|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Re: Amatörlükten Tiksiniyor Musunuz? Cevabınız evet ise buraya
Alıntı:
profesyonellik: bir isi meslek olarak edinip, gecimini saglamak uzere bu isi surdurmek. amator bir kisi de web sitesi host edebilir hatta bunun isin sizden ucrette alabilir ancak esasen baba parasi yiyen bir yeni yetmedir veya tornacida calisan aksamlari da internete baglanip ordan burdan ogrendikleri ve annesinin kredi karti ile bir reseller alir, once ese dosta sonra tuttuguna satar. profesyonel kisinin elinde bir is plani, bu yoksa bile bir hedefi vardir: her ay; elektrik, su, personel maaslari, stopaj, kira, amorisman, 5 cesit vergi ve geciminizi saglamaniz gerekir. bunun yaninda bu kisinin ticari bir kisiligi vardir. onun zarar gormemesi icin is ahlakina sahip olmalidir. arti bu kisilik tum faaliyetleri ile kanunlar karsisinda belirli kurallari takip etmelidir. sanirim yukaridaki ifadeleriniz ile siz bu amator kisilerin sahip olduklari dagitim agi veya gelistirdikleri pazarlama politikalari ile sektoru zenginlestirdiklerini ve bu hareketlerinin piyasa ekonomisi icinde makul oldugunu ifade etmektesiniz? |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | ||
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Alıntı:
not: tanımın eksik olduğu için bu konuda yanlış anlaşılıyor veya yanlış anlıyor olabilir misin?
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() Ferruh'un söylediklerine katılıyorum, o amatörlerin piyasayı baltalayacak yetide olduklarını düşünmüyorum bende. Kaldı ki, senin tanımındaki "profesyonel"' in iş yapmak isteyeceği firmalar, yine tanımındaki "amatörler" ile çalışmaz, çalışmak istemez. Ha birde, ben uygulama geliştirmekten çok zevk alırım.. Tahminimce, bu forumdaki pek çok tasarımcı da tasarım yapmaktan. Hepimiz amatörüz, mutluyuz o zaman.
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Edirne
|
Wordpress tabanlı blog açıp,burada "programcılık eğitimi" vermek mi amatörlüktür?
Yoksa çatpat programcılık bilgisiyle kendine özgü bir blog yazıp bunu işleyen mi amatördür? Bence "engin bilgili", Wordpress tutkunu " programcılar(!)",daha echo kavramını yeni öğrenmiş birinden daha çok amatör yapıya sahiptirler.Sadece bir gecesini bile ayırarak ihtiyaçlarına uygun bir blog yazabilecekken neden hazır paket ?Eğer amatörleri tartışmak istiyorsak sırtını wordpresse dayamış,temasını ondan-bundan almış sitelerin sahiplerinden bahsetmek gerekir...
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Yer: Edirne
|
Alıntı:
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Fazla küçümsüyorsun bence. Bu işi yapacak olan kişiler büyük ihtimalle enerjilerini o blog sistemini yazmaktan çok sitede yayınlayacakları yazılara odaklayabilmek için böyle bir ynetme başvuruyor olabilirler.
Hem kendini ispatlamış hem de hazır bir sistem, yapılan şeyde bir gariplik yok yani. Ha benim gibi biriyse "ne kadar güzel olursa olsun benim yazdığım beni rahat ettirir hem öğrenmiş olurum" diyip baştan yazabilir tabi ama dediğim gibi hazır olan şeyi kullanmakta bir anormallik yok hatta muhtemelen benim yaklaşmımdan daha mantıklı
|
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Alıntı:
Bu CMS'lerde HTML Editör bağlantısı dosya yükleme, kategoriler hatta dahili fotoğraf slayt gösterisi gibi bildik şeyler vardı. Yani anlayacağınız kafayı bozarsam oturup Wordpress benzeri birşeyler yaparım. ![]() Neden yapmıyorum? 1) Dünyadaki diğer programcılar gibi hatalı kod yazmış olabilirim. Oysa açık kaynak kodların müthiş bir güvenliği vardır. 2) Worpress ile sizin yazmaya zaman ve para bulamadığınız yüzlerce plugini kullanırsınız. Sizin düşüncenizin aksine akıllı programcı oturup Paint programlamak yerine Paint.NET in milyonlarca satırlık açık kaynak kodunu alıp sistemine dahil eder. Daha akıllı programcılar bir çok nesneyi, modülü satın alırlar. Para zamanla kazanılır ve vakit nakittir. 3) Ortak kullanılan bir program sizi bir topluluğun bireyi yapar. Bu topluluk bir kişinin düşüncesinden daha fazlasını düşünür ve bu bağlantılarla zamanla daha fazla dostluklar kurulur. 4) Profesyoneller zaten yapılmış işleri yapacaklarına yapılmamış işlere yönelirler. 5) Wordpress üzerinden programlama anlatan kişinin, verdiği örnek projeler çalışıyorsa, adam çok kullanılan bir yazılımı hazırlayan ekipte görev almışsa, inanın müşteriler Wordpress değil Mynet wordpres Mu'da açsa hatta Geocitieste açsa bile yazılarını okur. 6) Kullanıcı alışkanlıkları açısından benzer site yapıları sitenizin uyum sorunlarını aşmasını sağlar. Bir firma sitesi ya da sanatsal site yapmayacaksanız, diyelim menünüzün bir yerden fırlamasına gerek yoktur. Ya sağda ya solda düzgün bir şey olsun yeter. Bunun gibi her farklı deneme aslında kaçan müşteriler anlamına gelebilir. ..... Daha tonla sebep bulan çıkar. Amatörlükle profesyonelliği ayıran en büyük fark bir işe duyulan sorumluluk duygusudur. Profesyonel kişi işi alır ve size bitmiş olarak sorunsuz verir. sorun çıkarsa da hemen çözüm arar. Amatör kişi ise cidden ne bir yönteme sahiptir ne sonuca. Sadece kendisini mutlu edecek bir yolu izlemekte ve bol bol denemektedir.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!