Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » İş İmkanları-Türkiye mi ...+Yurtdışına çalışmaya gitmek

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 31.01.2002   #21 (permalink)

LostPixels's Avatar

Yer: İstanbul
Turkiye ve Digerleri

Açıkcası ben çok ciddi şekilde yurtdısına gidiyordum, italya'ya...İş bile hazırdı o derece...
Sonra yurtdısından cok yakın bir kac arkadasımla uzun uzun bu konuyu konustuk.
Onların deneyimleri nereye gidersen git, eğer amaç cok para kazanmaksa freelance olmak tek çare, çünkü misal italyada vergiler cok yuksek, eline kalan net maas cok dusuk...
Ote yandan tasarım konusunda tatmin ediciliği düşündüğümüzde tabii ki imkanlar daha fazla ve kendini geliştirme imkanın daha çok.
Ama bu noktada da internet kullanıcısı olduğumuzu hatırlamak lazım. Herşeyi - azim olduktan sonra - internet'ten öğrenebilirsiniz.
Kendinizi geliştirmek konusunda da önemli olan istekli olmak , okumak ve çalışmak.
Türkiye'de tabii ki bu tarz şeyler yapmak , "oldurucu web siteleri " tasarlamak o kadar değil , çünkü müşteri bulmak zor... Ama yine de zoru başarmak bana daha keyifli geliyor.
Burada savaştığım şeyi seviyorum , en azından bir süre daha türkiyede kalmayı düşünüyorum bu yüzden ...

Ama krizler yüzünden memleket boyle devam ederse, mecburen
LostPixels şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 31.01.2002   #22 (permalink)

TASARIMCI's Avatar

Yer: Istanbul
zor olan tasarım olsa

zor olan tasarım olsa eyvallah ben de ugrasmayı savasmayı severim yapıyorum da ama onca saat uykusuz kalıp deliler gibi calısıp ortaya güzel bir is cıkartıp da sonra onu baska birisi bu siteyi ben yaptım diye gezerse iste bunu sevmiyorum ya da gunlerini verip tasarım yapıyorsun aa biz flash degil animated gif istiyorduk diyorlar ya da cok güzel olmus ama bizim patron kırmızıyı sever yazıyı da soyle yapalım bir de bizim sunun resmini koyalım olsun bitsin haa bir de su yanıp sonen clip art cıkarsa tamam diyorlar yetti artık yetti...
TASARIMCI şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 31.01.2002   #23 (permalink)

blackinwhite's Avatar

Yer: Istanbul, Türkiye
iki konuyu (small talk'taki 'yurdışına çalışmaya gitmek' ve internet ve İş'teki 'İş İmkanları-Türkiye mi..?' adlı konuları) bilrleştirdim.

bir ona bir buna yazmak zorunda kalmayalım diye
blackinwhite şu an çevrimdışı  
Old 31.01.2002   #24 (permalink)

TASARIMCI's Avatar

tesekkurler

iyi olmus tesekkur ederiz...
Old 31.01.2002   #25 (permalink)

EmoKhan's Avatar

Yer: ankara/turkiye
konuların birleştirilmesi çok iyi olmuş , teşekkürler.
konuya gelince bir süre boyunca herkesin fikrini izleme imkanı buldum. Geçenlerde bu konuda bir söylev vermem gerekiyordu. tam tamına bir gün boyunca düşündüm ve şu kanıya vardım:
-Ülkemizin bir çok alanda (iş imkanları açısından) yabancı ülkelere oranla kısıtlı olduğunu kabul etmek gerek.
-Ülkemizde yaşam koşullarının ve çalışma şartlarının da kimi ülkelerle karşılaştırıldığında oranla daha kötü olduğu da bir gerçek.
fakat şu da var ki; ülkemizde yeni gelişmekte olan sektörler var(Örn:halkla ilişkiler) . Bunun yanısıra bozulmaya yüz tutmuş ve yozlaşmış sektörler de temiz çalışanlarla tekrar istikrarlı bir yapı kazanmayı bekliyor(medya ,vs..)
Ayrıca ülkemizde kimi gelişmekte olan sektörlerde beyinleirn yurt dışına gitmesi nedeniyle çalışan eksikliği bile yaşanmakta.

