Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Amatörlükten Tiksiniyor Musunuz? Cevabınız evet ise buraya

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 28.11.2007   #21 (permalink)

metsatöll's Avatar

Yer: Tallinn
Görsel: 9
Re: Amatörlükten Tiksiniyor Musunuz? Cevabınız evet ise buraya

Alıntı:
ssonmez tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bir firma sitesi ya da sanatsal site yapmayacaksanız, diyelim menünüzün bir yerden fırlamasına gerek yoktur. Ya sağda ya solda düzgün bir şey olsun yeter. Bunun gibi her farklı deneme aslında kaçan müşteriler anlamına gelebilir.
Söylediklerinizin hepsine tamamen katilmakla beraber, Wordpress sistemi, bir firma sitesinde de kullanilabilir. Sistemi CMS formatinda, kategori sistemini ise menü olarak kullanip (alt kategori secenegi ile birde fazla menü hazirlamakta mümkün) daha önceden hazirlanmis olan blog formati disindaki bir siteyi, WP sistemi üzerine oturtmak gayet mantikli geliyor bana.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.11.2007   #22 (permalink)

FikretAkın's Avatar

Yer: İstanbul

Amatörlük farklı bişeydir. Şahsen ben halen bazı konularda amatörüm, neden mi? Çünkü Tasarım yönüm zayıf ve flash konularına fazla bilgim yok ve çogu zaman kendim yapmaya çalışırdım. Ama şimdi ise benden daha iyi flash bilen kişiye veriyorum o yapıp bana veriyor.

"Aslında amatör ruhlu uzman olmak iyi' dir." Sebebi ise uzman olarak yapılan işler begenilmez ve amatörce yapılmış iş begenilebilir.

CMS konusunda @ssonmez hocamıza katılıyorum.
Ve bir kaç şey söylemek istiyorum.

Hiç bir kişi ben CMS kullanmadım, bakmadım ki diyemez muhakak sistemin işleyişine bakmış, Hataları varsa düzeltmeye çalışmış' tır. Bilirsiniz ki zamanında PHP-Nuke vardı, onunla şirket sitesi yapanlar' la karşılaştım.
Tasarımı nasıl yaparsanız yapın herhangi bir yazılımı (blog, CMS, HTML site) kullanarak şirket, Topluluk v.b.. site' si yaparsınız.

Ufak bi örnek vermek istiyorum: Bir firma'ya site yapmak için anlaştım. bana ftp şifrelerini fln verdiler ve önceki yapılmış siteyi aldım ve inceledim.
site PHP de yapılmış ancak PHP kodlama' da PHP namına hiç bişey yok, Daha önce yapan firma tasarımı Photoshop ile slice' lara bölüp parçalamış ve HTML e çevirip sayfanın uzantılarını .PHP yapmış ve öylece koymuşlar..
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 05.01.2008   #23 (permalink)

ulijonroth's Avatar

Yer: Antalya

Konuyu açan arkadaşımıza kısmen katılıyorum, ancak tarzı biraz sert olmuş.

Evet piyasada bu işi yaptığını iddia eden bir çok firmamsı, freelancerımsı, şirketimsi tadında buglar var ve patch yayınlanmıyor bu firmalara. Peki ne mi oluyor?

Fiyatlar düşüyor, işin sadece hazır scriptleri gömerek site yapmak olduğu sanılıyor ve bir çok kişi iş kaybediyor kısa vadede.

Ya uzun vadede?
Emin olun zararı müşteri çekiyor. Sayfama ekleme yapmak istiyorum dediğinde yapılamayınca, site IE dışında browser ile açıldığında dağılınca, yayında sürekli bağlantı kesilince, mailler çalışmayınca zararı müşteri çekiyor. Ve sonunda yine dönüp dolaşıp potansiyel müşteri havuzuna boyunları bükük, ellerinde site benzeri HTML kod yığınları ile dönüyorlar.

Kötü tasarımcı olmak bir suç değil bence. Her geçen gün yeni bir şey öğreniyorsak ve öğrendikçe sadece ne kadar az bildiğimizi farkediyorsak ne mutlu bize.

Ama bilişim uzmanı, yazılım mühendisi, multimedia designer gibi etiketleri üstlerine yarım yamalak yapıştıranların çoğu öğrenmeyi bırakın kendilerini dünyanın merkezi gibi görme yetisine sahip oluyorlar.

Birçok firma, (kendi firmam dahil) yaptığımız işlerde hazır sistem kullanmak zorunda kalabiliyoruz. Bize gelip özellikle Joomla isteyen müşteriler olabiliyor, ama bu konuyu sadece müşteri ve işi yapan firma bildiğinden bu tür konularda yoruma girerken dikkatli davranmak lazım olduğunu düşünüyorum.

Hepimiz çeşitli forumlarda gezinip duruyoruz. Bir çok "wep master", "desinger" kardeşimizin bu forumlarda "şu tür bir site yapmak istiyorum ne yapayım" sorusuna "jooomla Wordpress vb. çak gitsin" gibi cevaplar verdiğini de görüyoruz. Bu konuda yapacak bir yaptırım yok ne yazık ki. Her kör malın bir kör alıcısı var.

Konu çalıntı iş meselesine gelince durum apayrı. Warez sitelerine düşmüş sitelerimizi bilirim müşterinin tanıdığı host firmalara verdiğimizden dolayı. Bu konuda yapacak yaptırımlar mevcut ve kullanmakta da ne kadar aktif olursak olalım yaptırımların gücü bir yere kadar.
Old 07.01.2008   #24 (permalink)

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 19

Benim kişisel görüşüm;

Bir müşteri, gayet kurumsal bir firmanın sahibi, sizden bir web sitesi istiyor ise, bu müşteriye hazır CMS 'kakalamak' haksız para kazanmaktır.

Kişisel herşey için Wordpress, *-nuke kullanmak normal karşılanabilir, kimisi hazır kullanır bazı çatlaklar (ben ve @BYK misal ) oturur baştan yazar, bu kişisel tercihtir.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

amatorluk , cehalet , kose donmek

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:18.