|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
PayPal IPN-API
Selamlar, Nihayet DoDirectPayment API ile Paypal sitesine uğramadan kendi sitemden kredi kartı ile satış yapabilmeyi başardım, fakat yine bir sorun çıktı sandbox ile yaptığım her denemede ödeme yapıldıktan sonra ödemeyi yapan kişinin hesabında ödeme gözüküyor fakat bu kişi o ödemeyi daha sonra iptal edebiliyor. Ben sitemde fotoğraf benzeri bir şey satmış olsam ve bunu kullanıcı alıp indirdikten sonra Paypal hesabından bu ödemeyi iptal ederse bu ticaretten birşey anlaşılmaz elbette bunu önlemenin bir yolu var mıdır acaba çok karıştırdım herşeyi denedim ama, kişinin Paypal hesabında ödemelerin yanında her zaman cancel seçeneği bulunuyor. Bunun için ne önerirsiniz?
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: PayPal IPN-API
IPN'de API gerekmiyor diye aklımda kalmış, çünkü api anahtarı kullanmadan IPN çalıştıran bir çalışma görmüştüm.
Bu arada cancel butonu, Dispute için değil mi, dikkat ettiniz mi? Daha önce IPN ve PDT ile böyle bir sorun ile karşılaşmamıştım. DoDirectPayment'te sorun olabilir mi? Demoları izledi iseniz, ödeme sayfası Paypal üzerinden devam etmekte normal durumda. Belki Paypal sayfasını, sanal pos entegrasyonu gibi kullanmanızdan dolayı olabilir bu durum. Ekleme: DoDirectPayment'i daha önce kullanmadığımdan biraz araştırdım; bu konuda bir çalışma yaptığımda sizinle paylaşırım. Express Checkout kullanıyorum genelde.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Hmm yani tam olarak geri ödenmiyor cancel edildiğinde? Çünkü kafama takılan, satın alan test hesabından cancel ettiğimde ödenen miktar + olarak dönüyor, aynı şekilde satan hesabında da aynı değer - olarak gözüküyor. Reel olarak denemedim henüz. Local de test ettiğim içinde olabilir, çünkü IPN değerlerini şuan aktif olarak kullanamıyorum normal IPN notify url kısmına IP adresimle birlikte işlenecek dosyayıda belirtsem bi sonuç elde edilmiyor, birde web te denemeliyim sanırım.
Sadece buy now butonu koymayı planlarken API lere kadar indim gerçektende harikaymış. Paypal'ın satıcılarına karşı katı kuralları olmasa ve tam anlamıyla Türkiye'ye destek verse, kesinlikle kullanılabilir bir sistem. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Cancel butonu durumunu tam bilmiyorum, yalnız bir arkadaşıma ebay için Paypal gönderdiğimde accept/cancel seçeneği sunmuştu bana; aynı şekilde tanımadığım bir kişiden aldığım Paypal ise direk hesabıma geçmişti. Accept/cancel seçenekleri sunmamıştı.
Evet dediğiniz çok doğru kurallar konusunda. Bu arada küçük bir not iletmek isterim size; Alıntı:
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Express Checkout'uda araştırmıştım ama biraz karışık geldi aslında oda aklımda, kredi kartı kullanmayıpta Paypal ile ödeme yapmayı tercih edenlerde çıkar elbet onuda eklesem iyi olur herhalde.