Şimdi bütün bunları artılar ve eksiler olarak göze alacak olursak işlemin sonucu kesinlikle kişiye kalıyor.Yani bozulan sektörleri iyileştirme gibi ideali olmayanlar için kesinlikle yurt dışı bir çözüm olabilir. Kimileri ise yurt dışını sadece çok para getirdiği için seçtiklerini açıkça itiraf ediyor. Yaptığım araştırma sonucu Şu an mezun oldukltan sonra yurt dışındabir müddet çalışmış ve daha sonra kendi sektöründe Türkiye'de çalışmaya başlamış insanların %80 i Türkiye'yi kendi konumları için vazgeçilmez buluyor. Şu an okumakta olan öğrencilerin ise %65 i yurt dışına sıcak bakıyor.

Bu noktada bulunulan alanın öneminin büyüklüğünü vurgulamak gerek. Bahsettiğim oranlardaki önemli bir etken de insanların alanları oldu.
Son olarak , kendi çıkarımım, eğer yeterli birikimiminiz ve idealleriniz varsa ve memleketinizse eğer, Türkiye kimi sektörler açısından çalışmak için rakiplerine ciddi bir alternatif olabilecek konumda.
Old 31.01.2002   #26 (permalink)

Yer: izmir
Mali kriz hepimizi etkiledi. Ve gençlerimiz Yurtdışını kaçış olarak gördüler. Buna bende dahilim. Ama bir süre sonra bu hevesimden vazgeçtim.
Biz ülkemizden kaçmamalıyız. Mücadele etmeliyiz. Ülkemiz bize gelecek vermiyor diye kaçamayız. Kendi çapımızda çözümler üretmeliyiz. Artık bilgi çağında yaşıyoruz. Bilgimizi çoğaltmalı ve kendi başımıza bişeyler yapmalıyız.
yagmur şu an çevrimdışı  
Old 01.02.2002   #27 (permalink)

LostPixels's Avatar

Yer: İstanbul
Kacmamak ....

Aslında zor değil türkiyemde calısmak o kadar da...Yurtdısına cok sık gezmek amaclı gittim, bir cok ülkede tasarımcı arkadaslarım var.

Her yerde benzeri sorunlar yaşanıyor. Yok, müşteri anlamaz, Creative Director konusunda hiç birşey bilmiyordur. tasarımcı ego sahibidir,hata yapmadığını düşünür vs vs...

"Zihniyet" konusunda gelince, maalesef o konu da ancak zaman ve çabayla düzelecek bir konu... 5 yıl öncesini hatırlayalım, herkes animated gif li backgroundlar , blink taglı baslıklar , kocaman resimler kullanıyordu, şimdi ise artık kaliteli web siteleri gorebiliyoruz.

Ayrıca Yurtdısı bir cennet değil , onu da belirtmek lazım, Ingilizler guzel isler yapıyorlar mesela ama koca ingilterede toplasan 20 - 25 cok iyi sirket var , sonucta o şirketlere girmekte kolay değil.

Ancak çok iyi bir seviyedeyseniz ,işleriniz iyiyse , artık "over-qualified" olduysanız bence düşünülebilir yurtdışı.

Yoksa bence öğrenmek için yurtdışına gerek yok.

türkiyemde evet ,herşey biraz daha zor , ama bence daha onceki mesajımda da yazdığım gibi , yeni üretilen birşeyin parcası olmak daha cazip değil mi ? Buradaki kalite seviyesini beraberce yükseltmek daha güzel değil mi ?

Bu yüzden ben kendi adıma şu an bir kaç makale hazırlıyorum, tasarım , tasarımda dikkat edilmesi gereken öğeler şeklinde...

Zaten, biz Plusv2 'de kendi içimizde bu tarz eğitim çalışmaları yapıyoruz, kaliteyi arttırmak adına...Örneğin, şuan creative takımımdaki çizerler flashla animasyon , cizgi film , ve interaktiflik yaratabilecek düzeye kadar öğrendiler ve kullanıyorlar...

Herkes birşeyler yaparsa beraberce kalite seviyesini arttırırız, bu konuda yakında güzel haberlerim olacak herkese...

))
LostPixels şu an çevrimdışı  
Old 01.02.2002   #28 (permalink)

TASARIMCI's Avatar

zaten

zaten dün anneme yurtdısına gitme fikrimden bahsedince benim cenazemi kaldırır oyle gidersin dedi! off offffff güzel bir web sitesi yapmanın zamanı gelmistir
belki de web tasarımı ile ilgili müsterileri egitme amaclı sunumlar filan yapmak lazım cunku bizi yonlendiren onlar, onları egitirsek biz de rahatlarız ben her tasarımımda neden boyle yaptım neden bunu yapmadım ı anlatıyorum uzun sure calıstıklarım artık tasarımcı gibi oldular
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

gitmek , calismaya , yurtdisina , imkanlariturkiye

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 08:13.