Zoque.Forum
»
Web tasarım ücretleri...
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
ya böle bir site için 150-200$ biraz fazla değilmi? daha önce paralı olarak fazla yapmadım ama ne bilim..
bu tip bir tasaarım fazla zaman almaz da o yüzden..
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: istanbul/Türkiye
|
---->belki senin çok zamanın almış olabilir ancak bu tasarım için 150-200 $ çok fazla.. yani alabilirsen al ama fazla<-----
bence biraz yanlış bir kelime olmuş bu. sonuçta vereceği teklife bağlı bir durum eğer adamlar kabul ediyorsa 1000 dolar bile istemelisin iyi yada kötü bir emek sarfedilmiş. hakkının ne olduğunu düşünüyorsan onu istemelisin... kaldıki site sahipleri beğeniyorlarsa hiç sorun yok...
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
sanırım konular birbirine girdi yada ben karıştırdım. ayrı bir konu açarak forum u gereksiz işgal etmek istemedim.
ben bu proje için bu mesajı yazdığımda herhangi bir fiyat teklif etmemiştim. aklımdan tam da geçen fiyat 1000 $ dı ama belirtmedim. ancak çeşitli görüşmeler ve karşılıklı konuşmalar sonucunda 500 $ gibi bir fiyata anlaşmış bulunuyoruz. bunları yazmamdaki amaç, asp programcılığını ilk defa ücret bazlı yapıyorum. ve bu konuda bir fikrim yoktu. sadece piyasa ortalama fiyatlarını öğrenmek istemiştim. şimdi anlaştığım fiyat ortalamanın altında da olabilir üstünde de. ama firma bu fiyatı vermeye razı olmuş, bende vereceğim emeği bu fiyatla karşılayabileceğimi düşünüyorsam problem yoktur. ( gerçi emeğin karşılığında yine de az olacağını düşünüyorum ancak gerek maddi gerekse manevi etkenlerden dolayı bu orta değer bulunmuştur.) ayrıca eğer 150-200 $ gibi bir fiyatın benim yazdığım mesaja cevaben yazıldığı kabul edilirse, bu mesajları yazanların sadece tek sayfa için bu meblağların alındığını göz önünde bulundurması gerekmektedir.
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Alıntı:
![]() RamSea bu mesajı yaklaşık iki ay önce göndermiş, ve büyük ihtimalle biz bunları konuşurken o çoktan pazarlığı bitirmiş ve siteyi teslim etmiştir bile. Senin bahsettiğin tarzda bir site için verilen fiyat sadece programlama için ise 500$ normal bir fiyat. (tamamen kişisel fikrim.) Bu fiyat sistemin takibi, güzenlik, güncelleme, bakım vs. gibi ek işlere göre artabilir, yada hizmetin kalitesine göre değişebilir.
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ben buraya konuya devam etme ve yeni bir konu açmama hissiyle devam ettim. gerçi ikirciliğe düştüm ama.
500$ sadece programlama kısmı, tasarım bunun dışında kalacak. datalar hazır, yapılacak olan asp programlama kısmı.
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Re: Web tasarım ücretleri...
Keşke yeni bir başlık açsaymışsınız.
Bakın konunun girişi karmakarışık olmuş. Bundan 7 yıl önce bile insanlar farklı projeler anlayarak fiyat vermiş. Bugün konuya giren "200 dolar çok değil mi?" lafıyla karşılaşıyor. Oysa 200 dolar ancak o sitenin bannerları yapılır. Bir çok online servis o fiyata sadece arabirimi Photoshop'ta tasalanmış sitenin CSS kodlamasını yapıyor. Bugün için bence yeni bir başlık açılmalı yeniden sorgulanmalı. Ve spesik sorulmalı. Site var, site var. Admin panelli mi? E-ticaret sitesi mi? Wordpress bazlı bir blogun orijinal temayla kurulumu mu? Online video yükleme sitesi mi? Bir forum sitesi mi? Flash tabanlı bir tanıtım sitesi mi? Sanatçı Fan sitesi mi? Emlakçı sitesi mi? Gitti gidiyor gibi site mi? Site ama nasıl site kastediliyor? Her olay bence başka bir vaka. Olay bazında ve kişi bazında fiyat çıkar. Aynı konuyu bir tasarımcı yapar, o kadar şahane olur ki binlerce kişi gelir, dolar dolar taşar. Bir başkası yapar iş tutmaz. Kime göre fiyat, hangi beceriye göre fiyat?
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Web tasarım ücretleri...
Web tasarımını artık herkesin yapabildiği bir kuşaktayız.. Template denen olay piyasaya düştüğünden beri durum bundan ibaret...
100-150 ytl ye web siteleri, sayfa başı 25 ytl. gibi komik rakamlar veriebiliyor webmasterlar. Basit bir html'nin bile pazarlığı yapıladursun biz yine 300-450 USD arasında gidip geliyoruz.. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali.. Az önce wolkanca ile konuştum bu durumu o da gülüyor bu işe... saygılar ![]()
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!