Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Amatörlükten Tiksiniyor Musunuz? Cevabınız evet ise buraya

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 11.11.2007   #11 (permalink)

Yer: Ankara
Re: Amatörlükten Tiksiniyor Musunuz? Cevabınız evet ise buraya

Alıntı:
soul tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Ben sanirim konuyu yanlis anladim konu amatorluk mu ? gayri ahlaki ticaret mi?

Amatorluk ise sizin amatorluk taniminiz nedir? Cunku belli ki ayni anlami anlamiyoruz.
amatorluk: bir isi sevdigi icin veya yapmis olmak icin yapma hali.
profesyonellik: bir isi meslek olarak edinip, gecimini saglamak uzere bu isi surdurmek.

amator bir kisi de web sitesi host edebilir hatta bunun isin sizden ucrette alabilir ancak esasen baba parasi yiyen bir yeni yetmedir veya tornacida calisan aksamlari da internete baglanip ordan burdan ogrendikleri ve annesinin kredi karti ile bir reseller alir, once ese dosta sonra tuttuguna satar.

profesyonel kisinin elinde bir is plani, bu yoksa bile bir hedefi vardir: her ay; elektrik, su, personel maaslari, stopaj, kira, amorisman, 5 cesit vergi ve geciminizi saglamaniz gerekir. bunun yaninda bu kisinin ticari bir kisiligi vardir. onun zarar gormemesi icin is ahlakina sahip olmalidir. arti bu kisilik tum faaliyetleri ile kanunlar karsisinda belirli kurallari takip etmelidir.

sanirim yukaridaki ifadeleriniz ile siz bu amator kisilerin sahip olduklari dagitim agi veya gelistirdikleri pazarlama politikalari ile sektoru zenginlestirdiklerini ve bu hareketlerinin piyasa ekonomisi icinde makul oldugunu ifade etmektesiniz?
kuduk şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 11.11.2007   #12 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

Alıntı:
kuduk tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
sanirim yukaridaki ifadeleriniz ile siz bu amator kisilerin sahip olduklari dagitim agi veya gelistirdikleri pazarlama politikalari ile sektoru zenginlestirdiklerini ve bu hareketlerinin piyasa ekonomisi icinde makul oldugunu ifade etmektesiniz?
Belli ki siz de lafi baska yerlere cekmek konusunda profesyonelsiniz. Benim yazdiklarim gercek hayatta olanlar olsun dediklerim degil.

Alıntı:
amator bir kisi de web sitesi host edebilir hatta bunun isin sizden ucrette alabilir ancak esasen baba parasi yiyen bir yeni yetmedir veya tornacida calisan aksamlari da internete baglanip ordan burdan ogrendikleri ve annesinin kredi karti ile bir reseller alir, once ese dosta sonra tuttuguna satar.
Amatorun bu tanimini anlamak zor is tabii ki ama boyleyken bile ben hala burada bir sorun goremeyiyorum, ek olarak bu tip kisiler de sektoru baltalama yetisi de goremiyorum.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 12.11.2007   #13 (permalink)
mow

Yer: İzmir

Alıntı:
ve sen bu kavramdan tiksiniyorsun öyle mi?

not: tanımın eksik olduğu için bu konuda yanlış anlaşılıyor veya yanlış anlıyor olabilir misin?
mow şu an çevrimdışı  
Old 12.11.2007   #14 (permalink)

s5prin's Avatar

Yer: istanbul

Bir de kendini profesyonel gören ama hiç profesyonel olamayacak amatörler vardır ki ruhları bile amatör değildir.
Old 12.11.2007   #15 (permalink)

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 19

Alıntı:
profesyonellik: bir isi meslek olarak edinip, gecimini saglamak uzere bu isi surdurmek.

profesyonel kisinin elinde bir is plani, bu yoksa bile bir hedefi vardir: her ay; elektrik, su, personel maaslari, stopaj, kira, amorisman, 5 cesit vergi ve geciminizi saglamaniz gerekir. bunun yaninda bu kisinin ticari bir kisiligi vardir. onun zarar gormemesi icin is ahlakina sahip olmalidir. arti bu kisilik tum faaliyetleri ile kanunlar karsisinda belirli kurallari takip etmelidir.

Amatör olmadan, o yoldan geçmeden profesyonel olamazsın zaten. Teknik olarak dahi mümkün değil

Ferruh'un söylediklerine katılıyorum, o amatörlerin piyasayı baltalayacak yetide olduklarını düşünmüyorum bende. Kaldı ki, senin tanımındaki "profesyonel"' in iş yapmak isteyeceği firmalar, yine tanımındaki "amatörler" ile çalışmaz, çalışmak istemez.

Ha birde, ben uygulama geliştirmekten çok zevk alırım.. Tahminimce, bu forumdaki pek çok tasarımcı da tasarım yapmaktan.

Hepimiz amatörüz, mutluyuz o zaman.
Old 27.11.2007   #16 (permalink)

sercanstein's Avatar

Yer: Edirne

Wordpress tabanlı blog açıp,burada "programcılık eğitimi" vermek mi amatörlüktür?
Yoksa çatpat programcılık bilgisiyle kendine özgü bir blog yazıp bunu işleyen mi amatördür?

