|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Kıyaslayan kıyaslayana
Son zamanlarda internette sayıları giderek artan fiyat kıyaslama sitelerine sıkça rastlar oldum. Ucuzu.com , nekadar.net gibi siteler XML uygulamaları ile bir nevi HODRİ MEYDAN diyorlar ve fiyatına güvenenlerden ürün/fiyat listesi bekliyorlar. Son kullanıcı açısından durum gayet güzel... Aynı ürünü 700 YTL'den 950 YTLye kadar değişen fiyatlandırmalarla birçok kişi satıyor. Siz de kim ucuza satıyor görmüş oluyorsunuz. Acaba gerçekten rağbet görüyor mu bu siteler? Bir ürün almak isteyen kişi sadece en düşük fiyatlı yerden mi alıyor yoksa aldığı yer de önemli oluyor mu? Hazır scriptlerini araştırdım, bu kadar hızlı türediğine göre ya yazılımcılar arağa kalktı ya da scriptleri hemen bulunuyor.... Ben bulamadım, bulan varsa tavsiyelerini bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Kıyaslayan kıyaslayana
Yani düşünürsen PHP5'te XML yorumlamak ve işlemek öyle çok zor bir iş değil. Gerisi de bilgileri ya direk oradan okuyup değerlendirmeye ya da düzenli oalrak veritabanına atıp oradan basit bir SQL sorgusuyla çekmeye bakıyor. Bu yüzden hani öyle çok bir iş gerektirdiğini düşünmüyorum ben kişisel olarak.
Bir de hayır, be nbu siteleri kullanmak yerine kendi bildiğim ve güvendiğim bir kaç site arasında(ki sayıları 4-5'i geçmediği için çok zor olmuyor) fiyat ve ek hizmet vs. karşılaştırması yapıp ona göre alıyorum. Aslında böyle bir site yapılabilir, yani hem fiyat hem de kullanıcı yorum ve puanlarına göre sıralama yapan. Çok daha faydalı olur bence
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!