Zoque.Forum
»
Projeyi Teslim Ettim Adam Kayboldu !
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Yalova
|
Projeyi Teslim Ettim Adam Kayboldu !
Merhaba Arkadaşlar ilk defa sanırım zoque'ye Yazıyorum. Doğru Yer Burası Diye Düşündüm Bunun için.
İstanbulda Bir ajansımız var. Gösterişli yada büyük bir firma Değil Herneyse Faturamız Vergi levhamız var tabiki. 1 yıl oldu açalı. Konumuz Şu. Bir Telefon Geldi Adam Bi Proje istedi projede site tabiki. ama istediği yazılım özeldi. Haber Makele Alışveriş Emlak Oto Firma Rehberi Sarı Sayfalar Hepsi Tek Üyelikte. Herneyse Kabacası Geniş Bir Portal İstedi. Yüz Yüze Konuşmak İstedi Evine Kadar Gittik. Evinde Konuştuk Anlaştık. Fiyatı Söyledik 3 Taksit'e Böldük. Adam Tamam Dedi ben 3 haftada yazabileceğimi Söyledim en Hızlısı. daha erken İstedi 3 hafta dedim herneyse. Tamam Anlaştık vs. ama ne sözleşme var ne bişey. O gün Galyana Geldik Aceleylen Çıktık Bi dahada Görüşemedik ama işi istiyor adam. Biz işe Başladık Adam benimle Özel Olarak Konuşmak İstedi Telefondan Konuştuk Daha Erken Yapmamı Rica Etti. Ben Ana Sayfasını Hazırladım Bazı Sistemleride Kullanabilicek Şekilde. Yayına Verdim. Adam Süper Olmuş Çok Beğendim Emeğine Sağlık Bu kadarını beklemiyodum gibi sözler ett. 1 hafta sonra tamamen Projeyi Bitirdim. yaklaşık 7-8 tane domain aldık müşteriye. extra bularıda ek ücret olarak 250 YTL ilave ettik Fiyata. Ödeme'yi 25'inden 25'ine yapıcağını Söylemişti. ne 24'ü ne 26'si 25'inde her ay para elinizde dedi. Herneyse. Ödeme Günü Yaklaştı Ortağım Konuştu. Eşi Ameliyat Olucakmış Pazartesi Ödeyebileceğini Söyledi. Bizde Mecburen Tamam Dedik. Pazartesi Geldi o Pazartesi Gelene Kadar İsteklerini Yapmaya Devam Ettik. Pazartesi Akşamı oldu adamdan Haber Yok. Ortağım Messenger'dan yazdı oda yazdı Hemen Engelledi Ben Kendi Messenger'imi açtım Merhaba dedim Merhaba fln ben hemen dönücem sana dedi benide engelledi. ve o gün bugün adama ulaşacağım her yol kapandı. işin fiyatı 3,250 Olmuştu. Teslimde Edildi. Kullanmayada Başladı Vs. Şu an Kullandığını Zannetmiyorum. Ben Bir Bardak Su içmeyi Göze Alamayacağım Bu Durum Karşısında Ne Yapmam Gerekir Bu Durumda Görünürde Proje Dışında Bir Resmi Belge Yok. Konuşmalarımızın ve eğer Telefon Kayıtlarıda Tutulmuşsa İyice Araştırabilirsek Onları bulabiliriz. Yazım Epey Uzun Oldu Arkadaşlar Yazıda Yalnış İfadeler Kullanmışsam Kusra Bakmayın iş yapamaz Oldum Bu Sonuç Karşısında Düşüncelerinizi ve Önerilerinizi Bekliyorum.. Mesaj Aspffice tarafından 1 hafta önce (00:05) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Projeyi Teslim Ettim Adam Kayboldu !
Aspffice gerek üye olurken gerekse her mesaj yazıldığında Türkçe yazmanızı istediğimizi belirtiyoruz.