Birşey daha sorayım aklıma gelmişken, normalde notify_url değerini form ile gönderiyorum ama bu Paypal içerisinde profil kısmındada var. Profil kısmındaki notify_url yada auto return ayarlarını yapsam bu Paypalı sadece tek site için mi kullanabilirim anlamına gelir? Çünkü sabit bir değer oluyor başka bir sitede herhangi bir buton yada form oluştursam oradaki url ye yönlenecek. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Evet, aslında oraya çıkıyor sonuç [IPN'yi (veya PDT, tam hatırlayamıyorum) profilinizden seçtiğiniz zaman auto-return'u de seçmeniz gerekmekte diye uyarı veriyordu hatırladığım kadarı ile.] fakat;
Express daha kolay, Standard ise daha da kolay Çünkü en basitinden kredi kartı verileri ile uğraşmıyorsunuz; Paypal sayfasından hallediyor müşterileriniz.Başka bir sitede buton oluşturursanız, "advanced options" kısmından o buton için olumlu/olumsuz dönüş linklerini girebilirsiniz. Bu arada, Paypal kullananların genelinin kredi kartı hesabı vardır.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Arkadaşlar merhaba,
Ben konuya dışarıdan katılım yapıp başa almış gibi olacğım ama yeni bir konu açmak istemedim kalabalık olmasın diye.... Paypal konusuna uzunca bir süredir soğuk bakarken sonunda baktım ki Sanal POS'a göre daha kolay ve masrafsız. Ancak Türkiye'de Paypal kullanıcılarının çok fazla olmamasına bağlı olarak bilinirliğinin az olması nedeniyle acaba yönlendirme mi yapıyorlar kuşkusunu üzerlerinden atmalarını istiyorum. Bu amaçla da Paypal sayfasına uğramadan ödeme almak istiyorum Paypal. Fakat sitesindeki Merchant Tools'ta buna benzer görmeme karşın net olarak bunu anlatan birşey göremedim. Sorularımı özetleyecek olrusam 1. Yukarıda bahsi geçen DDI'da API kurmamız gerekiyor mu server'a? 1.a) Gerekiyorsa sitesinde bunun dökümanları, API.leri vs nereden indiriliyor? 1.b) Gerekmiyorsa eğer değerleri hiddenfield ile mi gönderiyoruz Paypal'in bize vereceği ya da bizim oluşturacağımız bir form üzerinden? Şimdiden herkese tşk.ler |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
DDP API dediği şey sadece facebook uygulaması yazar gibi teorik olarak "api key ve signature" koymaktan ibaret yazılımına. Dökümanlar Mercant Tools'a tıkladığın sayfaları iyice okuduğunda, döküman için tıklayınız vs vs yazıları var, birçok pdf var express checkout vs için. (Direk DDP için pdf vermeyip Express Chechout için anlatmış olabilirler.) Ayrıca sertifikalı Paypal API geliştiricileri var, forumlarında da konuşurken görebilirsin bu arkadaşları. Hatta tahminim örnek kod da sunabilirler belki; Paypal'ın sayfasında osCommerce vs için yazılan kodları indirmene izin veriliyor.
Hidden field ile, evet. Ekleme: Alıntı:
Kişisel Mesaj aspcibertan tarafından 29.09.2008 (14:42) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
doDirectPayment ve Express Checkout ile ilgili en kapsamlı bilgiyi Paypal'ın development kısmından bulabilirsin. Kullanılan değişkenlerden her programlama diline göre uyarlanmış örneklere ulaşabilirsin. Ayrıca Paypal dışında kod generatorleri sunan sitelerde mevcut.
https://www.paypal.com/IntegrationCe...downloads.html http://www.paypaldeveloper.com/pdn/board?board.id=ipn (forum) https://www.paypaltech.com/SG2/ |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Bütün gün Paypal API leri ile uğraşırken ve developer forumunu gezerken gördüğüm süper bir haber;
Alıntı:
Bu kadar uğraş ve sonra Buy Now butonu kullanmak zorunda kaldım, iyi mi Bathory bu konuda ne yaptı tabi bilemiyorum. Sanal pos daha ucuza geliyor ![]() Ekleme: Hatta sorunumu burada da paylaşayım, yardımcı olanlar olur belki; normalde örneğin Rapidshare hesabı almak için Paypal butonuna bastığınızda üst tarafta kaç € olduğu üst tarafta yazıyor değil mi; fakat ben API'yı kullandığımda bu sorun var ya token değişkeninde sorun yapıyor ya da parametreler yanlış gidiyor ama bulamadım sorunu; fiyat listesi çıkmıyor o kısımda. php_nvp_samples paketi var Paypal sayfalarında, ben mi yanlış kullanıyorum diye onu indirdim, "sandbox" API bilgilerini girdim, hesabı kontrol ettiğimde içinde kaç dolar olduğunu doğru şekilde veriyor; ama kredi kartı (sandbox) veya "express checkout" ile alım yapmaya çalışınca üstte çıkması gereken fiyat listesi çıkmıyor. Normalde webscr?cmd=_express-checkout olarak yolladığım değer de cmd=_flow... şekline dönüyor.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!