Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Türkiye'de İnternet üzerinden para kazanan kurumlar

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 12.06.2003   #41 (permalink)

harddream's Avatar

Yer: istanbul

celeron 366 e kullan kullanabilirsen
harddream şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 04.12.2003   #42 (permalink)
0 derece

nacizene tecrübem !?!

Merhaba
bakıyorumda fark nasıl ortaya çıkıyor
sanatçı - işçi - tüccar ve bilim adamı arasında.
ilk bilgisayarımı (halen kullandığım p3 667) 2001 in şubatında almıştım
o zamanlar kolayweb.com dan bir site açmış çok az HTML bilen birisiydim
felsefe 1.sınıftaydım
gelelim para kazanma meselesine bende iyi kötü bişeyler kazandım
ama gerçekten para kazana bir çok site var
hepside çok farklı şekillerde kazanıyor
bir örnek program.arsivi.com ayda 2,5- 3 milyar sadece cd satışından kazanıyor ve cd lerde icq , winamp gibi basit ve free programlar var
günlük 20 bin civarı tekil ziyaretçisi olduğu için baya güzel reklam dan da kazanıyor . aynı kişi ben wapsayfam.com u açarken bana sponsor oldu orda tanıştık ozamanlar tuzluk.com un günlük elli bin tekili verdı çok güzel paralar kazanıyorlardı .
mesela http://www.ideefixe.com demişsiniz bu yaz orda çalışına bir arkadaşım ın dediğine göre siberalem.com günlük cirosu bazan on milyarı geçiyormuş .
mesela işte ben almadım reklamlara bakmadım üye olmadım falan bunlarda bana biraz saçma geliyor eger siz ağın içine girmişseniz bir şekilde hem etki ediyor hemde etkileniyorsunuz sizin haberiniz yok ama mailinizi alıp başkalrına satan insanlar var (geçen sene tanesi bin tl den satılıyordu )

daha neler var neler özel bilgilerinizi satanalar , çaktırmadan sizi psikolik testlerin denekleri olarak kullannlar.............

daha uzun yazardım ama konu iyice dağılmış bende daha beter etmiyim
yeni yöntemler üzerine konuşmak isteyen olursa her zaman beklerim

Saygılar
Sinan Doğanlı

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 31.07.2004   #43 (permalink)

Yer: İstanbul
Re: Türkiye'de İnternet üzerinden para kazanan kurumlar

Konu açılalı neredeyse bir yıl olmuş ama, çok ilgi çekici bir konu. Bu konu hakkında şu an ne düşünüyorsunuz? Yani bildiğiniz veya tahmin ettiğiniz internet tabanlı iyi bir gelir elde edebilen kuruluşlar neler?

Benim bir müşteri olarak tahminimce yemeksepeti iyi kazanıyor, çünkü bir internet alışveriş sitesinin başına bence gelebilecek en güzel şey olan "trendy", "cool" bir imaj çizdiler, dergilerde gazetelerde çıkıyorlar, "hadi yemeksepetinden yemek söyleyelim!" şeklinde bir heyecan uyandırabiliyorlar. Sürekli yeni şehirlerde şube kurup genişlemelerine bakılırsa da iyi kazanıyorlar.

Bu arada konunun ortalarında bahsedilmiş, bu sürekli yanlış anlaşılan konuya değinmeden edemeyeceğim. Amazon'un kara geçmemesi nedense hep yanlış anlaşılır, çünkü dünyanın en ünlü alışveriş sitesi nasıl kar edemez ki? Bu tip özellikle hisseleri halka açılmış şirketlerde kar etme anlamı biraz değişmiştir. Yani bizdeki interneti altın madeni ve para kazanmanın çok basit olduğu bir yer olarak gören genel "girişte bir sermaye yatırdık artık bundan sonra kara geçelim köşeyi dönelim" şeklindeki kar anlayışı bu konuda yok. Amazon hatırı sayılır risk sermayeleri aldığı ve kuruluşundan bugüne eline geçen her parayı bir şekilde yatırım yaptığı için geçmişi boyunca tutulan bir istatistiğe bakıldığında karda değildir. Ancak bu demek değildir ki Amazon para kazanmıyor. Sadece para kazanmakla kara geçmek karıştırılmaktadır. Amazon'un çılgın bir para girdisi, inanılmaz yenilikler yapacak teknoloji geliştirme bütçesi, sürekli yayılıp yeni elemanlar hatta alt bölüm olarak yeni siteler alacak bir genişleme bütçesi, çalışanlara vereceği çokca para ve son olarak da Jeff Bezos'un evini MTV Cribs'e çıkartmaya yetecek kadar hissedar kazancı elde etmektedir. Sadece hala kazandığı toplam parayla yatırım yapma oranı çok yüksek olduğu için özellikle borsa kayıtlarında milyon dolarlık zararı olan bir şirkettir. Ki bu da hızla değişmektedir. Yani "koskoca Amazon para kazanamıyorsa internette ben nasıl kazanayım?" gibi moral bozuklukları gereksizdir
maestro şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

kurumlar , kazanan , para , uzerinden , internet , turkiyede

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 23:18.