Zoque.Forum
»
Türkiye'de İnternet üzerinden para kazanan kurumlar
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Internet ve Para ?
Aslında internet'ten para kazanma bir sürec bence.
Yani bugunun türkiyesinde hala kredi kartı konusunda kullanıcılar korku icerisindeyken kolay değil tabii ki.... Sürec demekle ifade etmek istediğim şey, zaman içinde belli bir birikimin internet kültürü olarak türk kullanıcısında belleğe kazınması ve yatırımcında bu bilinçaltı kültürüne sinyal gönderebilecek business plan'lar yaratabilmesiyle alakalı. Bu örneği sadece online örneklerle sınırlamak yanlış olur bence. Türkiyede bundan 2 sene önce internet içeriği diye birşey yoktu, en azından profesyonel anlamda...İşte oyle bir donemde kurduk biz Plusv2 'nin Content Division'ını... Ve şimdi şirket gelirinin hiçte azımsanmayacak bir kısmı internet içeriğinden geliyor.10 sabit, ve en az 10 da telifli olmak üzere ciddi bir yazar, editor kadrosuna sahip ayrı bir içkurum haline geldi bile 2 sene sonunda... "Hizmet" sektorunde çalışıyoruz neticede. internet'te bir hizmet. Kullanıcıyı çekmek istiyorsan ona birşeyler vermeli , vereceğini vaat etmeli ya da "communicate" etme eğilimi kullanmalısın. internet'te içerik bu işe yarıyor bence ve Türkiye bu konuda son 2 senede gayet ciddi adımlar attı bence. Gelelim "kolaylık sağlayalım" amaçlı denemelere...Bence yemeksepeti cok tutacak, - kesinlikle eminim - bir online marketing projesi. Zira kredi kartı kullanmıyorsun , birden fazla mutfaga tek kaynaktan ulaşıyorsun ve istediğin şeyi , istediğin yerden alıyorsun.Daha ne olsun ? Şu an bu işten sadece restauntlar üzerinden yüzde alarak kazanıyorlarsa da bence bunun geleceğinde restaurantlarla promosyon ve promosyon getirisi paylaşımları, üyelik sisteminde yapılacak eklentiler ve web tabanlı reklam/ banner çalışmaları eklenebilir. Türkiyede bu tarz şeylerin gelişmesi ve paraya dönüşmesi bence normalden daha çok zaman alıyor.Ama yinede 2 yıllık bir süreç içerisinde doğru business plan ve ataklarla bir yerlere gelinebileceğine inanıyorum. Kullanıcının eğitilmesi de çok önemli. Neticede kullanıcı kolay kullanabildiği, ona göre tepkiler veren, bir bakıma "emphatic" bir web deneyimi yaşamak istiyor. Üretilecek projelerin ve dolayısıyla sitelerinde bu yaklaşımda olması gerekiyor bence. Bir de " unique" birşey yapıyorsanız, kazanma şansınız daha yüksek. GerekliŞeyler online satışa başladı , dükkana gitmek yerine internetten alabileceksem Lord of the Rings oyuncaklarını daha ne isteyeyim ? Bu birazda "havayı koklamak" ve ona göre strateji belirlemekle ilgili... Benim bu konuda bir önerim olacak, internet, E-commerce konusunda bir sempozyum , fikir alışverişi , ne dersin adına , bir toplantı yapıp , ciddi adımlar atalım.... Neticede bu işi biryerlere getirecek olanlar yine bizleriz. ICQ ya da e-mail den bana ulaşabilirsiniz, her konuda yardım ederim. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Röpörtaja bakmadım bile
![]() Yemeksepeti çok kısa bir süre sonra en başarılı modellerden kabul edilecek bence. Şu an da gördüğüm kadarıyla bir Halkla İlişkiler sorunları var. Satış ekipleri ve teknik sitemleri çok başarılı gözüküyor. Bana göre gerçekten en iyi iş modeline sahip sitelerden bir tanesi |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Lokanta ve cafelere faks gittiği için mi? Yoksa parayı direkt kendisi tahsil etmek istediği için mi? Böyle düşünüyorsunuz? (Yoksa daha başka birşey mi?) |
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() Yani daha önce Yemek Sepeti'nden herhangi bir siparişiniz olmadı ? Biz yaklaşık 2 aydır telefonla siperiş vermedik ofise ve ortalama her gün bir defa öğle ya da akşam ofiste yiyoruz... Pizza malzemelerini görerek seçmek, adres tarif etmekle uğraşmamak, ödeme alternatiflerini görebilmek, varsa indirimleri görmek ona göre seçim yapmak, belki en önemlisi tüm fiyatları görerek sipariş verebilmek çok güzel doğrusu. İltifata da çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
sirket batıran tasarımcı
hehe girdigim bircok web tasarım firması battı üzülerek soyluyorum batmayanlar -su anda calıstıgım yer gibi- arkasında saglam banka olanlar... web uzerinden para kazanmak bana biraz uzak geliyor her ne kadar 24 saat 30 gun 12 ay internette olsam da tek kurus harcamadım alısveris yapmadım üye olmadım kitap almadım gezdim evet ama otomatik acılan pop up ları okumadım, mailima gelen reklamları okumadım halbuki isim bu bana biraz zor gozukuyor hele Turkiye de...
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
türk milleti "elleyip okşamadan" satın almaz hiçbirşeyi. dokunacak, sağlam olduğuna inanacak, ondan sonra alacak. ister kitap, kalem, kalemlik olarak adlandırın, isterseniz elma, armut... Reel veya sanal olarakta satsan alabileceği sektörler yakalanmalı. Ayrıca, "Türkiye 'de internet hala emekliyor" diyorken, hele hele arkanızda hiçbir destek yokken elektronik ticaret sitesi açmak, önünü görmeden yürümek gibi birşey. Ancak, bu uygulamaları geliştirip "Yaptım ve boşa gitmesin, ben yinede böyle bir site açayım" denilebiliyorsa, "Helal olsun. Adam ne güzel kod yazmış. Ne güzel tasarlamış!" denir yani. Hem, böyle bir uygulamayı geliştirip(*) yayınlamak güzel bir referans bile olabilir. Böyle işlerin altına giriliyorsada eğer, bu sadece yiyecek, içeçek veya elektronik aletlerden ibaret olmamalı. Çok güzel sektörler var internet üzerinden bu tip uygulamaları hayal eden, "Olsa ne güzel olurdu be!" diyen. Kısa süre içerisinde de yapılacaktır elbet.
* = Gerçekten geliştirilmeli. Hal-i hazırda kod bulup, onunla bu tip işlere girmek bence kara mizah.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!