Zoque.Forum
»
Web tasarım ücretleri...
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Web tasarım ücretleri...
Merhaba arkadaşlar. Kararsız kaldığım bir konuda görüşlerinizi istiyorum. Birisine http://www.angelfire.com/my/alinda adresindeki siteyi yaptım. (Asıl adresine henüz taşınmadı.) Sizce bu site tasarım ücreti olarak ne kadar tutar. ana sayfa ve 2 türkçe 2 ingilizce olmak üzere toplam 5 sayfa. Sitede yayınlayacakları pek bilgi olmadığından daha çok resim kullanmak zorunda kaldım. Sözün kısası bu konudaki ve daha çok tanıtım amaçlı olan site hakkındaki görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Bir diğer sorum ise ftp kullanabileceğim ücretsiz web hosting hizmeti veren siteler hangileri. Yani angelfire, geocities, xoom gibi siteleri biliyorum ama dosyaları tek tek yüklemek mi lazım? Klasörler halinde yükleyemez miyiz? Ben daha önce geocities de ftp kullanmıştım ama şimdi bi türlü bulamadım. ![]() Teşekkür ederim... |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Eline sağlık, gayet hoş olmuş.
Keşke resimler tıklandığı zaman tam resim boyutunda bir pop-up pencerede açılsaydı, o zaman daha profesyonel bir etki yaratırdın. Gerçi sen önerilerimizi sormamışsın ama sonuçta senin için yazıyorum Türkçe bölümüne girdikten sonra "ana sayfa" linki gibi, "english pages" linki de koy ki, yanlışlıkla Türkçe'ye giren yabancılar olursa, onlar da yolunu bulabilsin. Sonuçta "ana sayfa"dan bişey anlamaz onlar![]() Ben böyle bir site için 150-200 usd isterdim. Tabii kişisel bir çalışma yaptıysam. Ama şirket bazında olursa fiyat daha yükselmek durumunda; malum, vergiler, elektrik, diğer çalışanlar vs... Bi de, otelin logosunu taradığın için sanırım çok sönük kalmış. Bu taradığın logoyu bi layer'a koyup, üstündeki layerdan sen aynısını çizip, alttakini silsen; ya başka bir yöntemle, taranmış değil de çizilmiş net bi grafik elde edersen daha iyi olur bence. Hem sayfa çerçevesine verdiğine benzer bir efekt de verebilirsin böylece. iyi çalışmalar..
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
. . .
www.7host.com 'u öneririm..
ayrıca, site için domain,hosting,barındırma hariç 350 $ iste derim.. ayrıva her sene güncelleme için de 150 $ iste.. tabii bu ufak bir site olduğundan.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
DigiMan ve dark önerileriniz için çok teşekkürler. Kesinlikle dikkate alacağım. Pop-up pencereyi düşünüyodum ama fırsatım olmadı henüz.
Ben daha önce bir şirkette çalışıyodum intranet üzerine. Şimdi ayrıldım. İnternet tasarımı konusunda kişisel çalışmaların piyasası konusunda hiç bilgim yok. Yani sadece tasarım için ücretlendirme nasıl belirleniyor. Sayfa başına mı yaptığın işe göre mi? Belli bir ortalama veya bir standart var mı? Yoksa aynı tasarımı ayrı ayrı kişiler yapsa hepsinin fiyatları farklı mı oluyor? Birde güncelleme olayı var kimisi haftada bir kimisi ayda bir kimiside yılda bir güncellenmesi gerekiyor. Yani sadece 2-3 resim değiştirme 1-2 sayfa ekleme 100-150 usd. ediyor mu? Başka bir yerden bi teklif varda haftada bir güncelleme istiyorlar. Sizce bu işe kişisel olarak girilir mi? haftalık güncelleme ne kadar tutar? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir? Teşekkürler.... |
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Ben de senin gibi önceleri bikaç web tasarım şirketinde çalıştım, 6 aydır da tek başıma bu işi yapıyorum. Web tasarım piyasasının fiyatları malesef sürekli düşüyor, çünkü önüne gelen web tasarımcısıyım diye çıkıyor. Çok komik paralara, iğrenç siteler yapıp veriyolar; bunlar yüzünden hem para, hem de prestij kaybına uğruyoruz
Ayrıca, cidden yapabilen insanların da sayısı hızla artıyor. Ben asla "şu fiyata web sitesi yaparım" demedim. Bence denmemesi gerekir. Çünkü her müşterinin ihtiyaçları aynı olmaz, ayrıca her müşteriye aynı zaman da harcanmaz. Fiks bir fiyat verenler genelde hepsi aynı şablonda siteler yapıyorlar ama gördüğüm kadarıyla, sen de gayet özgün tasarımlar yapıyorsun. Sana tavsiyem, ilk başlarda düşük fiyatlı ama elinden geldiğince güzel siteler yap. Zaten insanlar çevrelerine de seni tavsiye edecektir bu sayede. Zamanla fiyatını yükseltirsin. Fiyat belirleme konusunda da, harcayacağın zamanı baz al. Benden bir web sitesi istendiği zaman, önce yetkililerle bir toplantı ayarlıyorum. Bu toplantıda bütün isteklerini dinleyip, not alıyorum. Bikaç gün sonra da, zamanımı ve emeğimi göz önüne alıp resmi fiyat teklifini veriyorum. Güncelleme konusunda da, "aynı şablondaki içerik değişiklikleri" ve "aynı şablona sahip yeni sayfalar" için fiyat ver. Değişik şablonun, yeni tasarım yani yeni para anlamına geldiğini müşterine önceden belirt. Bir sözleşme hazırlayıp, imzalatmayı unutma. Benim durumuma düşmeni istemem; 6 aydır alamadığım paralar var Bu güncelleme fiyatlarını da, örneğin site 10 sayfa ve 250 usd'a yaptın. 250/10=25 usd'a geliyor her sayfa. Eh, tüm tasarımı değiştirmeyeceğine göre, içerik değişimi için sayfa başına 10-15 usd fiyat verebilirsin örneğin. Ben anlaşırken, ufak-tefek değişiklikler için ücret talep etmeyeceğimi söylüyorum ve uyguluyorum. Müşterinin güvenini kazanmak, başka müşteriler kazanmak için çok önemli bir aşama bence. İyi çalışmalar.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
DigiMan tavsiyelerin için çok teşekkürler çok işime yaradı. Tasarım konusunda piyasadaki fiyatları görünce gerçekten şok oldum. Genelde pek ortalama bir fiyat yok. Dediğin gibi çok kötü siteleri aşırı fiyata satanlar oldukça fazla. Herkes kendi kafasına göre bir ücret belirlemiş. Keşke bunun bir kontrolü olsa ama elbetteki bu mümkün değil...
