Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Web tasarım şirketi kurulurmu?

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.05.2002   #11 (permalink)

stNonStop's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 5

Satış(Pazarlama)+Çevre+İyi Bir muhasebe

Bu üçlemeyi gerçekleştirebilecek oladuktan sonra en kötü krizlerden bile güçlenmiş olarak çıkılabilinir.

Tabiki iyi bir tasarımcı kadrosuda gerekli fakat gözlemlediğim kadarı ile (Daha önce çalıştığım 4 şirkette 2 tanesi battıda) sadece teknik elemanlardan oluşan bir kadro kesinkez başarısız oluyor. Genellikle biz teknik adamlarda söyle bir görüş hakim oluyor. Biz yapıyoruz, kendimiz bir şirket açarsak daha iyisini yaparız. Fakat tam olarak bu doğruolmuyor her zaman. Görünmeye maliyetler ve pazarlama yetersizlikleri kötü sonuçlar doğuruyor....

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 13.06.2002   #12 (permalink)

Yer: istanbul
sağlam bir referansın varsa ve çevren genişse büyük ihtimal batmazsın ama çevren darsa referanslarında kötü ise hiç bişi yapamazsın büyük ihtimalle..
bir şey daha firmaların sana gelmesini beklemeyip senin firmalara gitmen daha iyi oluyormuş diye duydum sıkı bi ark tan.. çünkü bazı firmalar internet ne doğrru dürüst bilmezken bazılarıda bilip ulemn bu net manyak bişi ama site nasıl kuruluyorki em arsamı var burda sorusuna yanıt aramaya çalışıyo..
bu yüzden hem web tasarım firması olarak hemde danışman firma olarak aynı anda iki dalda hizmet vermek iyi olabilir.. hatta sadece danışmanlık yapmak diğer firmalara bakın biz bu
işi yaparız gelin yardımcı olalım sizede demek için bir elemanı ayrıca ayarlamanız....

Mesaj supx tarafından 05.04.2003 (23:55) yeniden düzenlendi.
fragment şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 14.06.2002   #13 (permalink)

Yer: istanbul
bu arada bişi daha ekliym dün unutmuşum...
bazı firmalar bizim bir web masterımız olsun der yani sitemiz olsun sürekli güncellensin ve bunu yapan adamda elimin altında olsun..
bu iş içinde önerim 2-3 eleman ayarlayın yada bi kaç tane freelancerı ortalıkta bekletin bu sayede eğer iki elemanınız varsa ve çok zor 3 iş varsa elinizde bu elemanlara parasıyla iş yaptırıp komisyon alın hemde deiğim gibi bi firma elimin altında webmaster bulunsun derse oraya yollayın sizin adınızla yine siz komisyon alın bu işten kalan parayı elemanınıza verin..

Mesaj supx tarafından 05.04.2003 (23:56) yeniden düzenlendi.
fragment şu an çevrimdışı  
Old 16.06.2002   #14 (permalink)
StiLL

.. Saygın bir otorite ve saygın bir çevren varsa (Çaylak değilsen. ) Çok rahat bi şekilde açarsın..
Ülkedeki firma sayısının önemi yok 15 bin firma olsun yada olasın.. içlerinden biri çok iyi bi çıkış yaparak piyasayı tamamiyle dağıtır.. Sende belki bunlardan biri olabilirsin..

Old 24.08.2002   #15 (permalink)

Yer: izmir
Öncelikle katılan bütün arkadaşlarıma TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Bu konuyu açarken web tasarım firmamı kurmamıştım. Bu yüzden aklımdaki belirsizliklerden dolayı sizlerin fikirlerinide almak istedim. Bu konuda düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkur ederim.
Ben O zamanlar karar aşamasındaydım. Sadece bir cesaret gerekiyormuş bu firmayı açmak için.
Onu da Mali müşavirim verdi. Ve ben Şubat ayında İzmir de Firmamı açtım.
7 aydır faaliyetteyim. Bu arada bir çok zorluklar oldu tabi. ve halende devam ediyor.
Sizlerin de belirttiği gibi firmanın ayakta kalması pazarlamaya bağlı. Şimdiye kadar müşterilerim bana müşteri getirdiler.
Ama bu da yeterli olmadı. bir yerde tıkandım. reklam olayına ağırlık verdim.
Firmalara posta ile broşür yolladım. Tanıtım Faxları yolladım. Geri dönen çok çok az oldu.
Şu an en çok ağırlık verdiğim konu pazarlama. Sürekli olarak strateji geliştiriyorum.
Bu da beni beyinsel olarak yoruyor. Tasarıma yeni gelişimleri izlememi engelliyor.
En güzeli bir pazarlama firması ile anlaşmak. İşin pazarlamasını ona vermek.
İşte o zaman profesyonel bir ekip kurmak ve yeni gelişmeleri takip edip ekibimi devamlı gelişime açık tutmak istiyorum.
yagmur şu an çevrimdışı  
Old 24.08.2002   #16 (permalink)