Bence "engin bilgili", Wordpress tutkunu " programcılar(!)",daha echo kavramını yeni öğrenmiş birinden daha çok amatör yapıya sahiptirler.Sadece bir gecesini bile ayırarak ihtiyaçlarına uygun bir blog yazabilecekken neden hazır paket ?Eğer amatörleri tartışmak istiyorsak sırtını wordpresse dayamış,temasını ondan-bundan almış sitelerin sahiplerinden bahsetmek gerekir...
Old 27.11.2007   #17 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

Alıntı:
sercanstein tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Wordpress tabanlı blog açıp,burada "programcılık eğitimi" vermek mi amatörlüktür?
Yoksa çatpat programcılık bilgisiyle kendine özgü bir blog yazıp bunu işleyen mi amatördür?

Bence "engin bilgili", Wordpress tutkunu " programcılar(!)",daha echo kavramını yeni öğrenmiş birinden daha çok amatör yapıya sahiptirler.Sadece bir gecesini bile ayırarak ihtiyaçlarına uygun bir blog yazabilecekken neden hazır paket ?Eğer amatörleri tartışmak istiyorsak sırtını wordpresse dayamış,temasını ondan-bundan almış sitelerin sahiplerinden bahsetmek gerekir...
Bu klasik eski tartisma, yazilmisi var niye kasasin ki? Ek olarak maalesef genelde bir gecede Wordpress yazilmiyor hatta bir gecede duzgun guestbook bile yazmak bayagi bir zor
Old 27.11.2007   #18 (permalink)

sercanstein's Avatar

Yer: Edirne

Alıntı:
soul tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bu klasik eski tartisma, yazilmisi var niye kasasin ki? Ek olarak maalesef genelde bir gecede Wordpress yazilmiyor hatta bir gecede duzgun guestbook bile yazmak bayagi bir zor
Klasik bir örnek olabilir ancak genelde kendini bu işin uzmanı "ders vericisi" olarak nitelendiren bir çok kişi bunu yapıyor ve böyle kişilere basit bir blog yazmak için bir gece yeterli olur sanırım
Old 27.11.2007   #19 (permalink)
BYK

BYK's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 8

Fazla küçümsüyorsun bence. Bu işi yapacak olan kişiler büyük ihtimalle enerjilerini o blog sistemini yazmaktan çok sitede yayınlayacakları yazılara odaklayabilmek için böyle bir ynetme başvuruyor olabilirler.

Hem kendini ispatlamış hem de hazır bir sistem, yapılan şeyde bir gariplik yok yani. Ha benim gibi biriyse "ne kadar güzel olursa olsun benim yazdığım beni rahat ettirir hem öğrenmiş olurum" diyip baştan yazabilir tabi ama dediğim gibi hazır olan şeyi kullanmakta bir anormallik yok hatta muhtemelen benim yaklaşmımdan daha mantıklı

Fotoğraf Sergim - www.fototonik.com/madbyk@gmail.com/Denemeler
BYK şu an çevrimdışı  
Old 28.11.2007   #20 (permalink)

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Alıntı:

Dilerseniz ben yanıtlayayım CMS programlamış biri olarak. Önce Access üzerinde sonra SQL server üzerinde çalışan CMSler yazdım. Mihrace için şu anda PHP MySQL ile devam ediyorum. Daha açıkçası CMS programlamadığım bir tek .NET kaldı.

Bu CMS'lerde HTML Editör bağlantısı dosya yükleme, kategoriler hatta dahili fotoğraf slayt gösterisi gibi bildik şeyler vardı.

Yani anlayacağınız kafayı bozarsam oturup Wordpress benzeri birşeyler yaparım.

Neden yapmıyorum?

1) Dünyadaki diğer programcılar gibi hatalı kod yazmış olabilirim. Oysa açık kaynak kodların müthiş bir güvenliği vardır.

2) Worpress ile sizin yazmaya zaman ve para bulamadığınız yüzlerce plugini kullanırsınız. Sizin düşüncenizin aksine akıllı programcı oturup Paint programlamak yerine Paint.NET in milyonlarca satırlık açık kaynak kodunu alıp sistemine dahil eder. Daha akıllı programcılar bir çok nesneyi, modülü satın alırlar. Para zamanla kazanılır ve vakit nakittir.

3) Ortak kullanılan bir program sizi bir topluluğun bireyi yapar. Bu topluluk bir kişinin düşüncesinden daha fazlasını düşünür ve bu bağlantılarla zamanla daha fazla dostluklar kurulur.

4) Profesyoneller zaten yapılmış işleri yapacaklarına yapılmamış işlere yönelirler.

5) Wordpress üzerinden programlama anlatan kişinin, verdiği örnek projeler çalışıyorsa, adam çok kullanılan bir yazılımı hazırlayan ekipte görev almışsa, inanın müşteriler Wordpress değil Mynet wordpres Mu'da açsa hatta Geocitieste açsa bile yazılarını okur.

6) Kullanıcı alışkanlıkları açısından benzer site yapıları sitenizin uyum sorunlarını aşmasını sağlar. Bir firma sitesi ya da sanatsal site yapmayacaksanız, diyelim menünüzün bir yerden fırlamasına gerek yoktur. Ya sağda ya solda düzgün bir şey olsun yeter. Bunun gibi her farklı deneme aslında kaçan müşteriler anlamına gelebilir.

.....

Daha tonla sebep bulan çıkar. Amatörlükle profesyonelliği ayıran en büyük fark bir işe duyulan sorumluluk duygusudur. Profesyonel kişi işi alır ve size bitmiş olarak sorunsuz verir. sorun çıkarsa da hemen çözüm arar.

Amatör kişi ise cidden ne bir yönteme sahiptir ne sonuca. Sadece kendisini mutlu edecek bir yolu izlemekte ve bol bol denemektedir.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

amatorluk , cehalet , kose donmek

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance