Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Bir proje için yardım ve fikir..

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 04.11.2007   #1 (permalink)
aspcibertan

Yer: KOCAELİ
Bir proje için yardım ve fikir..

Merhabalar.
Beta yayınına geçmeden aslında projeyi tam anlamı ile açıklamak istemiyorum fakat yardım havuzu gibi düşünebilirsiniz; bir iki konuda sorum var.
site tamamı ile ücretsiz olacak, yani ücretsiz üyeliğin yanında ücretli üyelik gibi bir seçenek sunmayacağım, çünkü yayına geçirmek istediğm bu site eğer ücretli versiyon olarak da tasarlanırsa yanlış anlaşılırım, çünkü bu tarz konuda para konusu geçmemeli, hassas bir konu; şuna bak yardım sitesi açıp bizi sömürmeye çalışıyor desinler istemem hakkımda.
Malumunuz bu sitenin harcaması çok olacak, çünkü anlık olarak sms gönderme sistemi yazacağım (bir firmadan sms paketleri satın alacağım sms göndermek için -firmanın fatura kesmesi çok önemli-, bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.) ve ücretli üyelik koymayacağım için bana maliyeti çok olacak, tabi sunucu vs masrafları da düşünürsek baya zor olacak benim açımdan.
Bu yüzden Paypal ile bağış sistemi düşünüyorum.
Bir de bağış yapanları sitede yayınlamayı ve ekran görüntülerini koymayı, bu gelen paraların nereye harcandığına dair faturaları da siteye koymayı düşünüyorum.
Siz bu tarz bir sistem için ne düşünüyorsunuz? Sizce bağış yapan olur mu, ya da sadece sms kredilerini sömürecek kişilerin mekanı mı olur?

(site üzerinden yapılan tüm işlemler kayıt altına alınacak, kim kime ne zaman yardım sms i yollamış vs vs-kredi kartı gibi bilgiler hariç, o bilgi Paypal sayfasında girilecek- bu yüzden sırf sms leri sömürmek için gelenler engellenecek tabi ki, ancak proje hedefine tam anlamı ile ulaşır mı bu şekilde?)
aspcibertan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 04.11.2007   #2 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8
Re: Bir proje için yardım ve fikir..

Bağış yapanları yayınlamak insanları bağış yapmak zorunda hissetirecebileceğinden çok iyi olmayabilir. Maliyetin bir kısmını reklamlardan çıkartmayı da düşünebilirsin. SMS'i sömürmeyi de zorlaştırırsan gönderimi kısıtlayarak(mesaj içeriği) olabilir gibi görünüyor.

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 04.11.2007   #3 (permalink)
aspcibertan

Bağış yapanları yayınlama fikrini o açıdan düşünmedim, teşekkürler fikrin için. Bunu sanırım kişi bağış yaparken ona seçenek sunmak daha iyi olacak.

Gönderim kısıtlamak da alternatif olabilir ancak şöyle bir durum var, bir insan arama sonucu çıkan 50 kişiye de sms atmak isteyebilir - adamın durumu acil sonuçta-, bu yüzden gönderim kısıtlamaktan ziyade takip sistemi yazmam daha iyi olur düşüncesindeyim.

Reklamlar olabilir evet, reklam konusunda umarım insanlar kullanıldıkları hissine kapılmazlar.
Old 04.11.2007   #4 (permalink)
pppzze

Yer: Istanbul

Selam,

Ücretsiz ve dört dörtlük bir hizmet vermek istiyorsun anlaşılan. Güzel bir fikir fakat aslında ücretsiz olan herşeyin cılkı çıktığı bir ülkede yaşıyoruz. Düşük ücretli ve kaliteli hizmet verirsen kullananların daha çok hoşuna gideceği kanaatindeyim. Sonuçta server ve sms gibi masrafları çıkarmak istediğin için üyelik çok düşük olacaktır ki bunuda ücretli üyelik kısmında belirtebilirsin.

Sms olayı hakkında 10000 20000 sms 100 ytl ye fln satılıyor. Sen XML ile sms i hazırlıyorsun servis sağlayıcısı gönderiyor.

Kolay glsin başarılar.

Not : domain ile iligli yardımın içinde teşekkür edeirm.
pppzze şu an çevrimdışı  
Old 04.11.2007   #5 (permalink)
aspcibertan

Önemli değil, yardımlaşma platformu burası, ben teşekkür ederim ilgin ve düşüncelerin için

Ben şunu istiyorum, mesela acil bir ihtiyacı olan arama motorundan arama yapsın, kişiyi bulup mesajını yollasın. Üyelik bu tarz acil durumda olan kişilere itici gelir diye düşündüm; bu yüzden bağış sistemi koymayı düşünüyorum.
Ancak arama yapanlardan değil de, ileride -zorda kalırsam- bilgilerini kaydeden kişilerden cuzi bir miktar isteyebilirim, hem daha sağlıklı havuz oluşabilir bu durumda.

Evet sms fiyatları yaklaşık o aralıklarda -firmadan firmaya değişiyor-.

Ekleme: Sms hizmetini partner arama olayına çevirenler olabileceği düşüncesi ile sistemde bir kara tahta tarzı bir bölüm yaratıp tüm bilgilerini orada yayınlayabilirim, bir ihtimal yardım harici kullanımı da önleyebilirim, bu konuda fikirleriniz nelerdir?
Old 05.11.2007   #6 (permalink)
aspcibertan

Sms paketleri sağlayan firmalar hakkında bilgi verecek var mı?
pusulasms, ritsms benim gördüğüm, güvenilir sayılabilecek firmalar -sanırım öyle-.
Old 05.11.2007   #7 (permalink)
Haydar

Haydar's Avatar

Yer: İstanbul

Öncelikle çabalarından dolayı tebrik ediyorum İnsanların güvenini kazanmak bu tip işlerde çok önemli. Tek kişi olarak böyle bir işe girdiğinde, ne kadar uğraşırsan uğraş, insanlar orada adı bilinen, güvenilir bir kurumun logosunu görmek isteyeceklerdir. Bence bu konuda odaklaşmak teknik altyapıdan daha önemli olabilir.
Haydar şu an çevrimdışı  
Old 05.11.2007   #8 (permalink)
aspcibertan

Evet haklısın, bu durumda logo kullanımına izin vercek bir şirket bulmalıyım:P

Bu konuda ne yapabilirim, fikriniz nedir?
Yanıt

Etiketler
bagis , havuz , paypal , sms paketi , yardim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:40.