|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Kredi kartyla nakit girdisi
Merhabalar; Piyasaların çok durgun olması likitide sıkıntısı çeken firmalar için tam bir kabus oluyor. Özellikle bilişim sektöründe faaliyet gösteren orta ölçekli işletmeler için nakit para akışı tamamen durdu diyebiliriz. Bunun nedenlerinden biri; büyük teknoloji marketlerin her ürünü kredi kartına çok düşük faizlerle ya da hiç faiz almadan taksitlendirebilmeleri. Peki bununla rekabet etmeye çalışan küçük firmalar ne yapabilirdi ? yapılacak şey basit toptancı firmalara müşteri kartlarını çekecek karşılığında ise ürün alacaklardı. Bu durumda müşteri teknosadan herhangi bir ürünü axess karta rahatlıkla 12 aya böldürebiliyor çünkü akbankla anlaşması olan teknosa aylık yaptığı ciro karşılığında bankaya komisyon ödemiyor ve çekilen kartların karşılığını nakit olarak ertesi gün alıyor. Fakat teknosa gibi yüksek bir finansman gücü olmayan diğer bilgisayarcılar ise bankayla bu şekilde anlaşamadığı için toptancı firmalara müşteri kartlarını çekiyor ve karşılığında nakit para yerine ürün alıyorlar. Sonuçta nakit para girdisi olmayan işletme kira, sigorta, maaş vb giderleri nakit verdiği için büyük bir darboğaza giriyor. Bu darboğazdan kurtulmanın şu anda bir çözümü yok. Ayda yılda nakit satılacak ürünlerin getirisiyle işletmeyi ayakta tutmak da neredeyse imkansız. Ben ise esnafın borçları ertelemek için kullabnabileceği bir yöntemin ne kadar yasal olduğunu sormak istiyorum. Yöntem basit kendi kredi kartlarını kendi pos cihazında kullanmak. Yani benim yarın 20.000 Yt nakit ihtiyacım var. Kendi kredi kartlarımı kendi pos cihazlarından çektiğimi varsayarak ertesi gün hesabıma geçen parayı kullanabilirmiyim. Her geçtiğm kart tutarınca bir fatura kessem ve e rtesi gün hesabıma geçen 20.000 ytl yi 30 gün sonra ödeme şansım olacak. Bu şekilde yasal olarak 30 güne kadar kendimize kredi açabilir miyiz? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: Kredi kartyla nakit girdisi
hem yasal değil hem de zarar edersin
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bu sektöre el atılmazsa devlet tarafından,
yabancı sermaye ile düşük satış yapan firmalar küçük esnafı veya büyümeye çalışan herkesi bitirecek.. Sonuçta Türkiye zarar edecek..
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Yasal olup olmadığını bilmiyorum ama, şöylede bir şey var, bu parayı kendi pos makinenden geçirip kazanç olarak göstermiş olucaksın bu şekilde ödeyeceğin vergilerde haliyle artacaktır. Riskli bir durum iyi hesaplamak gerek :s
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
Bu nakit sıkıntısını aylık kredi borç döngüsü ile faiz ödeyerek yapsanız bile daha kârlı olur. Pratikte bunu 700 - 900 bin YTL ile yapan, ancak kârlarıyla bu faizi kapatabilen şirket gördüm. Bir bakıma krediyle şişirilmiş ciro oluyor ama oluyor.
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: ankara
|
Alıntı:
|