Zoque.Forum
»
Hukuki sorun?
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Hukuki sorun?
Yazdıklarını okudum ve anladım. Blöf yapıyor sanırım. Söylediklerini umursamadan sorunu çözmen gerekir. İş teslimini bir şekilde yapmak zorundasın.
Aslında maliyete en baştan, proje süresince karşılaşılabilecek muhtemel sorunların çözümü için bir ödenek eklemen gerekirdi ki, zaten toplam 400 YTL istemişsin. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
iş teslimi yapıldı, sunucularından kaynaklanan sorunların da çoğu bölümü bizim tarafımızdan çözüldü.
Tasarımın değişmesini istedi, biz de yenilemeler vs. için 1 hafta süre istedik, tamam dedi fakat 1 hafta dolmadan anlaşmayı feshetti. Bu akşam avukatı arayacak. Ancak dediğim gibi başka biri ile anlaşmış ve kodlarımı o kişiye vermiş, o da hiçbirşey yapmadan sadece altına adını yazmış. Adam şifreleri değiştirmiş ve tekrar kodlattığını söylemişti, tekrar kodlattığı sistem nedense benim arkadaş ile yazdığım ile herşey birebir aynı ![]() |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bilişimde sanat eserlerinde olduğu gibi işi yaptığını ıspat ettiğinde kodların sahibi kendisidir. bunun için özellikle notere onaylatmasına gerek olmayabilir. bunu, Istanbul üniversitesi'nde bilişim hukuku üzerine ders veren bir arkadaşım özellikle belirtti. zaten belirli bir satır sayısının altındaki değişiklikler, değişiklik sayılmıyor (bkz birisi için geliştirdiğiniz kodunuzu sattıktan sonra belirli bir miktarda değişiklik yaptıktan sonra tekrar kullanabilmeniz meselesi). bu yüzden anlaşma feshinde sizin dava açarak kodlarınızı izinsiz kullandığı için (bu noktadan sonra anlaşma olmadığı için de arada) tazminat da talep etmeniz olası. ama bunu gerçekten bilen bir bilişim hukukçusuna sorun yine de.
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
avukat aramadı, ortağıma kodları nette bedava yayınlayacağını söylemiş. kodumu kendi kodu gibi kullanan kişinin her bilgisini buldum. hatta bir referansında şirket adına da ulaştım.bu akşam kodları eski haline getireceğini söyledi, yarın ihtarname göndereceğimi belirtmek için arayacağım aksi takdirde.
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
|
az önce kendi adını yazan kişiyi aradım, kendi adınızı yazıp kendi kodunuz gibi kullanmaya devam ediyorsunuz, sabit adresinizi verin bana dedim. Dün akşam değiştirmeyi unuttum, şimdi düzeltiyorum dedi.
Bir referansından bir host firma(?)sına ulaştım, 10 dakika sonra elemanı tekrar arayacağım, sabit adresini vermese de bu firma(?)ya ihtarname çekmeyi düşünüyorum. Adres ona ait değilse de bu sefer bu şirketin adını kullandığı için bir de bu firma ile başı belaya girecek. Mahkemeye gitmeden, kodların ücretini isteyeceğim, ödemez ise dava açacağım. Siz ne düşünüyorsunuz? |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!