Zoque.Forum
»
Web tasarım şirketi kurulurmu?
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Web tasarım şirketi kurulurmu?
Yıl 2008 değişen Türk Ticaret Kanunu
Ben anlamam tasarımdan felan, ama Yeni TTK da her şirketin bir web sitesi olması gerekiyor. Türkiye de 1.200.000 şirket olduğunu düşünürsen, sağlam bir pazar olduğunu görmüş olursun.
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Türk Ticaret Kanunu taslağında "her şirkete web sitesi zorunluluğu" vardı ama gördüğüm kadarı ile çıkan kanunda yok, taslak olarak kaldı sanıyorum. Yanılıyorsam lütfen düzeltiniz.
Üstelik bu kadar büyük bir pazarın, yani 1.200.000 potansiyel müşterinin de ortalığa bırakılacağını hiç sanmıyorum. Şu şu şartlara uyan firmalara yaptırın denebilir, hatta sermayesi en az 500.000 YTL, en az 50 çalışanı olan firmalar bu işi yapacak diye bir şartname çıkar, o şartlara uyan birkaç firma zaten mevcuttur, müşteri başı 250 YTL'den toplam 300.000.000 YTL'yi o birkaç firma ham diye cebe indiriverir, biz de "ama her şirket, zorunluluk, kanun" diye ağzımız açık seyrederiz. Bunları birşey bildiğim için söylemiyorum, memleketin genel hali ve gidişatı bu yönde. Hatta şartnamede "bir Arap üniversitesinden mezun olan en az 5 eleman çalıştırma şartı" da konulur, böylece Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve adı yadigar kalmış Türk Telekom'umuzun sahibi şirket gibi Lübnan şirketleri de ihaleye katılır ve bizim paralarımızı güzel güzel ceplerine atarlar. Web tasarım ve hosting şirketleri bile bu zorunlu hizmeti bunlardan almak zorunda kalır, şahsen ben bir Katar şirketine yaptırmayı tercih ederim, niyeyse Katar adı bana çok sevimli geliyor ![]()
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Açılmasına açılır tabii ki fakat sizinde dediğiniz üzere zaman biraz uygun değil .. Biraz daha beklerseniz daha iyi olacağını düşünğyorum.Eğer ki kendinize çok güveniyorsanız , gücünüz yerindeyse ,takımınıza güveniyor iseniz düşünmeyin ..
![]() |
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Ama şunu da belirteyim piyasalardaki belirsizlikten dolayı şuan için şirket kurmayı tavsiye etmiyorum. Nasıl karşı tarafa fatura kesicez diyorsanız illa sizin fatura kesme zorunluluğunuz yok. Siz serbest çalışansınız, işi yaptığınız firma gider makbuzu düzenliyerek de bunu devlete beyan edebilir. S
Dolayısı ile firma açmanın size artısı olacak şeyleri, müşteri gözünde ciddiyet ve mekanınızın gelecek müşteriler olacaktır. Biraz daha free çalışmaya gayret, şuan kimse ne olacağını bilmiyor. Krizi başarılı ile geçeriz diyenler de speakülatif amaçlı konuşuyorlar, şuan kimsenin açıklamasına güvenmeme zamanı... Ben dahil ![]()
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Soru 2002 de sorulmuş, yıl 2008 değişen ne bakmak lazım.
Kim istemez ki o hazzı yasamak... Hatırlıyormusun, bir zamanlar diyerek cümleye başlayıp ve deri koltukda sallanarak geçmiş kötü anıları anlatmak ve bak ben nerelerden nerelere geldim demek . Sahıs firması açtınız, hiç fatura kesmediniz, home ofissiniz, ekstra telefon adsl masrafınız yok, ilk açılış maliyeti muhasebeciye yaptırırsanız 300 ytl ( fatura basımı + kaşe + noter giderleri) + aylık 100 ytl muhasebeci + 15 ytl klasik vergi + min 200 ytl bağkur. Limited açmak istediniz, mali musavir ile gittiniz 1500 ytl (giderler 1200 ytl + 300 mali musavir ücreti.) aylık 100 ytl muhasebeci + 15 ytl klasik vergi + min 200 ytl bağkur. + ekstralar Ama iş bu kadar değil.. Çok değer verdiğim bir sektör insan'ı ben sana cüzdanımı vereyim, başka bir işe gireyim 0'dan 5 sene içinde buraya gelirim demişti. sonuç = çevre, çevreniz var ise zorlanmazsınız, yok ise yavas yavas oluışana kadar sancılı dönemi gecirmek zorundasınız. şunu unutmayın arkadaşlar, reklam sektörü hiç durmaz, satışlar azalır reklama ihtiyac duyulur, şu an bolca rastladığımız facebook aplicationlar,Advergame'ler, micro siteler kaç paraya yazılıyor biliyormusunuz birde bunun satısı var. Bir kaç madde var kendinize soracağınız. eğer o soruların cevabı size doğru geliyorsa korkmayın. 1- Freelance ayda 1 iş yapıyorum yetiyor, şirket açarsam yetecek mi daha önemlisi şirket olmak bana müsterimi getirecek. 2- müsteriler fatura istiyor, ama kendi ismimin olması çok artistik durur ( sadece firmam olsun diyemi şirket acacağım.) 3-İşleri tek başıma idare edebilecekmiyim (fatura kes + kargola + muhasebeci ile sürekli diyaloğa geç + ön muhasebe yap + müşteri ile görüş + tasarım yap + tasarım yap + tasarım yap... gitti gider) Kısaca sadece tasarım yapıp freelance emeğinizin karsılığını tam alamaz iken yukarıdaki bu basit görünen ama hepsin tek basınıza yapamayacağınızı "ben yasadım,örnektir" bilmeniz gerekir. ekstra eleman masrafı yada geç ödenen vergiler bağkurlar..vs.. Kısacası artık "Marka'laşmak istiyorsanız" şirket kurun, yoksa bu hayal'inizi biraz erteleyin Saygılarımla .onur
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!