xxx birisine site yaptıracak" elbette dedim ve verdim...

Karşılaştığımızda, hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor, bu beni üzdü fakat birdaha böyle bir müşteriyle karşılaşmamak için dua ediyorum..
Old 25.09.2007   #8 (permalink)
FikretAkın

FikretAkın's Avatar

Yer: İstanbul

@worldwideweb Aynı sıkıntı ile birçok kez karşılaşıyorum. O zaman yapıcagım şey şifreleri vermemek oluyor ve diyorum ki siteniz e yarın bi bakın. Ertesi gün site de " Bu Sitenin Parası Ödenmedigin den Kapalıdır. " İbresi yer alıyor. Hemen 1 gün sonra Firma sahibi arıyor ve parayı transfer ediyor böylece ben de onlara sitenin şifresini veriyorum.
Old 27.11.2007   #9 (permalink)
sercanstein

sercanstein's Avatar

Yer: Edirne

Şahıs şirketi değilsen,maliye ile ticari ilgin yok ve fatura kesemiyorsan hiç bir zaman büyük iş yapamıyorsun.
İşlerin bakkal,kasap,manavdan ileri gitmiyor ve gelen gelir de buna göre cuzi miktarda oluyor dolayısıyla yaptığın işten zevk alamıyorsun.
Karşındaki insan yaptıracağı işi ya bilmiyor ya da kulaktan dolma bilgilerle seni yönlendiriyor ve dediğim dedik duruma sokup seni deli ettiriyor.
Old 3 hafta önce   #10 (permalink)
Kuzeytemiz

Yer: izmir

Eminimki en tatmin edici cevabı yanova vermiştir Aynı sorunları bende yaşıyorum.

- Görüştüğünüz firma kurumsal anlamda pek büyük bir firma olmadığından kendi kategorisindeki "DANDİK" varsayılacak örnekleri gösterir.Ve siz bunların kötü bir site olduğunu söyleyince ağırına gider.
-Daha güzelini yaparsınız sizden kurumsal bir siteye saat,havadurumu,namaz vakitleri gibi ek saçma sapan argumanlar ister.
-Bazıları ise ilk görüşmede host Domain ücretini verir siteye Tasarım aşamasındadır ve iletişim bilgilerini yazarım Ve şu düşünce yer alır müşteride " Nasıl olsa bilgilerim yazıyor tasarım yaptırmaya gerek yok"Ve birdaha arayıp sormaz.Sen aradığında ise sallar
-Fiyat verirsin şu cevab'ı cok alırsın

ooooww-Radyolarda hep çıkıyor 250 liraya Web sitesi ve yapan freelancer değil firma kirasından vergisine kadar veriyorlar 250 herşey dahil.

gibi gibi.Ve en çok eminimki herkesin başına gelen şu olay.

kısık bir ses tonu ile .. şiii kardeş anlaşalım ben sana güzel müşteriler bulucam bu muhit hep beni örnek alır gibi
Saçma cümleler.
Kuzeytemiz şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler
elektronik is , guven , odeme , zarar , zorluk

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail