Zoque.Forum
»
Türkiye'de İnternet üzerinden para kazanan kurumlar
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
karamsarım artık
bu konu ortalama 3 senedir konuşuluyormuş tarihlere bakıyorum da sene 2000 de yazılmış yazılar var şimdi tarih olmuşlar cok üzücü Türkiye de internet üzerinden para kazanma, depremdi, ekonomik krizdi, seçimlerdi, şimdi de yaklaşan savaş yüzünden birhayli askıya alınmış durumda ortalıkta web tasarımından para kazanan ajans kaldı mı acaba?
![]() |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
|
böyle insanlar her yerde para kazanırlar
böyle insanlar her yerde para kazanırlar, satış önemli bir de binlerce dolara iş yapanlar var hayret ediyorum hoş eskiden bundan 3,4 yıl önce cok daha kolaydı bu isler link takmak mııı offf cok zor bir durum birkac gece calısmak lazım tabi tabii
)) sonraları orta okul çocuklarından tabelacılara kadar web master doldu ortalık! bize CV ler geliyor bazıları gercekten cok komik! bildigim programlar:.... flash........ Macromedia programları yazmış mesela! ama insan kaynakları gibi yerler bu tip şeyleri algılayamıyorlar aa bu adam iyidir diye bize CV lerini veriyorlar biz de gülüyoruz |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
internet uzerinden para kazaniliyor ben ideefixe, itiraf sitesini yapan firmada 2 yil tasarim yaptim gordugum kadariyla kazaniyordu...
Simdi kriz ile birlikte biraz azaldigini tahmin ediyorum ama sanirim internet cilginligi artik biraz yavasladi 3 sene once boyle degildi herkesin web sitesi yoktu ama artik hemen hemen bircok firmanin var... Insanlar netten alisveris yapmaya korkuyorlar. Ama inaniyorumki bu isler birkac yil icinde tekrar biraz olsun duzelicek kullanici sayisi arttikca genc nesil biraz daha buyudukce arkamizdan gelenler internetle buyuyor onlar netten bircok islemi gerceklestirecektir. Birde insanlarin biraz daha bilinclenmesi ve krizsiz bir türkiye gerekiyor tabi...
|
|
|
#27 (permalink) |
|
|
iyi de
iyi de ideefixe güzel bir örnek para kazanma konusunda ama Amazon ki ideefixe in abisi olur bu sene ilk kez kara geçtiğini açıkmalış, ideefixe in giderleri ile gelirlerini karşılaştırdığında bu kadar yatırım ve özveriyi karşılıyor mu? bilemiyorum, bence hala portalların sponsorlara ya da arkadalarında duran bir kuruma (banka gibi) ihtiyaçları var tek başına ayakta kalabilmek sadece portal olarak bannerlarla zor bence tabii... haa internet için tasarım yapmak yazılım yapmak ayrı mesele onlarda para var ok biz karnımızı öyle doyuruyoruz ama şu anda mesela web tasarımının internet sektörünün ayaga düştüğünü sorguluyorum ve bence öyle, azıcık internette gezip grafik tasarımından haberi olmayan bir sürü insan muhteşem tasarımcılar olarak ortada geziyorlar onların tasarımlarının uçak kaçan yazılar ve bol effectli clipartçıklardan öteye gider yanı yok
bunu bana hep söylediler ipek web işine bulaşma grafik masaüstü yayıncılıkta kendine kötülük yapmış olursun dediler acaba haklılar mıydı? galiba evet demin yaptığım bir toplantıdan sonra çok üzülerek bunları düşünüyorum 6 senelik web geçmişim grafik tasarımımla aynı doğrultuda mıydı? maalesef hayır kötüye gidiyor bu bağlamda ortalığı bu tip çoluk çocuğa bırakıp saygıyla selamlayıp yuvama dönme vaktim geldi diye düşünüyorum MAALESEF umarım birkaç sene sonra bu iş biraz daha toparlanır, biraz daha masaüstü yayıncılıkla aynı seviyeye gelir o zaman güle oynaya geri dönerim )) |
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
6 senelik veya 16 senelik hiçfarketmez. ayrıca, "çoluk çocuğa bırakmak" ta ne demek?, izlediğimiz filmerin, dizilerin, vs. arkalarındaki elemanlar taş patlasın, yürek hoplasın, arap kızı oynasın 25-27. Beceri yaşla kazanılan birşey değil.
Ayrıca, beyaz eşya aldığınız vakit, 20 sene kullanabiliyormusunuz? yoksa, bir yenisi çıktığı zaman "ah canımm, ne güzel. du ben biraz para istifliyim, şu yeni modeli alayım" mı diyorsunuz. Websayfalarıda sanırım böyle. 10 sene aynı websayfasını kullanacaklarmıdır? Sanmıyorum... Yakında dökülmeye başlarlar yine "Sitem eskidi, yenisini, daha klasını yaptırayım" diye. Ondan sonra sütten ağzı yanmışlar misali, üfleyerek ayıklarlar "hangisi daha iyi yapıyor" diye. Ayrıca, amazon 'un "daha yeni kâr'a geçtik" meselesinede, yazılı bir açıklama görmedikçe, inanmakta güçlük çekerim. Borsa 'da işlem gören bir mekanizmaya sahip kuruluşun kâr etmemesi ne kadar doğal olabilir ki zaten? Bir gazetede okumuştum, bilmiyorum nerededir şuanda bulamadım tarayıp yollayayım. Yahoo! 'nun açıklaması vardı: "Bu sene, beklentilerimizin üzerinde kâr edeceğiz" diye. Garip değil artık bunlar. "En iyi reklam aracı" olarak, tv 'yi zorlayan internette potansiyelin bittiğini düşünmek, açısal olarak darlıkta olduğumuzu göstermektedir. Ayrıca, 3 ay sonra birşeye yorum yapıyor olmamda çok ilginç :P
|
|
|
#29 (permalink) |
|
|
cevaplar
"çoluk çocuğa bırakmak"
demek, orta okulda lisede okuyan bir sene önce atari oynamaya baslamis simdi de kendini yuce web tasarimcisi ilan eden sağdan soldan tasarım kod calip millete 100 $ a anahtar teslim web sitesi yapanlar hos onlar bizim musterilerimizin yanindan gecemezler gibi dusunuluyor ama insanlar da alt tarafi web sitesi bosver oluversin iki yazi dursun yeter gibi dusunebiliyor... "hangisi daha iyi yapıyor" doğru teşhis ama o çoluk çocuk gibi jeoloji mühendisi yok harita resimcisi cart curt bir suru koca koca insanlar da kendilerini web tasarımcısı ilan etmis durumdalar! onlar da calip cirpiyor ellerine bir laptop aliyorlar biraz kasiliyorlar sagdan soldan site gösterip ben yaptim diyorlar tutturabildiginde de birkac bin dolara is yapiyorlar piyasa cok bozuk cookkk "En iyi reklam aracı" olarak, tv 'yi zorlayan internette potansiyelin bittiğini düşünmek, açısal olarak darlıkta olduğumuzu göstermektedir. Tamam aynen katiliyorum internet DUNYADA tek ve tartismasiz en iyi hedef kitleleri yakalayabilen vs vs, bir reklam araci ama TURKIYE icin daha coook yol var... Keske duzelse ben de internet sayesinde yasiyorum ama cok umitli oldugum soylenemez, ee ixir batti Superonline Portallarini iceriklerini dagitti kapatti, PORTTAKAL yandi bitti kul oldu ben 5 senedir bu isteyim ayakta kalan eski is yerim kalmadi gibi birsey... Ayrıca, 3 ay sonra birşeye yorum yapıyor olmamda çok ilginç :P Yorumlarınıza her zaman acigiz efendim ![]() |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Aslında konu başlığı değişik olabilirdi. "Türkiye İnternet Üzerinden para kazanıyor." Dikkat ettiyseniz son 2 yıldır artık herkes web tasarım firması açmaya başladı. Ama yaptıkları işler büyük boyutta değil promosyon firmalarına vb... firmalara web siteleri yapıyorlar ama toplamda kazandıkları para onların geçinmesini sağlıyor sonuçta. Ama madalyonun diğer yüzüde büyük firmaların wbe sitelerini yapmak için girilen ihaleler yani bin dolarlar oda demek oluyor ki ÇEVRE lazım bu işte beceri değil
![]() Çevreniz iyiyse ve yaptığınız işlerde profesyonelse eee bide büyük firmalara yapmışsanız işte o zaman internetten çok iyi para kazanabilirsiniz. Veya ilginç bir projeniz varsa bunu sanal ortamda çok iyi lanse edebiliyorsanız ve genç kitleyi buraya çekebiliyorsanız iyi para kazanabilirsiniz. Projelerde bence en büyük koz reklam kozu tabikii bide şöyle düşünün kişi bilgisayarını açıp internete bağlandığında eçtığı internet Explorer penceresine ilk sizin web adresinizi yazıyorsa para kazanmaya başlıyorsunuz demektir. Aslında çok detaylı bir konu bu ama özeti böyle bana göre İnternetden para kazanmak istiyorsan ya çok iyi bir projen olacak ya da çok iyi bir çevren olacak ihaleleri alacaksın ve yan gelip yatacaksın |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf |