Zoque.Forum
»
Web tasarım şirketi kurulurmu?
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Ama piyasayıda düşünmek lazım. Şu anda tasarım yaptırmak isteyen firmalar bile ertelemeyi tercih ediyorlar. Bu durumdada pazar şu anda daralmış durumda. Bunun ne zamana kadar devam edeceğide belli değil.
Bende şu anda araştırma içindeyim. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Merhabalar,
Tasarım yaptırmak isteyen şirketlerin erteleme kararları ne bence onu iyi düşünmek lazım. Son 2 senedir gözlerime inanamıyorum. Kobiline sitesinde arama yapıyorum sonuç 200 dolara 300 dolara server domain dahil tasarım yaptıklarını iddia eden pek çok insan. Ne kadar tasarım kabiliyeti olan arkadaşımız varmış inanmakta gerçekten zorluk çekiyorum. Evet Türk milleti paranın nerede olduğunu iyi görüyor Pazarın daralması kötü hizmet çalıntı yada kalitesiz tasarımlardan geçiyor, ama en önemlisi müşteriye sunulan oradan buradan çalınmış template'ler ile bir düzenek sunmak!!! Müşterinin web sitesine ihtiyacı varmı? Varsa nelere ihtiyacı var ? Şirket hakkında, bize ulaşın, referanslar ... Bunlara bakarak o şirkete iş yaptıran kaç internet kulanıcısı var bilinmez... Bence pek yok. Bununla beraber, eğer! web sitesine ihtiyacı varsa, kullanabilmesi de lazım. Desteğe gereksinim duymadan bir site hazırlama teklifi ve tüm ihtiyaclarına cevap verebilecek site de pahalıya maloluyor.. Böylece sonuç ya ucuza, fiyasko bir site yada yapılamayan undecons.. yazan bir site girişi... Ama kimse üzülmesin, piyasa çoook uzun zaman para kazandıracak. İleride hepimiz günün çoğu bölümünü internette geçireceğiz ve pek çok gereksinimimizi net kanalıyla yapacağız. Bu sektörden para kazanmak daha kesin çözümler üreterek, çalışan siteler üretmekten geçiyor... Beceriksizlikle yapılan siteler ya da kopya template'ler ile değil. Ama soul kardeşime katılıyorum temkinli olmak lazım. Ama temkinli olurken kendimizide kandırmayalım... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Selam Dostum;
Umarım söyleyeceklerimle belki sana bir fikir vermiş olurum. Ben şu an Antalya da isim vermeyeceğim iyi bir web tasarım firmasında çalışıyorum. Özellikle son 6 aydır işlerin iyi gitmediğini belirteyim sana. Ekonomik kriz, can yakıcı vergiler, bu işi amatörce ve benim tabirimle adice yapan kişiler veya kuruluşlar nedeniyle hem çok ucuza hemde vadeli yapmak durumunda kalıyoruz. Bence bu işi yapmak için para bağlamak bence bu dönemde yanlış olur. Eğer bu işi iyi yapıyorsan ki firma bile kurmayı düşünüyorsun bence freelance olarak yap hem para bağlamamış hem çevre yapmış olursun. Bir şirket kurmak bile biliyorsun 1 milyarına mal oluyor. Tercih senin riske girmeden para kazanmak zor ama bu dönemde riske girmekte ne derece doğru olur bilemem. Günümüzde emek, çaba, alınteri değil para parayı kazanıyor ne yazıkki.... Umarım atılacağın iş hayatında başarılı olursun...Sevgilerimle
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Zaten beni ençok düşündüren mali kriz oluyor. Cevrede oyle çok web tasarım şirketleri görüyorumki adamlar webden anlamayıp bu işi yapıyorlar işin kalitesini düşürüyorlar. Birazda piyasayı onlarda temizlemek istiyorum. İşin kötüsü halkımızın birçoğu iyi site kötü site nedir bilmiyor.
Sanırım bizim işimiz, milletimizi bilinçlendirmek ve piyasayı bilmeyenlerden temizlemek. Bu durumda eğer kendimizi ispat etmek ve iş geliştirmek istiyorsak şirket kurmalıyız diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi beni en çok düşündüren ulkemizin kaderi.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: LND
|
açıkçası ben de en başlarda bu mevzuyu çok dert ediyordum ancak çevremdeki ve hepimizin çevresindeki bu iş yapan insanlar ve firmalar bana güç kattı diyebilirim...
Onları gördükçe bu kaliteye bu kadar iş yapabiliyorlarsa Öyle değil mi ?Belki değil en büyük dert pazarlama bir firmanınn pazarlama departmanı sağlamsa her işi beceriyor dandik bir siteyi 6000$ satıyor ve ardından da 70$ host ücreti verilmedi diye yaınını durduruyor Nasıl ama ... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
intrenet crash
.. aslinda YAGMUR`a katilmakla birlkte, bende yasadigim Almanyacdan örnek vermek istiyorum.
Örnegin; Türkiye´de ki Internet kullanicisi sayisi nufus oranina göre cok az, bu 3 milyon falan tahmin ediliyor, dolayisi ile potansiyelin oldugu kesin, ama bu ayni zamanda Turk Telecom un altyapsini gelistirmesi ile dogru orantili. Almanyada yapilan arastirmalara göre internet kullanicisi sayisi 10 mil. civarinda bu sayi 2010 yilinda 20 mil. olacagi tahmin ediliyor (türkiyede ise 12 mil. olacagi tahmin ediliyor ) dolayisi ile Türkiye bu yönden daha avantajli, kaldiki baska bir avantaji Türk insaninin yenilige acik olmasi, almanlar toplum olarak okadar yenilige acik olan bir toplum degil, konservetiv bir yapi icerisinde. --- su andaki durumda icler acisi, Berlin deki issizlik orani %90 internet ve grafil dalinda. Avrupanin en büyüklerinden olan Pixelpark bundan 3-4 ay önce 400 kisi cikarmak zorunda kaldi, önceden 1200 kisi calisioyrdu. Su anda avrupanin bir cok sehrindeki bürolarini kapatmak zorunda kaliyor.I-D media yine öyle isci cikartmakla bereber, cogu bürosunu kapatiyor. Veya Kabel New Media ki bunlarin yillik cirosu 200 milyon dolar civarinda idi ve bu sene iflas etti. Buradada aynen Türkiyedeki gibi 100 Euroya sayfa yapanlar var malesef.Buda internetdeki sayfa kalitesini düsürüyor. Burada bir Designer aylik ortalama 5-8 bin DM aliyor bürüt olarak türkiyede nasil bilmiyorum. Son sözüm belki biraz sabredip iyi kontak kurarak yola devam etmek, yaptigi kaliteden vede isten ödün vermeden..... ne diyelim hayirlisi Ama ben türkiyede gelecege umutla bakanlardanim, cünkü benim amacimda yakin bir geklecekte sevdigim Kendi ülkemde , calismak.... saygilar. www.projectzone.de flashart+design+fotoart |
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Turkiye
|
Kurulabilir ama emin adımlarla gidilmeli diye düşünüyorum. Bir anda fazla açılmadan.
soul'e katılıyorum. Pazarlama yönünüze güveniyorsanız veya iyi bir pazarlama elemanı çalıştırabileceğinize inanıyorsanız hiç düşünmeyin bile derim. İyi pazarlama kötü malı satarken, kötü pazarlama iyi malı satamamaktadır. Zaten malınız da iyiyse demeyin keyfinize ![]() Yapabilir miyim, mali krizde böyle bir şey olur mu gibi düşüncelere girdiğiniz anda mücadeleyi kaybetmişsiniz demektir. Bu iş ya olacak ya olacak... Hadi hayırlısı...
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Bilişim ve Reklam
Aslında konune olursa olsun (reklam çerçevesinde düşünürsek) Türk toplumunda halen daha yerleşmemiş bir anlayış var o da Reklamın (hangi mecra da olursa olsun) gereksiz görülmesi..
Bu düşünce bir çok eksik yapılanmanın ve yanlış piyasa araştırmaları (PR) yanlış yönlendirme , yanlış çözümler ve daha da derine inersek Bilgisayar, PhotShop ve bi kaç grafik programı kullanmasını bilen herkesin yapmaya yapabileceğine inanması sonucu ortaya çıkıor.. Bu saydıklarım aslında eksik yada yanlış bi yaklaşım deil. elbette program bilgisayar bilgisi maalesef Grafik düzenlemeler ve tasarımlar için şu gün vazgeçmilmes hatta olmzasa olmas bir Özellik. Şunu da unutmamak gerekir ki SANATSAL beceri, ESTETİK yaklaşımlar, ETİK, NİCEL ve NİTEL değerlerin maalesef çok daha zayıf kalması.. Bir bakıma herhangi ajans web design şirketi yada benzer REKLAM statüsünde değerlendirebileceğimiz şirketlerin kurulması hiç de zor deil. bu bağlamda müşteri bulmak işleri idare etmek ve para kazanmak da hiç zor değil.. bence aslonan ZOQUE sitemizinde title'ı olan LESS is MORE özdeğişini bir sanatsal akımın manifestosu olarak kabul etmektir.. söylemek istediğim ise şu : AÇIN BERABER BİZDE SİZE DESTEK VERELİM gerekirse, Gerekirse biribirimiz arasında PROFESYONEL rekaber yaratalım.. ama ne olursa ne kurulursa kurulsun EN PROFESYONEL şekilde kurulmalı işler en PROFESYONEL kişiler tarafından bütün reklam araştırmaları ve kitle araştırmaları gibi herşeyin değerlendirilmesiyle ne bilim anlatması dahi zor MUHTEŞEM BİR YER OLMALI.. herkesin olduğu gibi benimde aklımda böyle bir ajans açma düşüncesi var.. şu an Freelance ev sözlemeli olarak çalışsamda.. çevremdeki (gerek işveren gerekse çalışma ortamı) bana faslasıya amatör gelmior ama PROFESYONEL de diyemem.. nitekim çalışan elemanlardan tutunda İŞverene kadar bi çok eksik yanlar var.. saygıyla selamlarım.. inlşallah açacağın(m)ız ajanslar HER DEM PROFESYONEL her dem YENİ kalsın.. ps: lütfen linkini verdğim siteyi ziyaert edinizi.. bu sitede bir başka açıdan bakmış olursunuz.. http://www.bilisimsurasi.org.tr |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!