DigiMan's Avatar

Yer: Kocaeli
Benim de eski calistigin sirkette 5 tane pazarlama elemani calisiyodu; tek basima ben tasarimci olarak calisiyodum! Yanlis anlamayin, bu bir pazarlama firmasi degil, web tasarim firmasiydi

Bu igrenc duruma fazla katlanamadim tabii ama onemli nokta su ki, pazarlama cidden ve bence malesef ki cok onemli. Bu sayede, hic bir referans bile gostermeden kac tane belediyeye igrenc igrenc siteler yaptik (cunku 1 gunde 30 sayfalik site yapmami istiyolardi, uzgunum o siteleri yaptigim icin) , ve cok yuzlerceden baslayarak, binlerceye varan dolarlar kazandi patron.
Pazarlamanin gucu...
DigiMan şu an çevrimdışı  
Old 24.08.2002   #17 (permalink)
eflatun

iyi de nasil...

.... saygin cevre, kaliteli referensler, herhalde onlarda kendiliginden olusmuyor, onlara nasil ulasilacak, zaten onlar olduktan sonra basarmissin demektir

Old 27.08.2002   #18 (permalink)

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey
Açmayın ajans falan. Açıcam illa diyosunuz diyelim ki. Çok iyi ticari tecrübeye sahip bilginiz olsun veya buna sahip bir partneriniz olsun. Tanıtım gücünüz çok kuvvetli olmalı. Alah bu işte para war derhal girelim deyip başlamak kulağa çok hoş geliyor ben de yaptım 3 ay sonra batarak

kurumsal çalışmanız gerekiyor, müşteri faturayı istiyo şirket görmek istiyo. Bütün problemler bu cümleden itibaren başlar:

- $4000'lık bi projeye imza attınız. Faturayı kestiniz. Ne hoş. %40 ını unutun. sene sonunda hizmet vergisi odeyeceksiniz.

- Telefonunuz vardır herhalde. Elektriğiniz de. Bir modeminiz veya kiralık hattınız / cable / dsl vs vs = Zaruri masraflar.

- Yaptığınız siteleri dışarıda bi hosting firmasına mı vereceksiniz. Yoksa colocated bi sunucu mu alacaksınız aylık en az $250 masrafla. = masraflar

Ay sonunda elinize geçen paranın çoğu zaman 0a denk geldiğini görebilirsiniz. E ben yapıyorum işte sürekli hayalini ettiğim şeyi yaptım ama sorunların çözümü müşteriyle beraber şirket içi koordinasyonun düzeninin gerekliliğini de getirir.

Dipnot düşmek istiyorum : krizden itibaren $4000 bi müşteriden koparabilirseniz büyük firmalar arasındasınız demektir.

---------------------------------------------

Çözüm: alanınızı geniş tutun. "web yapıyoruz abi" sizi kanunlar ortaya çıkana kadar kurtarmayacak (örn - meclise önerilen kanun tasarısı: site yapıcı firmalarda colocated sunucu barındırma gerekliliği ve firma tescili, kadro onay belgesi - bu durumda bu üç şeye sahip olmayıp da site yapanlar suç işlemiş olacak)

Mesela multimedia ve reklam alanına da girebilirsiniz masaüstü yayıncılık konusunda profesyonelseniz.

İşin özü, çözüm de beraberinde sermaye gerektiriyor. Hadi web şirketi kurayım demekle hayatınızın hatasına karar vermeyin. inanın eğer freelance halinizle daha çok kazandığınızı hatırlayacaksınız.

Ve evet piyasa gelinlikçinin bile camına "web sitesi yapılır" kağıdı asarak bu işi yaptığı bir konuma gelmiş durumda(gördüm ben bunu). İşin kötü tarafı, dünyanın bi çok ülkesinde de durum aynı, amerikayı sorarsanız(ki imkanı olup da düşünenleriniz vardır) daha da berbat.

Moral bozuyosam özür dilerim ama tecrübe + gerçek bir araya gelince bunlar ortaya çıkıyor. Umarım girişimleriniz başarıyla sonuçlanır.

» Monofactor -Journal | Showcase | » DevArt Gallery
ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 27.08.2002   #19 (permalink)

Yer: izmir
Masrafları cok yüksek. Buna katılıyorum. Ben 7 aydır faaliyetteyim. Pazarlama gücün yüksek olması gerktiğine inanıyorum. Ve izletiğin yol doğru olmalı. Sürekli Para kazandıracak faaliyetleri düşünmelisin.
Potansiyel müşterini webe yatırdıkları paranın geri dönüşü için onları yönlendirmelisiniz.
Sadece web sitesi yapmakla müşteriyle ilişkini kesmemelisin.
Onlara netten ticarete alıştırmalısın.
Yani devamlı kafanda proje geliştirmelisin.
yagmur şu an çevrimdışı  
Old 19.04.2008   #20 (permalink)

Yer: Istanbul
Re: Web tasarım şirketi kurulurmu?

Yıl : 2008

Değişen ne?

Bence : Hiç bişey...
ilkerturhan şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

kurulurmu , sirketi , tasarim , web

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:14.