Lütfen mesajınızı tekrar ve normal cümle harfleriyle yazın. Gelelim yapılabileceklere; 1. Kural ödemenin yarısı alınmadan babanız olsa iş yapmayın. Evde kuru ekmek peynir de yeseniz adam yüzbindolarlık projeyle de gelse, yarısını veya proje büyüklüğüne göre bir bölümünü almadan işe başlamayın 2. Kural işin tanımını baştan iyi alın ve süreyi de. Müşteri anlaşmayı fesh etmedikçe ne geç kalın ne erken bitirin. Çünkü 100 işten 90'ı normal süresinde istenir. Sadece üç kağıt peşinde olanalr hemen ister ve sıkıştırır. Böyle dünya kadar insan tanıdım. Şeytan acele sever. 3. Kural mutlaka e-mail ile yazılı şekilde de talepleri isteyin. Telefon görüşmellerini kaydetmek kolay olmuyor. Aslında en doğrusu komik gelse de sözleşme imzalatmak. 4. Kural iş bitince teslim etmeyin. Ya da tamamen teslim etmeyin. Hele hiç para almadan teslim etmeyin. Sistemi madem siz programladınız içine gizli bir kod ekleyin çalıştığı IP'yi sizin serverden bir gizli imaj çağırıp belli etsin. Böylece adamın hangi IP'de sitenizi kullandığını tespit edebilirsiniz. 5. Kural eğer aldatılırsanız kimseye bir şey sormayın. Avukat tutun dava açın. Elinzide biraz delili varsa zaten dava süreci daha başlarken hemen ödeme yapmayı isteyebilir. Yok istemezse kazanınca alırsınız. 6.Kural eğer canınız mahkeme açmak istemiyorsa olayı deneyim olarak görün. Artık elinizde hazır bir portal var. Kişinin sektröründe benzer bir siteye ihtiyaç duyacak kişiler vardır. Baksanıza adam sisteminizi çok beğenmiş. Onlar da beğenecektir. Bir örnek site kurun ve onlardan randevu alıp sitenizi tanıtın ve size özel tema yaptırabilirim deyip satışa başlayın. Böylece ek bir külfete girmeden tasarımı yaptırmak hariç seri halde satacağınız bir paket siteniz oluşur. 7.Kural sinirlenmeyin. Türkçeye değer verin. Siz özenli yazar, kurallarınızı esnetmez müşteri çabuk çabuk derken sakin kalırsanız aldatılmanızın zor olduğu ve başına iş açabileceğinizi anlar. Ama siz kendi prestijinizi sıradan freelancer gibi çizerseniz bir çok freelancer çalışanın yaşadığı acı tecrübelerle öğrenirsiniz. Geçmiş olsun.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Projeyi Teslim Ettim Adam Kayboldu !
öncelikle geçmiş olsun. malesef çok amatörce hareket etmişsiniz. bu tip onlarca adamla tanışmışımdır. ve ticaret hayatına ilk atıldığımda ben de bir kaç ufak darbe almıştım. malesef karaktersiz insan sayısı ekonomik sıkıntıların artışına paralel olarak artıyor ve gün geçtikçe sözünün eri insan sayısı azalıyor.
bu durumda yaptığınız bir sözleşme de olsa elinizden pek birşey gelmezdi zaten. aylarca mahkemelerde sürünmekle daha değerli birşeyinizi, zamanınızı kaybedersiniz. sonunda netice alsanız bile motivasyonunuz, geleceğe bakışınız etkilenir ve zararınız aslında daha büyük olur. burada önemli olan belirli bir peşinat almadan asla işe başlamamaktır. hadi başladınız diyelim geri dönüşü olabilecek noktada para istemeniz gerekir. parasız iş yaptığınız noktada karşınızdaki size değer de vermeyecektir. malesef ne kadar tok gözlü davranırsanız o kadar değer görüyorsunuz. bir de ben de çok yapmışımdır asla benim söylememe gerek yok nasıl olsa düşünür diye hareket etmeyin. insanlar bir gün bile paranızı ödemediklerinde kendilerini karda sanıyorlar. böyle bir müşterim var misal fatura edilmiş bir iş için 5 aydır bekliyorum. tekrar geçmiş olsun diyorum. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!