|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
75 projesi ile satılık web tasarım şirketi!
Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar, Uzun süredir bu forumu takip ediyorum.Ve sizlerden bir konuda fikir ve yardım almak istiyorum.Eminim bu forumda bize yardımcı olabilecek birileri bulunuyor. 2000 yılından bugüne web tasarımı ile ilgilenen bir şirketimiz var.Bu konuda şu an yaklaşık 75 adet canlıda olan projemiz bulunuyor.Çeşitli nedenlerden dolayı (personel yetersizliği) vb konulardan dolayı şu anda web tasarımı konusunda faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Bu kararımızın en büyük nedeni personel yetersizliğimiz. Şimdi size sormak istediklerim; 1.Sizce bu işe devam edilmeli midir?Edilecekse personel konusunda bize yardımcı olabilecek birilerini önerebilir misiniz?Bu konuda 1000-2000 YTL +prim ayırabilecek bütçemiz bulunuyor, ancak ne yazıkki birlikte çalışabilecek kimseyi bulamadık. 2.Bu projelerimizi devredebileceğimiz güvenilir ve ticari ünvanı olan bir şirket nereden nasıl bulabiliriz? Bu konuda her türlü fikir ve işbirliğine açık olduğumuzu belirtmek isterim. Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Bana özel mesaj göndererek veya barisa80@msn.com eposta adresine eposta göndererek ulaşabilirsiniz. Telefon numaranızı yazabilirseniz sizi mutlaka arayacağım. Saygılarımla, Barış Mesaj barisa tarafından 10.02.2008 (13:51) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: 75 projesi ile satılık web tasarım şirketi!
1. projelerin ne olduğu, şirketin nasıl bir şirket olduğu önem taşır. şirketin web sitesi var mı, görmek isterdim. projelerden de örnekler verbilseydin daha ilgi çekici olabilirdi. projeler, müşteri çalışmaları mı, kendinize ait projeler mi?
2. verdiğiniz maaş, şirketinizin çizgisini de gösterir. web tasarımcı olarak beklentileriniz, bu maaş çerçevesinde karşılanamayabilir. 3. sizinki gibi bir örnekte olduğu gibi bir web tasarım şirketi, kalıcı müşteriler ve düzenli iş akışı sağlayamazsa, sadece tek atımlık sitelerle ayakta duramaz. ne yazık ki bu ülkede herşey ilişkilerden yürüyor; kalıcı ilişkiler kurmak iş yapmaktan daha sağlıklıdır. bir reklam ajansı gibi bir yerle partner benzeri bir ilişkiye girmeniz işinizi kolaylaştırır. bankalar gibi sürekli kampanya, mailing, banner ihtiyacında olan sağlam müşteri bağlamak sağ kalabilmek için çok gerekli bir durum. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Hayır pazarlama yapmasını öngörmüyoruz
ancak bir web tasarımcısı bir projeyi verimli bir şekilde müşterinin isteklerine uygun bir şekilde tamamlarsa prim sistemi ile bunu ödüllendirmek gerekir diye düşünüyoruz. Sizce yanlış mıdır? |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
elbette işi ödüllendirmek, sağlıklı bir motivasyon sağlar. ama bu prim, maaşın bir ksımının prim oalrak verilmesi ile karıştırılmamalı (BENCE). hak ettiği maaşı aldıktan sonra belirli aralıklarla (mesela 3-4 ayda bir) bir performans bonusu saha sağlıklıdır. Çalışan -hele de bir tasarımcı- maaşını kazanmak için işini tam olarak yapıyorsa hak ettiği ücreti de tam oalrak alabilmeli.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
şirket Istanbul damı faliyet gösteriyor yoksa başka yerdemi?