Neyse benim sormak istediğim başka bir konu var. Arama motorunu kullandım ama bulamadım. Güncelleme için müşterilere bir editör programı yazan var mı? Yani sık sık güncelleme konusuna girmeyip müşterinin kullanabileceği bir editör programı yardımı ile bu işi yapan kişilerin olduğunu duydum. Bu konuda bilgisi olan var mı? Nedir? Nasıl bişidir? Böyle bir programı satan var mı? Teşekkürler... |
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: -
|
Bu herkesin webmaster olarak piyasa çıkması benide rahatsız etmişti zamanında , ve kendimi bu alanda geliştirmeyi bıraktım. Çünkü gelecekteki piyasayı düşündüğümde neredeyse her 10 kişiden birinin webmaster olacağını gördüm
bunlardan belki %100 de 1'i gerçeten bu konuda prof. kişiler olacak ama diğer %90 lık kısım bu prof.. kişilerin hakkını yediği gibi kaliteyide büyük ölçüde düşürecek. Tabi bu kişiler , ne hak yemesi para kazanmak bizimde hakkımız !! diyebilir ama bana kalırsa bu işten para kazanmak için belirli bir seviyeye gelmek gerekir. Bu seviye profluk olmasa bile ona çok yakın bir seviye olmalıdır.Sözüm kimseye kişisel olarak değildir genel olarak içimi döktüm ![]() bu arada RamSEA açtığın konuyu biraz saptırdık kusura bakma. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Editör programından kastın, müşteri kendine özel bir sayfada yazıları yazacak ve bir sayfadaki önceden belirlenmiş kısım değişecek? Yani blogger gibi mi?
Bizim yeni projemizde böyle bi olaya giriyoruz. Bir şehir portalı (kocaeli) olacak, yazarlar login olup yazılarını yazacaklar ve sitedeki köşesi anında değişecek. Bunu yapmak için PHP kullanacağız. Kullanacağız dediğime bakmayın, ben çakmam PHP'den O olayı da, başka bir arkadaş yapıyor. Yani, PHP lazım sanırım.Eğer editör programından kastın, müşteri kendi bilgisayarında değiştiricek gibiyse biraz garip geldi bana. Dreamweaver'ı tavsiye ederim müşteriye Prodigy'nin söyledikleri de bence doğru. Şu anda 14-15 yaşında çocukların yaptıklarına bakıyorum, bi de kendi yaptıklarıma bakıyorum... Ve anlıyorum ki, bana bu işten ancak üniversite bitene kadar ekmek var Yani gerçekten mükemmel yapanlar var, tabi zaman meselesi. Ama ben asla ilerde "webmaster" olmayı istemedim zaten. İnşallah prof olucam ama "ekonomi prof'u" Umarım herkes zamanı gelince kendi yapabileceklerinin farkına varır ve başka bir yolda da yürümeye devam eder. Sırf bu iş için herşeyi boşlamış insanlar biliyorum ve üzülüyorum; 5 sene sonra ne yapacaklar? Çok zorlu bir seleksyon bekliyor bu web neslini bence...
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Dediğin olayı asp ile yapman cok kolay Yani müşteri bir web sitesinin yazılarını güncelliyebilecek yada Fiyat konusunda hergün fiyatları giricek ve fiyatlar değişicek bunu Asp ile yapabilirsin.Tabii asp bilgin olması gerek...
php ilede yapabilirsin ama asp php'den cok daha kolay ![]()
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
asp tabanlı bir site, 20 kadar kategori, 250-300 çeşit ürünü olan, site içerisinde üyelik ve shopping card gibi sanal alışveriş sitesi olacak olan bir site için sizler ne fiyat teklif ederdiniz?
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!