freelance olarak tasarımcı alırsanız ona iş başı belli miktarda anlaşıp site tasarımını yaptırabilirsiniz. Ama yanınız da olması da önemli.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
--------------------------------------------------------------------------------
elbette işi ödüllendirmek, sağlıklı bir motivasyon sağlar. ama bu prim, maaşın bir ksımının prim oalrak verilmesi ile karıştırılmamalı (BENCE). hak ettiği maaşı aldıktan sonra belirli aralıklarla (mesela 3-4 ayda bir) bir performans bonusu saha sağlıklıdır. Çalışan -hele de bir tasarımcı- maaşını kazanmak için işini tam olarak yapıyorsa hak ettiği ücreti de tam oalrak alabilmeli. bu söylediğinize katılıyorum.Zaten bizde bu şekilde düşünüyoruz mesajımda da belirttiğim şekilde maaş + prim şeklinde bir uygulama yapıyoruz. şirket Istanbul damı faliyet gösteriyor yoksa başka yerdemi? freelance olarak tasarımcı alırsanız ona iş başı belli miktarda anlaşıp site tasarımını yaptırabilirsiniz. Ama yanınız da olması da önemli. Şirketimiz İstanbul'da faaliyet gösteriyor.Bazı projelerimiz için freelance olarak çalışıyoruz.Ancak sizin de belirttiğinzi gibi özellikle websitesi gibi sonrasında güncelleme vb devamlılık isteyen projelerde çalışacak kişinin ofiste olması çok önemli. Bizim bu kararı almamızın en büyük nedeni tam zamanlı çalışacak kişi bulamamak. Böyle bir kişiyi nereden ve nasıl bulabiliriz? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler Barış |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
bonus genel anlamda sene başına hedeflediğin bir hedefin tutturulması neticesinde (örneğin 100 bin kar yapmak gibi) hedefin tutturulma oranının maaşa uygulanması ile gerçekleştirilir. bu hedefi senenin başında tüm personele aktarırsınız. hedefe ulaşmak için plan dahilinde herkesin görevini açıkça dokümante der ve çalışanlara uygun formatta aktarırsınız. çalışan bilirki çalıştığım işletmenin/şirketin başarısı benim şu şekilde çalışmam ile gerçekleşir. sene sonunda mali yılı kapatırken bu hedef kontrol edilir ve hedefin ne kadar yakalandığına bakılarak bu durum çalışanlara bınus olarak yansıtılır. örneğin 100 bin yerine 150 kar yaptı iseniz 1,5 kat maaş bonus ödemesi alırsınız. hedefinizin yarısına ulaşyı iseniz maaşınızın yarısı kadar ödeme alırsınız. 2000 altında bir rakam ile gerçek anlamda kendini bu işe adamış tam zamanlı çalışan ve yetkin bir tasarımcı bulmanızın zor olduğuna inanıyorum. dersenizki 500'e takla atan kişiler var. elbette fakat 2 ay sonra 750'ye takla atıp sizden başka bir işletmeye transfer olmayacağının bir garantisi yoktur. ücretlendirme politikasının belirlenmesinde muhakkak açıklanan Asgari Geçim Haddini'nin dikkate alınması taraftarıyım. Proje esaslı çalışan bir işletmede çalışanlardan miş saatleri süresince maksimum verim alabilmek için, işletmenizin iş geliştirme fonksiyonunu eksiksiz yerine getirmesi ve çalışanların sinek avlamasının önüne geçmesi gerekmektedir. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Naçizane bir kaç konuda bazı kelamlar edeceğim.
2000 senesinden itibaren 75 adet proje site bitirilmiş. Düz mantıkta bu da demektir ki her aya bir adet site düşüyor. Bu durumda tüm projelerinizin yüksek meblağlı olmadığı sürece sabit bir kadro oluşturmanız imkansız görünüyor. Diyelim ki 150 adet site yaptınız yarısı da başka firmalarla çalışmayı yeğledi, bu da müşteriyi elinizde tutamamak gibi bir olgunun göstergesi olacaktır. Lütfen yanlış anlamayın beni, amacım sizi yermek veya eleştirmek değil. Sadece günümüz şartlarında orta bütçeli projelerde ayda en az 4 tane iş alırsanız ancak denk getirebilirsiniz bütçenizi. freelance çalışma konusuna gelince ben pek sıcak bakmıyorum. Tabii ki eli yüzü düzgün çalışanlar muhakkak vardır ancak aksamalar yaşanması riskini taşıması gibi unsurlar freelance olgusundan soğuttu beni. Prim sistemine doğru olarak bakıyorum. Çalışanın memur zihniyetiyle çalışmasının önüne geçmekte faydalı oluyor, "bir site de yapsam aynı, 10 site de yapsam aynı" tadında bir zihniyet yerine, "daha iş yok mu" zihniyetine geçişe destek olabiliyor. "2000 altında bir rakam ile gerçek anlamda kendini bu işe adamış tam zamanlı çalışan ve yetkin bir tasarımcı bulmanızın zor olduğuna inanıyorum. dersenizki 500'e takla atan kişiler var. elbette fakat 2 ay sonra 750'ye takla atıp sizden başka bir işletmeye transfer olmayacağının bir garantisi yoktur. ücretlendirme politikasının belirlenmesinde muhakkak açıklanan Asgari Geçim Haddini'nin dikkate alınması taraftarıyım." Kesinlikle katılıyorum. Bir çok yeri elbet geziyorsunuzdur, bir çok kişinin de "alışveriş sitesi yapıcam ne yapam" gibi sorularına "Joomla çak gitsin" tadında cevaplar verdiği ortamlarda bir sürü WEPMASTER(!) bulunuyor. 500 YTL gibi rakamlara gönderdikleri CV'leri okuduğunuzda görüşmeye çağırmaya çekinir oluyorsunuz, ancak görüşmede ise "eee şu referansı bir arkadaş yaptı ben de swishle animasyonu ekledim" kelimelerini duyuyorsunuz. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!